Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1087
0

СИДОРУК: «Івашко повів себе не як профі»

Тренер збірної України Віктор Сидорук прокоментував ситуацію з можливою дискваліфікацією Маркіяна Івашка

Львів’янин «поконфліктував» з представниками антидопінгового агенства. Як результат - наш лучник, незважаючи на відсутність допінгу, отримав своєрідну «червону картку» від допінг-інспекторів.

- Ситуацію у «справі Івашка» 13 квітня розглядатимуть у Лозанні (Швейцарія) на засіданні Всесвітнього антидопінгового агенства ВАДА. До цього часу Маркіян не виступатиме на міжнародних стартах. В принципі, він може там змагатися, але у випадку негативного для нас вердикту у цій справі, його участь на цих стартах може просто підвести команду.

- Вікторе Васильовичу, роз’ясніть будь-ласка, що ж сталося з Маркіяном, бо навколо цього випадку з кожним наростають гори чуток...
- Маркіян сам винен в ситуації, що сталася. Спортсмен проявив непрофесіоналізм і нерозуміння у ставленні до роботи інспеторів допінг-інспекторів. У Кодексі Міжнародної федерації стрільби з лука (ФІТА) чітко записані норми і правила здачі допінг-тестів. Атлет знав, що незалежно від того, чи це святковий день, чи будні, він мав впустити їх до себе для перевірки. Припускаю, що спортсмен міг бути абсолютно впевнений у «чистоті» своїх аналізів, тим більше, що в стрільбі з лука дуже рідко трапляються випадки вживання заборонених Всесвітнім допінговим агенством (ВАДА) препаратів. У цьому плані я впевнениий у своїх спортсменах...  
Аналіз допінг-проби, яку Івашко здав через кілька годин пізніше після першого приходу інспекторів, підтвердив відсутність у його організмі допінгу. Але вимоги ВАДА до здачі тестів були порушені. Відтак, тепер все вирішуватиметься на засіданні у Лозанні.

- Яке покарання можуть застосувати до укрраїнського лучника?
- Ми винайняли адвоката для захисту прав нашого спортсмена. До Швейцарії вирушить і сам Маркіян Івашко, де пояснюватиме свою поведінку. Гадаю, йому може грозити дисциплінарне покарання. Але там можуть піти й іншим шляхом: не секрет, що за кілька місяців до Олімпіади-2008 представники деяких країн-наших потенційних конкурентів у Пекіні, можуть вимагати й більш жорстких санкцій до нашого спортсмена.
Прикро, що сталась така ситуація. Бо, впевнений, з Івашком у складі ми б привезли медалі з недавнього чемпіонату Європи в Турині. Адже лише чоловіча команда залишилась там без нагород у командних змаганнях. А Маркіян перебував у чудовій спортивній формі. Він виграв чемпіонат України, а напередодні від’їзду до Італії на тренуваннях демонстрував результати на рівні світових рекордів.
Маркіян Івашко не опускає рук, він продовжує тренуватися. Але в цій ситуації мало що залежить від нас і від нього. Я навіть по своїх каналах звертався до керівників ФІТА та Європейської федерації стрільби з лука (EMAU), де намагався роз’яснити можливі мотиви поведінки нашого лучника...
У разі позитивного для нас рішення ми готові включити Маркіяна Івашка до складу національної збірної на літній чемпіонат Європи і він продовжить підготовку до Олімпіади-2008 у Пекіні.

Юрій ДОРОШЕНКО

ПРОСПОРТ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.