Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Плавание
|
663
0

Покарали за переконання

Ситуація навколо Косово добралася й до спорту

Сербського плавця Мілорада Кавіча, який переміг на чемпіонаті Європи на дистанції 50 метрів батерфляєм, випередивши українця Сергія Бреуса, дискваліфікували від подальших стартів за те, що на церемонію нагородження він вийшов у майці з написом «Косово – це Сербія».

Дисциплінарний комітет Європейської ліги плавання (LEN) у своїй заяві повідомив, що спортивні функціонери побачили в діях Кавіча акцію політичного характеру, а це заборонено правилами.

«У результаті ухвалили рішення усунути Мілорада Кавіча від подальшої участі в особистих змаганнях чемпіонату Європи», – наголошено в заяві LEN. «Кавіча могли взагалі дискваліфікувати і позбавити нагороди, але обмежилися лише штрафом у розмірі 7000 євро й усуненням від участі в одній дистанції», – повідомив віце-президент LEN Гєннадій Альошин.

Мілорад Кавіч мав вийти на старт кваліфікаційних запливів на 100 метрів вільним стилем у п’ятницю, а на 100 метрів батерфляєм – у суботу. Минулої середи Кавіч завоював на першості континенту золоту нагороду на п’ятдесятиметрівці батерфляєм, встановивши рекорд Європи.

Президент Сербії Борис Тадіч і прем’єр Воїслав Коштуніца засудили рішення Європейської ліги плавання зняти Кавіча з подальших стартів.

«Мілорад Кавіч не хотів використовувати для свого жесту визначне європейське змагання або вносити політику до спорту, але його вчинок продиктувало почуття несправедливості щодо країни, яку він представляє», – йдеться в повідомленні прес-служби президента Сербії.

Коштуніца у своїй заяві назвав те, що трапилося, «поразкою спорту». За його словами, Сербія може пишатися не тільки фактом перемоги Кавіча, а й його вчинком, оскільки напис на футболці нагадує про найважливіший пункт статуту ООН, який «гарантує, що Косово належить Сербії».

Сам Кавіч заявив, що вчинок на церемонії нагородження «відповідає його переконанням». І зазначив: у його діях не було ніякої провокації, він зважився на цей крок, щоб висловити підтримку своїй країні.

Дмитро Сирота

Львівська Газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.