Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 01 октября 2018, 00:39
10340
3

Збірна Києва з міні-футболу на чемпіонаті серед міст перемогла Москву

Але у чвертьфіналі поступилася господарям змагань – збірній Секешфехервару

| Обновлено 01 октября 2018, 00:39
10340
3
Збірна Києва з міні-футболу на чемпіонаті серед міст перемогла Москву
Збірна Києва з міні-футболу, яка сформована на базі київської команди “Фактотум”, переможця чемпіонату України, вилетіла з чемпіонату Європи серед міст на стадії чвертьфіналу змагання, яке відбувалося в угорському Секешфехерварі.
 
Українці поступилися в 1/4 змагання місцевій команді – збірній району Мунц Янош із Секешфехервару. Основний час закінчився нічиєю – 1:1. Забитими м’ячами відзначилися Маріо Такаш за господарів та Сергій Цап у складі збірної Києва. У серії пенальті кияни поступилися – 2:3. Щоправда, чвертьфінальний матч, скоріше, із серії тих, на які не вистачило емоцій та довжини лави запасних. За українську команду у чвертьфіналі в полі грав номінальний воротар через травми, яких зазнала наша команда у попередній стадії змагань. 1/8 фіналу Євро була найбільш драматична на турнірі – українці переграли збірну Москви.
 
 
Кістяк московської команди складають футболісти збірної Росії з міні-футболу – чемпіона Європи 2017 року, які, втім, у цьогорічному турнірі континентальної першості участі не брали. Офіційно причину не було озвучено, втім, очевидно, це сталося через те, що Євро-2018 відбувалося в Києві. 
 
 
Матч із Москвою для київської збірної, ясна річ, був надпринциповим. Відколи турнірна сітка звела ці команди у плей-оф саме очне протистояння України та Росії стало головним.
 
“Перед грою з Москвою я хлопцям сказав, що українці завжди славилися бойовим духом. Грою ми не зможемо їх здолати, адже в їхньому складі було удвічі більше футболістів. А от характером – спробуємо здолати. Так і сталося”, - розповів про налаштування команди президент “Фактотума” та член збірної Києва Євген Заєць.
 
 
 
У ході зустрічі один із лідерів київської збірної Микола Кодацький отримав травму. Після зіткнення з москвичем другий номер нашої команди отримав травму голови і був госпіталізований “швидкою”. У такій напруженій боротьбі закінчився основний час матчу – безгольовою нічиєю. Більше того - травми заважали збірній Києва ще до матчу. Найкращий бомбардир комади Володимир Богданов травмувався ще у груповому етапі турніру. Відтак до головного матчу зі збірною Москви кияни підійшли не в оптимальному складі.
 
 
 
 
Вже у серії пенальті українці виявилися влучнішими. 3:2 по пенальті – і всі глядачі стоячи аплодували українській команді. 
 
 
 
 
За час усього турніру збірна Києва жодного разу не поступилася в основний час. У дебютному матчі в групі Е столичний колектив переграв збірну Манчестера з рахунком 5:0. Голами за киян відзначалися Володимир Богданов, Артем Коваленко, Денис Корлюк та двічі Олександр Стецюк. 
 
У другому матчі групи проти збірної Стамбула кияни дуже швидко вийшли вперед – знову першим забив м’яч Володимир Богданов, уже на першій хвилині гри. У поєдинку проти турків Володимир відзначився хет-триком – ще два свої м’ячі він забив на 3 та 13 хвилинах. Окрім цього, по голу забили Сергій Цап, Віталій Сухоребрик, денис Корлюк та дублем відзначився Олександр Стецюк. Перемога – 8:1 над стамбульською комнадою.
 
 
У завершальному матчі групи українці грали з іншою місцевою командою-господарів – збірною Секешфехервару із району Бадогош Кьоз. В основний час зустріч закінчилася внічию 1:1. На гол Бенче Кірая вже на 2 хвилині відповів Микола Кодацький на 16 хвилині матчу. Щоправда, вже у серії пенальті українці поступилися – 2:1, та вийшли з другого місця у групі.
 
В європейському змаганні серед міст континенту грала ще одна українська команда – збірна Рівного. Рівняни програли усі матчі групи та покинули змагання ще на груповому етапі.
 
Переможцями єврозмагання серед міст стала збірна хорватського Шибеника. У фіналі вони зіграли з чеським Хомутовим. В основний час гра закінчилася 2:2, у серії ж пенальті хорвати були щасливішими – 1:0.
 
Нагадаємо, що перед “дорослим” Євро серед міст відбувалося змагання серед міст-столиць Європи серед молодіжних команд віком до 23 років. Молодіжна збірна Києва U-23 стала бронзовим призером турніру.
 
 
 
 
 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Скауты Манчестер Сити будут просматривать вратаря сборной Украины
Футбол | 19 марта 2024, 00:40 0
Скауты Манчестер Сити будут просматривать вратаря сборной Украины

В поле зрения скаутов чемпиона Англии попал голкипер юношеской сборной Украины U-19 Давид Фесюк

Нганну рассказал, что его разочаровало в бою с Джошуа
Бокс | 18 марта 2024, 11:18 0
Нганну рассказал, что его разочаровало в бою с Джошуа

Франсис уверен, что мог бы провести бой намного лучше

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mistosportu
Молодці хлопці! Пишаємося!
"Особлива повага" нашим "угорським друзям" за оперативне вирішення медичних проблем нашої команди.... в Києві на чемпіонаті Евро2018 медичне обслуговування було для мадьяр завжди в любий час....зробимо виснавки.
Yarosnov
Женя, вы молодцы! Поздравляю тебя и всех игроков с достойным результатом! Для команды и Украины. Верили в успех. Считаю, 1/4 это не предел. Не останавливайтесь на достигнутом. Все победы впереди!
SKIF1927
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил