Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1113
1

ТЛУМАК: «Сподіваюся, що повернуся до Львова»

Екс-воротар «Карпат» Андрій Тлумак - про те, чому він змінив Харків на Луганськ

- Довгий час сидів на заміні. А протирати труси на лаві запасних сенсу не бачу, - каже А. Тлумак. - Поговорив із Мироном Богдановичем, вирішили, що мені буде краще в «Зорі». З Маркевичем у мене і надалі хороші стосунки. Не кажу, що стовідсотково в Луганську мені буде краще, це покаже час. Але такий крок був потрібний мені. Розраховую, що таки в новій команді зможу себе проявити.

- А чому саме не зумів «заграти», як сказав Мирон Маркевич, у «Металісті»?
- У футболі таке часто трапляється, що змінивши команду, людина не може продемонструвати свій потенціал. Словами це важко пояснити. Клуб може бути сильнішим чи слабшим, але трапляється так, що тобі в ньому не «йде». Тобто існують команди, які тобі чомусь не підходять. А чому саме в «Металісті» мені не «пішло», важко сказати.

- Можливо, це через відсутність упевненості…
- Упевненість у своїх силах була, мені ж не 15 років, щоб не вірити в себе. Іноді просто фантастичні голи залітали у мої ворота – здавалося, м’яч летить повз, а в останню мить через рикошет опиняється у сітці. А коли у воротах Горяїнов, іноді за всю гру не було жодного удару в рамку. Але достеменно пояснити причини я не можу. Так сталося…   

- Будемо відвертими, виходячи з різниці в класі «Металіста» та «Зорі», в луганській команді у твої ворота битимуть частіше…
- Нехай, це не важливо… Для воротаря це добре, коли в нього багато роботи. Краще впродовж усього матчу бути в грі, аніж впродовж  90-та хвилин бути без роботи, а на останній хвилині пропустити гол. Тоді тобі одразу ж дорікнуть. Мовляв, один удар й один гол. Краще пропустити гол після десяти ударів (сміється).   

- В «Металіст» ти перейшов близько року тому. Припустімо, як би ти знав, що не «заграєш» у новій команді, яке рішення ти б тоді прийняв – таки переїхав би до Харкова чи залишився у Львові?  
- Ні, звісно я б у Харків не поїхав. Але чи залишився б у Львові, не знаю. Не хотів би про це говорити, оскільки це вже історія. Життя непередбачуване… Сподіваюся, що колись повернуся до Львова. Багато років грав у місті Лева, а тому хотів би в майбутньому повернутися туди.    

- Окрім «Зорі» були інші пропозиції?
- У мене ж контракт був із «Металістом», а тому інших пропозицій, в принципі, не могло бути. Керівництво клубів зустрілося, обговорило це питання і вирішили обмінятися воротарями. Я навіть не знаю, чи мене віддали в оренду, чи повністю продали. Мені запропонували вигідні умови, я погодився. Часу на роздуми не було, оскільки цього тижня закінчився період до заявки футболістів. Усе вирішилося впродовж двох днів. Ще цього понеділка в мене і думки не було про перехід. А тепер впродовж року гратиму в «Зорі».    

- Перед тим як погодитися, вочевидь, ти телефонував Євгену Шмакову?
- Так, ми з ним постійно підтримували зв’язок, один до одного їздили в гості. Тому, закономірно, що новиною, насамперед, поділився з ним.

- Зазвичай, багато часу потребуєш для адаптації?
- Конкретні терміни періоду адаптації визначити неможливо. Різні команди, різні люди… До когось ти звикаєш одразу, до інших потрібно значно довше пристосовуватися. Знову ж таки, я в «Металісті» не адаптувався. Минуло, здається, вісім місяців, а я там «не прижився». Хоча не можу сказати, що з кимось конфліктував. Із тренерами, партнерами жив добре, але чомусь не склалося. Можливо, на тлі Горяїнова, який є легендою харківського футболу. Можливо, через це, але не певен. Це важко аналізувати, а я цим не надто люблю займатися.    

- Мабуть, знаєш із ким «Зоря» проведе наступну гру?
- (Сміється) Ну, звичайно, в суботу повертаюся додому…

- Ця гра має для тебе якесь особливо значення?
- Звісно, у Львів я приїжджаю, як у своє рідне місто. Деякі футболісти у таких випадках кажуть, що такі матчі є звичайними й навіть буденними. Я не буду приховувати, що для мене протистояння з «Карпатами» є особливим. Я у Львові провів десять років, і донині «Карпати» є рідною командою. Звісно, і «Зоря» стала рідною, але завжди переживав за львів’ян і слідкував за їхніми виступами.      

Олег Наливайко, Новий погляд

ПРОСПОРТ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего
Футбол | 19 апреля 2024, 19:52 3
Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего

Украинцу в ближайшее время нужно определиться с будущим

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ViperMX
Удачи тебе Тлумак...просто в Металлисте действительно не сложилось...