Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 19 сентября 2018, 05:45
2345
0

У Львові проходитиме Lviv Boxing Cup 2018

Перший віце-президент Федерації боксу України Олександр Павелець розповів про деталі турніру

| Обновлено 19 сентября 2018, 05:45
2345
0
У Львові проходитиме Lviv Boxing Cup 2018
Федерация бокса Украины. Александр Павелец

4, 15 та 16 вересня у Львові пройдуть поєдинки одного з головних боксерських турнірів року – «Lviv Boxing Cup 2018». В рамках змагань на ринзі ми побачимо поєдинки за участю боксерських збірних, які по праву вважаються одними з найкращих в олімпійському боксі. В рамках змагань виступлять такі потужні боксерські збірні, як: Польща, Білорусь, найкраща команда за підсумками минулорічного чемпіонату світу – Куба, а також обидва склади Національної боксерської збірної України.

Про заключний етап підготовки до міжнародної матчевої зустрічі «Lviv Boxing Cup» розповів один з головних організаторів змагань, перший віце-президент Федерації боксу України, львів’янин Олександр ПАВЕЛЕЦЬ.

- Олександре Ярославовичу, вже завтра ми станемо свідками першого змагального дня міжнародної матчевої зустрічі. Чи все готово до її початку?
- Безперечно. На сьогоднішній день ми виходимо на фінішну пряму підготовки. На організацію матчевої зустрічі «Lviv Boxing Cup 2018» було витрачено чимало часу, енергії, ресурсів. Протягом останніх тижнів ми напрочуд наполегливо працювали, аби організувати три боксерські дні на самому найвищому рівні. Переконаний, що глядачі високо оцінять наші старання та протягом усіх змагальних днів будуть підтримувати наших боксерів на шляху до перемог. Загалом хочу відмітити, що поєдинки будуть дійсно світового рівня, адже на львівському ринзі зійдуться команди, які протягом останніх років регулярно здобувають нагороди на континентальних, світових змаганнях, а також Олімпійських іграх. Зійдуться одні з найкращих, на мою думку, шкіл боксу. Тому, подивитися буде на що.

Читайте также: Алина ШАТЕРНИКОВА: «Украина — боксерская страна»

- Як взагалі виникла ідея організації подібної матчевої зустрічі і чому місцем її проведення було обрано саме Львів?
- Львів – спортивне місто, в якому люблять спорт і зокрема бокс. Львівська обласна Федерація боксу, на чолі з Богданом Євгеновичем Бурдою, також вже неодноразово доводила, що може приймати, організовувати та проводити змагання самого високого рівня. Окремо, в рамках роботи для львівського боксу, хочу виділити почесного президента Львівської обласної Федерації боксу Доскіча Юрія Юрійовича. Також варто виокремити віце-президент обласної Федерації Богдана Дзюнько, а також Назара Данилишина. У Львові працює справжня команда спеціалістів, які знають свою роботу, люблять бокс та роблять усе необхідне для його розвитку. Це дійсно важливо. Чемпіонати Європи у різних вікових групах, які Львів приймав протягом останніх років, минулорічний Чемпіонат України серед чоловіків, а також матчеві зустрічі за участю професіонального боксерського клубу «Українські отамани» - яскраве підтвердження моїх слів. Ну і звичайно проведення побідних заходів було б неможливим без Федерації боксу України. Висловлюю слова подяки президент ФБУ Володимиру Продивусу та усьому колективу федерації за активну підтримку та допомогу. Окрім того велика подяка усім партнерам та спонсорам, які долучилися до організації турніру. Також особиста вдячність Степану Миколайовичу Продивусу за всебічну допомогу в розвитку боксу в нашому регіоні.

Також хочу зазначити, що змагання «Lviv Boxing Cup» ми плануємо зробити традиційними та проводити їх щорічно. Більш того є прагнення присвоїти їм найвищу категорію «А» і ми робитимемо все для цього необхідне. Маємо надію, що вже найближчим часом ці змагання увійдуть до офіційного календарного плану Європейської Конфедерації боксу та Міжнародної боксерської Асоціації.  

- Декількома місяцями раніше подібну матчеву зустріч приймав Харків. Тоді, Національна збірна України зайняла перше загальнокомандне місце. Чи ставиться наразі задача для команди будь що здобути перемогу?
- В першу чергу, дані матчеві зустрічі ми проводимо для того, аби боксери Національної збірної України отримували належну бойову практику. Враховуючи те, що в 2018 році не проводиться такі змагання як Чемпіонат Європи та світу, Федерацією боксу України було прийнято рішення провести міжнародні матчеві зустрічі та сумісні тренувальні збори з найкращими командами світу. Львів та Харків одразу підтримали дану ініціативу та взяли обов’язок на себе в організації даних змагань та зборів. Повторюсь ще раз – найголовніше для нас наразі отримання бойової практики з найсильнішими збірними світу. Адже, якщо ми прагнемо бути найкращими, якщо ми ставимо перед Національною збірно амбітні плани – ми маємо готуватися в найкращих умовах та боксувати з найкращими. Додатково налаштовувати на перемоги наших хлопців немає сенсу. Усі розуміють відповідальність і прагнуть показати свої найкращі якості в ринзі та будуть робити все для перемоги.

- Як взагалі вдалося організувати приїзд до України команди Куби. Скажу відверто, мало хто вірив, що команда такого рівня прибуде до України.
- У нас був дуже довготривалий етап переговорів. Дійсно, було дуже складно організувати приїзд кубинців до України. В цьому є велика заслуга міжнародного відділу Федерації боксу України. Радий, що нам все ж таки вдалося вмовити їх приїхати до України, до міста Львів. Переконаний, що це надзвичайно важливий крок для популяризації та розвитку українського боксу. Адже усі присутні зможуть на власні очі спостерігати за поєдинками найкращих боксерів України з найсильнішими опонентами.

- Ми розуміємо, що не усі зможуть приїхати до міста Лева аби на власні очі побачити поєдинки. Чи буде організована пряма трансляція змагань?
- Безперечно. На ресурсах Федерації боксу України ми проведемо пряму трансляцію поєдинків.

Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.