Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1471
0

До НОК завітали керівники Королівської іспанської федерації гандболу

Іспанці висловили готовність у сприянні розвитку гандболу в Україні

До НОК завітали керівники Королівської іспанської федерації гандболу
НОК

У середу до офісу Національного олімпійського комітету України завітали гості з Іспанії, а саме, президент Королівської іспанської федерації гандболу, віце-президент НОК Іспанії Пако Франциско Бласкес, секретар-референт Королівської іспанської федерації гандболу Олена Борас Алкараз, делегат Королівської іспанської федерації гандболу Беріос Мартос Серджо.

Почесних гостей зустріли віце-президент Національного олімпійського комітету України Равіль Сафіуллін, відомі українські гандболістки – дворазова Олімпійська чемпіонка, найкраща гандболістка ХХ століття, перший віце-президент Федерації гандболу України Зінаїда Турчина, бронзова призерка Олімпійських ігор-2004 Олена Яценко, тренер молодіжної збірної України з гандболу Наталія Турчина, керівники підрозділів НОК України.

На початку зустрічі Равіль Сафович передав найкращі вітання присутнім від президента НОК Сергія Бубки, привітавши іспанську делегацію з першим візитом в Україну.

«Ми знаємо про прекрасні олімпійські успіхи іспанських спортсменів. Безумовно, ми всі знаємо чудові традиції іспанського футболу: прекрасно пам'ятаємо блискучу перемогу збірної Іспанії на чемпіонаті Європи-2012, який проходив в Україні та Польщі», - сказав віце-президент НОК.

Він також згадав про славетні традиції українського гандболу: «Гандбол в нашій країні займає особливе місце, маючи видатних спортсменів та традиції. Одне прізвище легендарного, всесвітньо відомого наставника Ігоря Турчина говорить багато про що. Саме він привів команду «Спартак» до феноменальних звершень: 20-разовий чемпіон СРСР, 13-разовий чемпіон Кубка європейських чемпіонів - за що зі своєю командою талановитий тренер внесений до Книги рекордів Гіннесса».

Равіль Сафович відзначив плідну співпрацю та повне порозуміння НОК та Федерації гандболу України на чолі з її президентом Андрієм Мельником. Він висловив впевненість, що візит іспанських колег в Україну, спілкування організацій сприятимуть розвитку і примноженню прекрасних традицій гандболу і в Україні, і в Іспанії – й в Європі в цілому.

Пан Бласкес подякував українській стороні за теплий прийом й висловив велике бажання та готовність іспанців сприяти розвитку гандболу в Україні та підтримці наших спортсменів й тренерів, обміну досвідом та знаннями з українськими колегами.

Читайте также: Мотор выиграл Кубок Днепра

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.