Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Англия
|
1092
1

Час Абрамовича

За матеріалами блогу Романа ШАХРАЯ

Час Абрамовича

Літо 2006 року було явно на користь «Челсі». Скандал в італійському футболі послабив місцеві клуби. Навіть «Інтер», який скористався підсумками скандалу і забрав найкращих гравців серії «А», не міг бути дієздатним через відсутність конкуренції у національному чемпіонаті. «Барселона» перенаситилася успіхами, «Реал» змушений був запросити реаніматолога Капелло, і той тільки намацував оптимальний варіант команди, а «Манчестер Юнайтед» щойно був з блиском обіграний у національному чемпіоанті.

Щоб розвіяти всі сумніви щодо головного претендента на європейський трон, власник «Челсі» Роман Абрамович купує Баллака та Шевченка. Ще раніше домовляється з Саломоном Калу та Джоном Обі Мікелем. Навіть за Галласа, який відверто не хотів грати за «Челсі», виторгували не за гроші, а за основного оборонця збірної Англії Ешлі Коула. Майже ніхто не сумнівався: за всієї непередбачуваності матчів на виліт, такий «запакований» склад має виграти Лігу чемпіонів, яка «аристократам» ще не підкорювалася.

Не вийшло. Виліт у півфіналі від давнішнього кривдника «Ліверпуля» у ситуації, коли» Челсі» вже не був фаворитом. Чемпіонат було програно «МЮ», Шевченко не знайшов порозуміння з Моуріньйо, Баллак - місця на полі, а в обороні внаслідок травматичності Террі та Рікардо Карвальйо «латити» дірки було нікому. Есьєн не двожильний, щоб відпрацьовувати за двох в обороні, а Дрогба - в атаці.

Ту Лігу чемпіонів виграв «Мілан». Команда, яка рік тому втратила Шевченка і нікого не купила на його місце, залишившись з двома однотипними форвардами - Індзагі та Джилардіно. Команда, яка дивом потрапила до кваліфікації турніру, вилізши після моджігейту з мінімально можливими втратами. Команда, яка ледве пересувала ноги, у другій половині 2006 року і мріяла тільки про потрапляння до провідної четвірки у національному чемпіонаті, а на Лігу чемпіонів завдань захмарних не ставила.

Напередодні цієї Ліги чемпіонів «Челсі» уже не був фаворитом. Як і «Мілан» 2006/07, Абрамович не здійнив серйозних придбань, розмінявши Роббена на Малуда і взявши кількох вільних агентів. Як і «Мілан»-2006/07, першу частину сезону «Челсі» провів безбарвно, але потім набрав хід. Як і «Мілану»-2006/07, аристократам у першому раунді плей-офф дістався чи не найслабший суперник. Як і «Мілан»-2006/07, «Челсі» відбивався від скандалу. Тільки італійський клуб з правоохоронцями, а англійський - з власними гравцями, які неоднозначно сприйняли відставку свого»Особливого» тренера.

Тепер настав час Абрамовича. Минулого літа він не став викидати чергову порцію грошей, вирішивши, що краще мати слабший склад, але і грати зі слабкими, ніж брати сильних силою. Щоправда, в півфіналі позиції сили не уникнути апріорі.

А форвард «Челсі» Андрій Шевченко, який втратив можливість виграти Лігу чемпіонів з «Міланом» 2006/07 на полі, може зробити це у «Челсі» 2007/08 на лаві запасних.

За матеріалами блога редактора відділу Спорт «Газети по-українськи» Романа ШАХРАЯ

P.S. Блог Романа Шахрая читайте за адресою: http://gpu.ua/blogs/?cat=6

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Lanfer
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил