Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная Украины
| Обновлено 28 августа 2018, 21:21
1925
0

Угіс КРАСТІНЬШ: «У наших хлопців є характер!»

Головний тренер чоловічої збірної прокоментував її достроковий вихід до фінального раунду ЧЄ-2019

| Обновлено 28 августа 2018, 21:21
1925
0
Угіс КРАСТІНЬШ: «У наших хлопців є характер!»
Після 4-го туру поздоровлення із достроковим забезпеченням собі місця серед учасників фінального раунду змагань приймали  підопічні Угіса Крастіньша. Ключовою стала гостьова перемога, фактично на морально-волевих, над збірною Угорщини. Після неї наставник «синьо-жовтих» дав флеш-інтерв’ю.
 
- Насамперед, прийміть щирі поздоровлення з успішним виступом, і скажіть, наскільки ви задоволені грою своїх підопічних у перших чотирьох матчах відбору до ЧЄ-2019?
 
- Дякую! В цілому, задоволений. Так, не все виходило саме таким чином, як мені б хотілося, але ставлення хлопців до виконання своїх обов’язків на майданчику мене справді порадувало. 
 
- Тоді чим можна пояснити, що ігри в гостях з Македонією та Угорщиною, які значно поступаються нашій збірній у нинішньому континентальному рейтингу, склалися для неї напрочуд важко?
 
- По-перше, в Європі слабких команд взагалі нема! Їхній загальний рівень постійно підвищується, а значить і підрівнюється. Звичайно, залишаються збірні по-справжньому елітного рівня, але втримувати свої лідерські позиції їм із кожним роком стає дедалі складніше.
 
По-друге, є команди, які спроможні в себе вдома діяти з особливим настроєм, піднесенням та ігровою дисципліною. Македонія та Угорщина – саме серед таких. Щоби їх обігрувати, їхнім суперникам необхідно мати напрочуд стійкий характер. На щастя, у наших хлопців цей характер є! Бо вони зуміли не «розклеїтися», коли у поєдинках проти тих же македонців та угорців ситуація складалася не найкращим чином. До останнього вірили у власні сили та один в одного, і саме завдяки цьому здобували важливі і вирішальні очки.
 
- Можливо, позначилася і більш довга лава кваліфікованіших виконаців?
 
- Не без цього. Проте замало мати одну лише лаву. Тут ще дуже важливо вміти нею максимально продуктивно розпорядитися ситуативно. А в нас, якщо ви помітили, заміни спрацьовували дуже сильно. І в Македонії, і в Угорщині. Хлопці були готовими вийти на майданчик і не просто грамотно підстрахувати гравців, в яких починало щось не виходити, але й привнести у колективні дії, так би мовити, струм вкрай необхідного свіжого повітря, запальний азарт. Тож за це я їм особливо вдячний!
 
- Путівка на ЧЄ-2019 вже фактично в кишені. Чи не означає це, що в двох заключних матчах кваліфікації у січні ви дозволите добряче награтися тим виконацям, які через певні причини у вищезазначених поєдинках мали недостатню практику?
 
- Ні, гратимуть тільки справді найсильніші на той момент! Адже за місце в основі необхідно настирливо боротися, працювати на підготовчих зборах з потрійною енергією. А випускати когось на майданчик тільки через те, що дозволяє турнірна ситуація – неприпустима розкіш. Туди вийдуть виключно ті, хто заслуговуватиме найбільше.
 
Звичайно, у мене на олівці є кілька кандидатів, яких хотілося би побачити в ділі. Проте, повторюся, просто за красиві очі у збірній ніхто не перебуватиме!
 
- Можете сказати, насамперед за рахунок чого наша чоловіча збірна зможе помітно прогресувати й у найближчому майбутньому?
 
- Нам вкрай необхідно проводити якомога більше матчів проти дуже сильних суперників! Бо саме це – найкраща школа і безцінний досвід. Після таких поєдинків тренеру стає значно простіше, так би мовити, достукатися до мізків своїх гравців, більш доступно пояснити дуже важливі речі. При цьому, переконаний, насправді багато чому можна навчитися на власних помилках. Головне – постійно прагнути власного прогресу, не зупинятися на вже досягнутому. І мені дуже приємно, що всі гравці збірної нинішнього складу це прекрасно усвідомлюють. Отже, всі ми бачимо шлях до подальшого зростання! 
 
ф
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В женской Лиге чемпионов может быть итальянский финал
Волейбол | 15 марта 2024, 13:31 0
В женской Лиге чемпионов может быть итальянский финал

В первых полуфиналах клубы из Милана и Конельяно добились побед над турецкими командами

СУДАКОВ: «Если Шахтер не станет чемпионом, то не отпустит на Олимпиаду»
Футбол | 19 марта 2024, 04:40 2
СУДАКОВ: «Если Шахтер не станет чемпионом, то не отпустит на Олимпиаду»

Полузащитник «горняков» хочет поехать на Олимпийские игры

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.