Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1785
0

У Малазі стартує чемпіонат світу категорії Мастерс

Україну на змаганнях представлятимуть 34 спортсмени

У Малазі стартує чемпіонат світу категорії Мастерс
ФЛАУ

4-16 вересня Малага прийматиме чемпіонат світу з легкої атлетики категорії «Мастерс». Україну на ньому представлятимуть 34 атлети з 13-ти областей України.
 
Найбільше представництво у складі української команди у киян – десять атлетів. Також до Іспанії поїдуть представники Дніпропетровської, Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Сумської, Донецької, Львівської, Луганської, Хмельницької і Вінницької областей та АР Крим. Серед них як титуловані спортсмени, так і семеро дебютантів.
 
Українці братимуть участь у 28 видах програми, починаючи з категорії 35+ і закінчуючи віковою категорією 85+. Найстарші члени команди –  88-річний Іван Пушкін серед чоловіків та 81-річна Люся Алексєєва серед жінок.
 
Перед від’їздом на чемпіонат світу у категорії «Мастерс» у Києві відбулася прес-конференція за участю членів команди.

Читайте также: Украина стала третьей на ЧЕ по легкой атлетике среди паралимпийцев
 
Голова української делегації Валентина Крепкіна розповіла про те, що участь у чемпіонаті світу у категорії «Мастерс» планують взяти 8187 атлетів зі ста країн. Найбільше учасників буде від Іспанії – 1789. Що й не дивно, адже господарі завжди намагаються виставити велику команду і показати, що спорт у їхній країні розвивається і люди різного віку ним займаються. Також вражають й інші цифри: Велика Британія зареєструвала 703 атлети, США – 445, Канада – 180.
 
«За попередні три чемпіонати світу у категорії «Мастерс» українці вибороли 47 медалей. Нам є чим пишатися і ми гідно представимо Україну», - додала Валентина Крепкіна.
 
Під час конференції її учасники не лише ділилися статистичними даними, але й намагалися пояснити присутнім, що таке ветеранський рух, і розповісти про його важливість.
 
Олександр Сирмолотов, зокрема, зазначив: «Мало хто приміряє на себе рекорд світу. А от якщо ваш сусід у 60 років почав бігати і може претендувати на участь у чемпіонаті світу, це вже мотивує».
 
Чудовою мотивацією може стати приклад багаторазового чемпіона світу у категорії «Мастерс» зі спортивної ходьби Івана Пушкіна. «Мої перші ветеранські виступи були у 2011 році, на змаганнях на призи Володимира Голубничого», - розповів він. «Рух – це життя. Чим більше рухаєшся, тим пізніше приходить старість. Будете рухатися – будуть результати. Головне позбавитися ліні – нашої найбільшої хвороби», - додав Іван Олексійович.
 
Якщо для Івана Пушкіна чемпіонат світу у категорії «Мастерс» не буде чимось новим, то для Тараса Добрівського він стане дебютним. «Я радий їхати на чемпіонат світу. Моя юнацька мрія, яку я тоді не зміг втілити в життя через травми, здійснюється зараз», - сказав Добрівський.
 
А метальниця Ірина Зозуля якнайкраще пояснила, що ж значить для спортсменів категорії «Мастерс» участь у таких змаганнях: «Участь у цих змаганнях – це боротьба з собою. Тут є і колишні олімпійські чемпіони, чий рівень дуже високий; є і початківці, які лише у віці прийшли у спорт; є і колишні атлети, які повернулися у спорт після перерви. Всі їдуть на чемпіонат світу зі своїми мріями. Не кожен підніметься на п’єдестал, адже медалей лише три, а учасників може бути понад 30. Але важливо перемогти себе, суперника, якому ти програв вчора... Це вже крок вперед, ви піднімаєтеся ще на одну сходинку вище. Змагання у категорії «Мастерс» - корисний захід, до якого потрібно залучати якомога більше людей і якому потрібно приділяти якомога більше уваги».

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.