Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
830
0

На Кубку Донбасу домінували узбеки

Почесним гостем змагань був екс-абсолютний чемпіон світу Костянтин Цзю

У змаганнях, окрім українських боксерів, узяли участь представники ще шістьох країн. Перше загальнокомандне місце посіла збірна Узбекистану, друге – українці, на третій сходинці розташувалися вірмени.

Львівщина на «Кубок Донбасу» делегувала шістьох боксерів, троє з яких повернулися до рідного міста з нагородами. «Срібло» здобули Ігор Данькевич (вагова категорія – до 64 кг) та Олександр Красуля (вага – 75 кг). Бронзову медаль виборов Василь Карташов (вага – 64 кг). «Турнір здивував підготовкою учасників. Наставники збірних Азербайджану, Казахстану, Вірменії, Узбекистану привезли «перші» номери, – розповів «Газеті» старший тренер юніорської збірної команди Львова з боксу Роман Семенишин. – Галичани виступили непогано. У 75 кг Юрій Титерка в першому ж поєдинку боксував проти представника Узбекистану. Він гідно протистояв суперникові, але в підсумку програв. Загалом усі наші боксери провели хороші поєдинки, до жодного з них не маю претензій».

Для українців цей турнір став підготовкою до Чемпіонату України та світового форуму серед молоді. Варто додати, що за перебігом «Кубка Донбасу» спостерігав старший тренер молодіжної збірної України Валерій Хлистов, який уже найближчим часом визначиться з володарями путівок на Чемпіонат світу. «Основним етапом відбору на чемпіонат світу буде першість України, яка відбудеться у Львові 2-8 травня, – каже Роман Семенишин. – Із-поміж львів’ян реальні шанси потрапити в збірну України мають троє боксерів – Панькевич, Красуля та Карташов».

Тим часом від 6 до 13 квітня в Афінах триватиме завершальний боксерський турнір, де розігруватимуть ліценції на Олімпіаду-2008. Серед тих, хто в Греції виборюватиме путівки до Пекіна, будуть і українці. Вітчизняні боксери матимуть змогу здобути ще три іменні ліцензії. У ваговій категорії до 51 кілограма виступатиме Артем Далакян, а у вазі до 64 кілограмів – Денис Лазарєв. Ці боксери лише нещодавно ввійшли до збірної. Максим Третяк має більший досвід у лавах національної команди, він спробує отримати ліцензію у ваговій категорії до 54 кілограмів. Проте основним завданням, поставленим перед молодими спортсменами, є не стільки путівка на пекінську Олімпіаду, скільки гідний виступ.

Нагадаємо, вісім з 11 ліцензій представники України вже здобули, але у Греції вітчизняні боксери заявлені в усіх вагових категоріях – для них це додаткова нагода пройти бойову практику з європейськими суперниками. Відтак змагання відбудуться ще у Фінляндії, Маріуполі та Стамбулі – на розіграші кубка Комерта. За чотири місяці до Олімпіади в Пекіні це останній і найвідповідальніший іспит для наших боксерів.

Гліб Ваколюк

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.