Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
| Обновлено 11 августа 2018, 17:53
2409
0

Віталій БУТРИМ: «Результат, чесно кажучи, слабкий»

Учасники чоловічої команди розповіли про 10-е місце на чемпіонаті Європи

| Обновлено 11 августа 2018, 17:53
2409
0
Віталій БУТРИМ: «Результат, чесно кажучи, слабкий»
gathletics.com.ua
Десяте місце серед естафетних збірних старого континенту та не зовсім втішні 3:05,95, хоча і з позначкою SB: такий результат записали до свого активу Віталій Бутрим, Олексій Поздняков, Данило Даниленко та дебютант дорослого чемпіонату Європи з легкої атлетики Станіслав Сеник.
 
Цікаво, що українська збірна дуже молода, найстаршим та найдосвідчинішим є 27-річний Віталій, а середній вік збірної лише 23 роки.
 
Як бігли хлопці по етапам?
 
Етап Місце Загальний час Час по етапах
1. Олексій 2 0:46.90 46,9
2. Данило 6 1:32.60 45,7
3. Станіслав 6 2:18.62 46,02
4. Віталій 6 3:05.95 47,33
 
А ось що розповіла четвірка відразу після виступу.
 
- На останній передачі здалося, що практично зіткнувся із суперником і це тобі трішечки завадило?
 
Віталій Бутрим:
 
«Не скажу, що мені це сильно завадило, я прийняв паличку. Було невелике зіткнення, але я його і не відчув. Це все долі секунди, тож я їх майже і не помітив. Так, я побачив суперника, обійшов його, але бігу це не завадило. По бігу можу сказати, що я, коли побачив, що відрив уже достатньо великий, а до фінішу лишається ще 150 м і сил уже малувато, зрозумів, що шансів наздогнати суперників вже практично нема. Результатом незадоволений, результат, чесно кажучи, слабкий»
 
- Що, на вашу думку, завадило показати кращий результат?
 
Олексій Поздняков:
 
«На мою думку, вплинуло те, що було замало тренувань, на яких ми напрацьовували передачу. Особливо на тому ж віражі, коли ми штовхаємось один з одним. Я вважаю, цього було занадто мало. Але ж вже як пробігли, нічого не зміниш…»
 
- Що скажете щодо розстановки по етапам?
 
Данило Даниленко:
 
«У нас по сезону склалося так, що у Віталія був найсильніший результат, потім у Олексія. 2-3 роки тому я бігав перший етап, але в цьому році вирішили, що Олексій сильніше може почати, і я з цим також погоджуюсь. Він в цьому році підняв дуже сильно спринт, і я вважаю тренерське рішення правильним. Я біг другий етап перший раз в житті, в принципі, складнощів ніяких не відчув. Тільки на першому віражі потрібно обережно паличку приймати, щоб не врізатись в інші доріжки.
 
Чому такий результат? Наприклад, в Амстердамі ми бігли 3:03 з копійками, а зараз майже на 3 секунди гірше. Мені здається, тут справа не в передачах, чи настрій трохи не такий, або фізично готові не так, як тоді. Не знаю на рахунок усіх, але в цьому році я трохи не набрав тієї кондиції, якої хотілося б. В принципі, Віталій вийшов на ту форму, і хлопці досить добре підготовлені. По результатам досить достойна естафета була, але в естафеті буває по-різному: можна бути дуже підготовленим, а результату немає, або навпаки – свої види, як то кажуть, запороти, а в естафеті вийти і показати результат. На жаль, сьогодні нам цього не вдалося. Ще й це прикре десяте місце, я й свою провину відчуваю в цьому. Трохи на другу половину не вистачило сил, так як хотілося б. Хочу подякувати усім, хто в нас вірить і вболіває. У нас взагалі дуже сильна підтримка. На жаль, в цьому році не вийшло порадувати наших вболівальників, наші сім´ї та тренерів, але будемо працювати. Ще дай Бог не один рік будемо бігати, в наступному році, сподіваємось, буде краще».
 
Станіслав Сеник:
 
«Умови були не ідеальні, був вітер, як ви помітили. І це плюс-мінус трохи посприяло нашому не найкращому результату. Результат не аж настільки гірший, щоб можна було сильно судити. В міру можливостей ми виклались, зробили все, ніхто не халявив. Можна було швидше, ідеальніше. Як Олексій раніше підмітив, ми не зробили аж так багато тренувань. Я в естафеті взагалі вперше беру участь, тобто якісь технічні моменти ще не зовсім досконало відпрацьовані.
 
Це мій перший чемпіонат Європи серед дорослих. Дуже все подобається. Відчувається, що спортсмен вже як зірка – до нього відповідне ставлення, відповідна увага, це дуже тішить. Безумовно, і старші хлопці допомагають. Коли ми тренували естафету, кожен момент підказували. Допомагали і морально. Дуже приємно брати участь з такими хлопцями – це не просто друзі, колеги – ми робимо спільну справу, тому немає ніяких суперечок чи конфліктів, лише дружня братерська підтримка».
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию
Хоккей | 18 апреля 2024, 16:46 11
ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию

Украинские хоккеисты забросили 7 шайб

Два лишних слона. Анна Музычук упустила победу над китаянкой-лидером
Другие виды | 18 апреля 2024, 15:55 0
Два лишних слона. Анна Музычук упустила победу над китаянкой-лидером

​​​В Торонто близится к финишу Турнир претендентов 2024 по шахматам

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.