Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1607
0

Торохтій та Харлан зустрілись з дітьми у рамках проекту #OlympicLab

Олімпійські чемпіони провели зустріч з школярами

Торохтій та Харлан зустрілись з дітьми у рамках проекту #OlympicLab
НОК

Школярі з усієї країни, які змагаються у фіналі «Олімпійського лелеченяти»-2018, що триває у Києві, мають чудову нагоду познайомитися і з іншими проектами Національного олімпійського комітету. Зокрема, 13 вересня для 300 «лелеченят» був проведений модуль «Чат з чемпіонами та лідерські якості» у рамках #OlympicLab.

#OlympicLab — це всеукраїнський проект НОК, що проходить за підтримки компанії The Coca-Cola Foundation. Щоб поспілкуватися з дітьми, відповісти на їхні запитання та надихнути на перемоги, до МДЦ «Артек» завітали уславлені українські атлети — Олімпійський чемпіон з важкої атлетики Олексій Торохтій і Олімпійська чемпіонка з фехтування, срібна та дворазова бронзова призерка Олімпіади Ольга Харлан.

Перед тим, як перейти безпосередньо до чату, «лелеченятам» на великому екрані продемонстрували відеоролики про олімпійські цінності, які діти зустріли схвальними оплесками. А один з авторів проекту Віра Передерій розповіла про історію його виникнення, мету та компоненти, з яких він складається.

Далі слово надали безпосередньо Олексію Торохтію та Ользі Харлан, які тепло привітали учасників всеукраїнського фіналу «Олімпійського лелеченяти» та побажали їм впевнено йти до цілей, які вони ставлять перед собою.



«Бажаю кожному з вас — мріяти. Адже мрії обов'язково здійснюються. Однак для цього треба наполегливо працювати», - зазначила Ольга Харлан.

«Ви думаєте, я ніколи не хотів покинути спорт? У дитинстві казав собі, що кидаю, після кожного тренування. Однак зранку прокидався, збирався з силами та знову йшов уперед. Варто лише спробувати спорт — і ви вже не уявлятимете своє життя без нього», - додав Олексій Торохтій.

Після вступної частини, у якій олімпійці розповіли про себе, свій вид спорту та свій шлях до перемог, настала черга запитань від школярів. А їх була величезна кількість! До мікрофону вишикувалася черга, отож якби захід не був обмежений у часі, щирі дитячі запитання до відомих спортсменів, певно, лунали би ще й досі.

«Лелеченят» цікавило абсолютно все — наприклад, як справитися з хвилюваннями та страхами перед виступами, як поладнати з батьками, якщо вони не розділяють твої захоплення спортом, як відновлюватися після травм. Питали і про те, наскільки спорт здатен змінити долю, скільки країн вдалося відвідати Олексію та Олі за свою професійну кар'єру та які змагання у їхньому житті були найскладнішими.

Читайте также: Ольга ХАРЛАН: «Нужно подниматься и идти дальше»

«Звісно, коли ти виходиш на вирішальні змагання, вирішальну спробу, від якої залежить усе, стоїш один, а на тебе спрямовані сотні очей у залі та ще більше — біля екранів, то це природньо — відчувати страх. Однак кожен з нас здатен керувати своїми емоціями, вміти направити їх у корисне русло та перетворити у заряд енергії, а згодом — і у перемогу», - дав пораду юним олімпійцям Олексій Торохтій.

Після сесії запитань важкоатлет та фехтувальниця обрали ті, що сподобалися їм найбільше, та нагородили найактивніших діток сувенірами від НОК України. Зокрема, гостей розчулило запитання від дівчинки: «Що робити, якщо у мене ніхто не вірить?».



«Такого бути не може. Завжди є той, хто повірить у тебе та підтримає. Але найголовніше — ти сама маєш повірити у себе та у те, що все можливо», - сказала Ольга Харлан.

«Ось я, наприклад, уже в тебе вірю. Адже треба мати сміливість, щоб вийти посеред залу та поставити запитання. Впевнений, що ти маєш лідерські якості», - сказав Олексій Торохтій.

На завершення заходу, кожна з 25 команд-учасниць мала змогу сфотографуватися з відомими олімпійцями та навіть приміряти чемпіонську медаль, яку привезла з собою Ольга Харлан.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анна Музычук в Торонто сыграла вничью с шахматисткой-нейтралкой
Другие виды | 15 апреля 2024, 10:40 0
Анна Музычук в Торонто сыграла вничью с шахматисткой-нейтралкой

В Канаде продолжаются Турниры претендентов 2024 по шахматам

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 1
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.