Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 26 августа 2018, 22:56
7257
21

Арсенал-Київ обіграв Карпати та здобув першу перемогу у чемпіонаті

Пропустивши два голи у першому таймі, львів'яни не зуміли відігратись

| Обновлено 26 августа 2018, 22:56
7257
21
Арсенал-Київ обіграв Карпати та здобув першу перемогу у чемпіонаті
ФК Карпаты

Перед матчем у Львові пройшов сильний дощ, після якого на трибунах стадіону «Україна» зібралися найпалкіші вболівальники «Карпат». Порівняно з минулим туром Жозе Мораіш зробив певні кадрові зміни.  Замість капітана команди Федецького, у якого була невелике пошкодження, на поле вийшов дебютант львівського клубу Ковтун, який свого часу виступав у Прем’єр-лізі в складі «Металіста». Також замість Вербного до основи повернувся досвідчений Голодюк, до того ж у статусі капітана. Щодо змін у складі киян - замість дискваліфікованого Домбровського та Кертіса, який опинився у запасі,  Фабріціо Раванеллі довірив місце в основі Євтоскі та Лола.

Як і очікувалось господарі поля активніше розпочали поєдинок, і в дебюті гри захисник «канонірів» встиг заблокувати удар Мякушка. Згодом  Сітало вчасно залишив ворота, випередивши Шведа. Гра поступово вирівнялася і гості почали заробляти штрафні на підступах до володінь Кучинського. Спочатку Лола зі стандарту пробив поруч з рамкою воріт «левів», а капітан столичного клубу влучив у «стінку». 

Згодом вже Оріховський взявся виконувати стандарт і свого шансу не втратив, пробивши повз «стінку» у верхній кут воріт. Так «каноніри» перервали  свою клубну антирекордну виїзну серію без забитих голів, яка тривала 687 (!) хвилин.  «Карпати» могли швидко відновити рівновагу, але після навісної передачі Шведа м’яч опустився зверху на  поперечину воріт «Арсеналу-Київ».  Гості, окрилені таким несподіваним успіхом, продовжували небезпечно контратакувати.  І неприємності  для «Карпат» не завершилися. Захисник Дубінчак на лівому фланзі атаки вивів на ударну позицію Гриня і Сергій, знаходячись у центрі штрафного, пробив низом в притул з дальньою стінкою.

Другу половину зустрічі знову активніше розпочали «Карпати» і Дубінчак порушив правила проти Шведа у своєму штрафному – пенальті.  До «позначки»  підійшов Карраскаль, який раніше вже  реалізовував 11-метровий удар, але цього разу після удару колумбійця м’яч влучив у поперечину.  Для  воротаря Сітало це також був перший незабитий у Прем’єр-лізі пенальті у його ворота (після 2-го удару).

До честі підопічних Жозе Мораіша, ця невдача не відобразилася на атакувальних діях «зелено-білих», які згодом скоротили рахунок. Ербес, зігравши в «стінку» з партнером, вийшов на побачення з Сітало: аргентинець перекинув м’яч через воротаря, провівши свій перший гол в Україні.

Обидві команди швидко переходили центр поля і гості знову могли змінити рахунок, але Ді Франко встиг вибити м’яч з лінії воріт. В свою чергу мав момент і Варгас, якого вивів на ударну позицію Карраскаль, але удар болівійця парирував Сітало.  Господарі поля в заключний відрізок часу ще більше продовжували штурмувати ворота  гостей, проте Сітало вдало діяв на виходах та й завершальним ударам «зелено-білих», зокрема Гуцуляка, бракувало точності. Додало напруги матчу вилучення захисника гостей Піріса, але карпатівцям так і не вдалося матеріалізувати чисельну перевагу у взяття воріт.

У підсумку київський клуб здобув першу і важку перемогу під керівництвом Фабріціо Раванеллі (у 6-й грі). При цьому безпрограшна серія «Арсеналу-Київ» у матчах з «Карпатами», яка з відомих причин призупинилася у 2013 році, відновилася через п’ять років і  триває в чемпіонатах вже 7 ігор: 5 перемог та 2 нічиї. Також збільшилася і гольова серія «канонірів» у зустрічах з «левами», яка триває в чемпіонатах вже 9 ігор - 21 м'яч. 

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Украинская Премьер-лига. 6-й тур.

«Карпаты» (Львов) – «Арсенал-Киев» (Киев) - 1:2


Кристиан Ербес (55) - Павел Ореховский (28), Сергей Гринь (39)

На 52-й минуте Хорхе Карраскаль не реализовал пенальти (перекладина).

Денис Мирошниченко (24), Ади Мегремич (40).- Павел Ореховский (29), Стефан Евтоски (41), Владислав Дубинчак (51), Сергей Ситало (80), Даниил Сагуткин (89)

Пирис (84, неспортивное поведение)

«Карпаты»: Максим Кучинский, Денис Мирошниченко, Алексей Ковтун, Ади Мегремич, Орест Лебеденко, Сергей Мякушко (Алексей Гуцуляк, 74), Олег Голодюк (Родриго Варгас, 46), Кристиан Ербес (Кевин Мендес, 85), Франциско Ди Франко, Хорхе Карраскаль, Марьян Швед

«Арсенал-Киев»: Сергей Ситало, Владислав Дубинчак, Даниил Карась, Пирис, Алексей Майданевич, Павел Ореховский, Стефан Евтоски (Йебли Кертис, 71), Сергей Гринь, Лола (Александр Осман, 85), Юрий Бушман, Владислав Алексеев (Даниил Сагуткин, 85)

Арбитр: Виктор Копиевский (Кропивницкий)

Стадион «Украина» (Львов)

Зрители: 1525

Температура: 21°C

Протокольные данные сверены с официальными.

КАРПАТЫ - АРСЕНАЛ-КИЕВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
WICKER
Шведа за обрізку та Караскаля за пенальті я б ВІД...УЯРИВ разок у роздягальні, думаю ніхто більше так б не грав...
drovko
Наша песня хороша, начинай сначала: Карпати знову програли у футбол....
Andry1994
З роду в рiк одне i теж саме ну скiльки можна мучити вболiвальникiв?
M-E-S-S-E-R
Вівці!... Не здивуюсь, якщо ФК Львів фінішує значно вище!
Митрофан Бухарський
хіба нерви курва зїли.Краще би на шашлик пішов
M-E-S-S-E-R
Справді, може тренера час міняти?! ...щось засидівся помічник Мауріньо у Львові...
lemberg-888
Вівці-Позорні !!!!!!!!!! Тварі !!!!
M-E-S-S-E-R
основний текст - українською, склади і статистика на "общепонятном"... ви ці новини з шматків ліпите?
Andry1994
Треба Кононова повернути при ньому Карпати файну гру показували,а зараз з цими фiзруками толку не буде
Olego2012
мужики. то кома.
banderlog78
Все правильно. Частіше міняйте тренерів....
knopkodav
Карпати , вам там за що платять ? Навіть по грі про...їбали.
ssssyab
Як соромно за львів'ян ,які своїх гравців вівцями називають.Думаю в інших містах такого нема
Omen
Да этих Карпаты давно в вышке не должно быть
basiak00
Впринципі прогнозовано, Арсенал голодний до перемог, а от вівцям місце у звіринці а не в УПЛ. Я не здивуюсь якщо в очній ставці з ФК Львів вони теж програють, шкода лише завжди вірних..
gucci1992
Тому що вівці!