Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1066
1

Чемпіонат Європи U-16. Україна втратила шанси на підвищення в класі

Вітчизняні баскетболістки поступилися команді Фінляндії

Чемпіонат Європи U-16. Україна втратила шанси на підвищення в класі
ФБУ
Жіноча збірна U-16 провела матч п’ятого туру чемпіонату Європи з баскетболу у дивізіоні В. Підопічні Валерія Жартуна не змогли переграти команду Фінляндії.
 
Чемпіонат Європи. Жінки. U-16
Дивізіон В. Груповий раунд, 5-й тур
 
Україна - Фінляндія 35:77 (11:12, 7:26, 11:22, 6:17)
 
Україна: Кіба 9 + 3 підбирання - 3 втрати, Іванюк 8, Ковтун 7 + 17 підбирань - 3 втрати, Кучерьонок 6 - 5 втрат, Джус 0 - старт, Ящук 4 + 3 підбирання - 4 втрати, Ростоцька 1, Черкаська 0 + 2 перехоплення, Дубнюк 0
 
Збірна України не надто впевнено розпочала матч, але зуміла майже наздогнати суперниць під кінець першої чверті, скоротивши відставання до 1 бала. Але у другій десятихвилинці фінські баскетболістки зуміли оформити ривок, завдяки якому отримали солідну двозначу перевагу. Наші суперниці краще атакували з гри - як з середньої, так і з дальньої відстані, мали перевагу на щитах та менше втрачали м’яча, завершивши першу половину з гандикапом у 20 очок. Наші дівчата так і не зуміли знайти свою гру в атаці у першій половині поєдинку.
 
Нажаль, у другій половині наші суперниці домінували на майданчику і вже з перших хвилин третьої чверті почали збільшувати відрив, який в підсумку сягнув 42 очок. 26 втрат, 23% реалізації кидків з гри та лише 2 асисти на команду за всю гру не дозволили українкам нав’язати боротьбу лідеру групи у другій половині матчу - 35:77.
 
Тож збірна України з 3 перемогами у 5 матчах посіла третє місце у групі і не зуміла пробитися у чвертьфінал чемпіонату Європи, втративши шанси на підвищення у класі. Свій наступний поєдинок підопічні Валерія Жартуна проведуть вже в рамках міні-турніру за 9-16 місця проти команди Швейцарії у четвер 23 серпня о 17:00.
 
Нагадаємо, у попередньому матчі українки переграли Боснію і Герцеговину.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Андрій Ванчак
Цей матч ярко зазначив який рівень баскетболу (юніорського, молодіжного) у нас в державі. Хоча як на мене, головна вина за цей провал лежить на тренерах!