Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
803
0

РЕШКО: «Платити 5 тисяч було б забагато»

Голова КДК ФФУ Стефан Решко про гру ЧУ з футзалу «Шахтар» - «Енергія»

Стефан Решко: «АМФУ треба було перенести матч «Шахтар» - «Енергія» 
 
Десять днів тому відбулося засідання КДК ФФУ, на якому вирішувалася справа «Легчанова-Якуніна», визначався розмір штрафу для «Енергії» за неприбуття згаданих гравців до табору національної команди. Ці резюме, а також ще деякі подробиці прес-службі прокоментував голова КДК ФФУ Стефан Решко.

- АМФУ вимагало від «Енергії» 5 тисяч у.о за те, що клуб не відпустив двох гравців до збірної, Чому ви не задовольнили це прохання і обмежилися трьома тисячами?
- Платоспроможність міні-футбольних клубів не варто порівнювати з футбольними. У міні-футболі команди на виїзні матчі їздять автобусом чи поїздом, майже не знають, що таке чартерні авіарейси. Крім того, вступний внесок за участь у змаганнях - 8 тисяч у.о. За таких умов, платити 5 тисяч було б забагато.

- Чи є шанси у «Енергії» домогтися зменшення і цього штрафу?
- Апеляцію львівська команда може подати, але я не думаю, що її задовольнять.

- АМФУ вимагало місячної дискваліфікації Якуніна та Легчанова. Чому КДК ФФУ і тут не пішло назустріч міні-футбольному керівництву?
- Ці гравці - професіонали. Вони - на контракті з клубом і мають робити те, що їм скаже керівництво. Спортсмени не поїхали до збірної з чужої волі. Які можуть бути претензії до футболістів? Більше того, я вважаю, що АМФУ слід було перенести матч «Шахтар» - «Енергія» на 13 березня.Центральний поєдинок чемпіонату, все одно що «Шахтар» - «Динамо» у футболі, має відбуватися за найсприятливіших умов. А про які умови йдеться, коли два провідні гравці одного з суперників повертаються до команди прямо перед вирішальною грою?У нас, якщо трьох гравців з великого футболу до збірної забирають - уже кажуть про перенос. А для міні-футболу відсутність двох виконаців - це не пів-команди, але близько до того.

Також Стефан Михайлович підтвердив, що статутні та регламентні документи АМФУ не цілком відповідають вимогам ФФУ.Тому КДК ФФУ зобовязало керівництво АМФУ привести ці документи у відповідність до початку нового сезону та забезпечити їх виконання.

Прес-служба СК «Енергія»   

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.