Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 19 сентября 2018, 13:04
4427
0

Київ виборов золото командного чемпіонату стронгменів

Київська команда «Whirl» здобула перемогу на командному чемпіонаті України зі стронгмену

| Обновлено 19 сентября 2018, 13:04
4427
0
Київ виборов золото командного чемпіонату стронгменів
Sport.ua

Київська команда «Whirl» здобула перемогу на командному чемпіонаті України зі стронгмену, відібравши титул у триразових чемпіонів – команди Львова.

Золотий врожай

Цього року кияни на чолі зі своїм лідером Олексієм Новиковим зібрали повний комплект золотих нагород національних змагань. Сам Новиков втретє поспіль виборов найпрестижніший індивідуальний титул -  «Найсильніша людина Україна», а у тандемі з Павлом Гайшею, що також став триразовим національним чемпіоном, але  у вазі до 110 кг,  тріумфував  на парному чемпіонаті України серед «супертяжів». На додаток, легші атлети (до 95 і 110 кг) Віктор Посудевський та Олександр Сташенко виграли парний чемпіонат у своїй ваговій категорії. Для повної колекції  бракувало лише перемоги на  командному  чемпіонаті України, в якому змагаються квартети – два атлети надвагової категорії та по одному стронгмену до 95 і 110 кг. Підсилював інтригу той факт, що цей титул вже три роки поспіль здобував Львів, який торік був представлений двома командами (міста й області), одна з яких взяла «золото», а інша – «бронзу».

Свято богатирства у Хмільнику

Змагання відбулося у курортному Хмільнику, який гостинно запросив стронгменів провести один з найпрестижніших змагань сезону. На центральній площі міста ніде було яблуку впасти – місцеві мешканці забезпечили аншлаг. Чудовим виконанням національного гімну усіх зарядив один із найкращих тенорів країни Юрій Годо. Його спів проймав до  глибини душі.

Претенденти на медалі

На відміну від минулого року,  цього разу  галичани виставили лише одну команду. Позитивним моментом стало повернення після травми лідера галичан – дворазового чемпіона світу Володимира Рекші (доповнили четвірку Павло Кордіяка, Володимир Климко та Микола Василюк).

У той же час  столиця традиційно була представлена двома квартетами – крім «Whirl»,  за медалі боровся ще й «Київ-1», на чолі з досвідченими Сергієм Пономарьовим та Денисом Дубровським. Через травму одного з атлетів, не прибули на змагання віце-чемпіони минулого року - Чернівці. Натомість доповнили коло учасників Івано-Франківськ, Закарпаття та Одеса.

Потужний старт киян

Честолюбні претенденти на титул вже з першої дисципліни почали штурмувати п’єдестал. У вправі «Арм-овер-арм» (тяга двох зчеплених вантажівок загальною масою 16 тон  на 20 метрів) «Whirl» обійшов всіх, а от «Львів» показав лише четвертий результат, що означало відставання на 3 бали уже на старті турніру. Другим фінішував «Київ-1», третім – «Івано-Франківськ» на чолі з Романом Шмигельським та Іваном Шариєм.

У другій вправі – «Естафеті», що складалася з чотирьох етапів (перенесення мішка 120 кг на 20 метрів + Супер-Йок 400 кг на 20 м + Айсланд Кросс 140 кг на 20 м + Таєр-фліп на 5 разів) львів’яни прагнули відігратися, однак все ж на 0,79 секунди команда Новикова була швидшою. Галичан міг тішити той факт, що вони наздогнали «Київ-1» у загальному заліку, однак відставання від лідера збільшилося до 4 балів.

Героїчні потуги Закарпаття

Зовсім небагато програли фаворитам в естафеті закарпатці: команда Олексія Мальцева поступилася лише двома секундами. У «Закарпатті» після першої дисципліни відбулася вимушена заміна – травмованого Тараса Тимара замінив львів’янин Юрій Огоновський, який початково приїхав до Хмільника просто поспостерігати за змаганнями. Решта команд  не заперечували проти такої дружньої підтримки ослаблених опонентів.

Богатирська битва фаворитів

У наступних двох  вправах «Whirl» та «Львів» подарували уболівальникам яскраве очне протистояння.  У підйомі 220-кілограмового «Лог-ліфта» на кількість разів за 2 хвилини – команди йшли ніздря в ніздрю. Галичани постійно наздоганяли головних опонентів, але все ж заключний раз не встигли зафіксувати підйом у межах відведеного часу – 15:14 перемога за столичними стронгменами.

В естафеті на хват (перенесення качки 200 кг, прогулянка фермера 2 по 150, «тімбер»330 кг, тяга ручок по 140 кг на три рази – двічі) львів’яни також прагнули нав’язати боротьбу, але все ж на заключних етапах відстали, програвши на фініші 3 секунди.

Фінальна розв’язка

Після звитяг київської четвірки у чотирьох вправах  поспіль доля чемпіонату вирішувалася у п’ятій вправі – «Тязі платформи з автомобілем», де на руки пари атлетів припадало 550 кг. «Львів» працював на максимум, здійснивши 29 підйомів ваги. Однак кияни, котрі виступали останніми,  на один раз зуміли перевершити досягнення основних опонентів, при цьому залишивши невикористаними ще 10-15 секунд відведеного на вправу ліміту часу. Таким чином, «Whirl» здобув перше в історії «золото» командного чемпіонату достроково – за одну дисципліну до завершення змагання.

Зникла інтрига і у боротьбі за третє місце. Команда «Київ-1», в якій  зрілих стронгменів  Сергія Пономарьова та Дениса Дубровського підтримали молодші та  міцні Антолій Марковчин та Андрій Дмитрієв, забезпечила собі  «бронзу» чемпіонату.

Відтак у заключній вправі – естафеті «Завантаження», на яку новоспечені чемпіони вже не вийшли, львів’яни таки здобули перемогу, що дозволило їм скоротити відставання у загальному заліку до одного балу, але не більше. Триразові чемпіони змушені скласти повноваження. Натомість столичні стронгмени цього сезону зібрали повний врожай «золота» і можуть пишатися собою.

До завершення внутрішнього сезону залишається ще два серйозних турніри – чемпіонат України з трак-пулу, що відбудеться у Львові,  та міжнародний турнір у Кропивницькому.

Командний чемпіонат України зі стронгмену, Хмільник

1. Київ-Whirl (Олексій Новиков, Павло Гайша, Віктор Посудевський, Олександр Сташенко) – 30

2. Львів (Володимир Рекша, Павло Кордіяка, Володимир Климко, Микола Василюк) – 29

3. Київ-1 (Сергій Пономарьов, Денис Дубровський, Андрій Дмитрієв, Анатолій Марковчин) – 22,5

4. Закарпаття (Олексій Мальцев, Денис Бережник, Іван Деркач, Тарас Тимар, Юрій Огоновський) – 17,5

5. Івано-Франківськ (Роман Шмигельський, Іван Шарий, Євген Настенко, Андрій Кошубський ) – 16

6. Одеса  (Євген Павлов, Денис Ільченко, Єгор Поломошнов, Сергій Особа ) – 10

ТАБЛИЦЯ РЕЗУЛЬТАТІВ

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

 

 

Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Два лишних слона. Анна Музычук упустила победу над китаянкой-лидером
Другие виды | 18 апреля 2024, 10:55 0
Два лишних слона. Анна Музычук упустила победу над китаянкой-лидером

​​​В Торонто близится к финишу Турнир претендентов 2024 по шахматам

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 51
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.