Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1211
0

МУРЗІН: Київ-Баскет буде конкурентним у Суперлізі

Керманич команди розповів про плани на сезон

МУРЗІН: Київ-Баскет буде конкурентним у Суперлізі
Перед відкритим тренуванням Київ-Баскета, що відбулося 3-го жовтня у столиці, головний тренер команди Євген Мурзін поспілкувався з журналістами. 
 
- Очолювати команду, яка вже у дебютному сезоні у Суперлізі Парі-Матч має проявити себе з найкращого боку – безумовно непросте завдання. Але для мене це звична ситуація і умови, в яких я звик працювати. Перший сезон у Суперлізі буде складним. Тим більше стартуємо ми матчем з чемпіоном України. Це буде для нас гарний іспит, подивимося, у якому стані ми перебуваємо. Зараз ми зіграли два спаринги у Юженому та Одесі. Я провів з командою перші ігри, нехай вони і товариські, але зміг переглянути хлопців у грі. Сподіваюся, у суботу, 6-го жовтня, ми зможемо дати бій Черкаським Мавпам. Ми готові до цього. Усі гравці живі-здорові. Готуємося. У нас графік дещо легший, ніж у Черкаських Мавп. Будемо прагнути скористатися нашими перевагами на усі 100%. Запрошую прихильників баскетболу відвідати нашу прем’єру у Суперлізі. На матчах збірних у Палаці спорту завжди панує гарна атмосфера. Хочу, щоб і на матчах чемпіонату України трибуни були заповнені вболівальниками. Це одне з завдань, яке поставлене нам керівництвом клубу – демонструвати видовищний і результативний баскетбол. Той баскетбол, у якому інтрига зберігається до кінця протистоянь. Тоді і глядачі з цікавістю йтимуть на наші ігри і підтримуватимуть Київ-Баскет так само, як і збірну. 
 
- Які завдання вирішуватимете у цьому сезоні Суперліги?
- Медальні. Ми ставимо амбіційні завдання. Потрапити у четвірку – це завдання-мінімум, а максимальне – боротися за медалі. На сьогоднішній день комплектування команди ще не завершено. Я думаю, протягом найближчого тижня ми представимо ще одного гравця. Зарано ще про це говорити, але думаю, ще один гравець з’явиться у Київ-Баскеті і ми зможемо бути конкурентними у чемпіонаті.  Це українець, з досвідом гри у Суперлізі і за збірну.
 
- Наскільки вдалося згуртувати колектив?
 
- Я задоволений тим рівнем фізичної готовності, на якому зараз перебуває команда.  В той час, коли я був у збірній (під час вікна ФІБА для матчів відбору чемпіонату світу – ред.), команда плідно працювала з моїм помічником Олександром Лохманчуком. Вони повністю виконали усю програму підготовки. До того ж я був присутнім на перших зборах в Івано-Франківську, на яких було закладено функціональну базу на сезон. Але і потім тримав руку на пульсі, переглядав усі контрольні ігри. Після останнього виїзду до Южного і Одеси налаштований оптимістично. Ми добре відіграли і з Хіміком, і з Одесою. Звісно, багато чого ще треба допрацювати, але це звичний робочий процес.
 
 
- Можете оцінити найближчого суперника?
 
- Черкаські Мавпи? Зазнали мінімальних кадрових змін. Вони зберегли основний склад. У них є зіграність, розуміння одне-одного, команду очолює кваліфікований тренер. Вони грають у свій баскетбол, не треба ні під кого підлаштовуватися. З’явилися два нових гравця – дуже непоганий центровий, який у матчі-відповіді за Суперкубок України у Дніпрі набрав 27 очок, зробив 10 підбирань. 14-12 реалізація з гри – неймовірний показник! З’явився сильний розігруючий. Звісно, прикро, що травмувався Бояркін, дуже прикра травма і для Черкаських Мавп це серйозна втрата. Але, думаю, у найближчі півтора місяці він відновиться і повернеться з лазарету. Плюс Черкаських Мавп у тому, що на момент матчу з нами вони зіграють 5 офіційних поєдинків (три у єврокубку, два у Суперкубку України – ред.). Вони вже не будуть нервувати щодо того, що не увійшли в ігровий ритм. Нам в цьому плані буде дещо складніше, але з іншого боку і простіше, бо вони можуть бути дещо втомленими. На першому плані у цьому матчі будуть психологічні моменти, налаштованість, фізичний стан, як вони відновляться вони, як ми підійдемо до цієї гри. Але у будь-якому разі можу запевнити, що гра буде цікавою. 
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

НБА назвала лучшего игрока в клатче в сезоне 2023/2024
Баскетбол | 26 апреля 2024, 05:25 0
НБА назвала лучшего игрока в клатче в сезоне 2023/2024

Награда досталась Стефену Карри

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.