Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 09 августа 2018, 14:21
6861
0

Міні-футбольне EURO-2018 — деталізований формат змагання

Sport.ua детально розповідає про формат міні-футбольного чемпіонату Європи, що відбудеться в Києві

| Обновлено 09 августа 2018, 14:21
6861
0
Міні-футбольне EURO-2018 — деталізований формат змагання
EMF EURO — чемпіонат Європи з міні-футболу, який проводиться під егідою Європейської міні-футбольної федерації (European mini-football federation - EMF) з моменту заснування організації у 2012 році. Взагалі ж історія турніру почалась у 2010 році, тоді турнір називався miniEURO. За попередні вісім років турнір майже щороку приймав різну кількість команд-учасниць, а відповідно формат змагань постійно змінювався. 
 
Не став винятком і EMF EURO 2018, що пройде у Києві з 12 по 18 серпня. До «Міста Спорту» на турнір, окрім збірної України, завітають ще 19 збірних команд з Європи. Для прикладу, у 2016 та 2017 роках у змаганні брало участь по 32 збірних. У зв’язку з цим формат цьогорічного Євро було змінено відповідно до кількості команд, що приїдуть на турнір.
 
Проте є речі, які залишаються незмінними протягом всієї історії турніру. Так, наприклад, для жеребкування турніру команди діляться по чашам, відповідно до їх місця у рейтингу EMF. На EMF EURO 2018 таких чаш було 5, тоді як у попередні роки - 4 (це пов’язано з кількістю команд у групах). Такий підхід до жеребкування використовується для того, щоб до однієї групи не потрапило дві потужні збірні, які відберуть шанси на вихід з цієї групи у решти учасників.
 
Незмінні також і правила самого турніру. Загалом, правила міні-футболу такі ж, як і правила футболу великого. Втім є певні відмінності. Команди грають у форматі 6 проти 6, п’ять польових гравців + голкіпер. Час гри - два тайми по 20 хвилин брудного часу (коли час гри не зупиняється при виході м’яча з гри). Також, на відміну від великого футболу, у міні-футболі відсутнє правило офсайдів та заборонені підкати. На стадії плей-офф, після нічиєї в основний час, для визначення переможця, команди відразу пробивають по 3 удари з восьми-метрової позначки, без екстра таймів.
 
Групові етапи EMF EURO традиційно грають у режимі нон-стоп. Так у київському «Місті Спорту», з 12 по 16 серпня буде зіграно 40 матчів (по вісім на день), команди змінюватимуть одна одну щогодини, починаючи з 14:00 або 16:00. 17 та 18 серпня пройдуть ігри плей-офф. Це ще вісім матчів, по чотири на день, проте тут перерви між матчами будуть більшими.
 
Нововведенням цього року, крім кількості учасників, стало і те, що до кожної з груп увійшло по 5 команд, а не по 4, як було раніше. Зроблено це для того, аби боротьба у групах стала ще напруженішою, адже лише дві команди з кожної групи вийдуть до наступного раунду змагань. Додатковий матч має додати інтриги, адже перемоги у двох матчах тепер може і не вистачити для виходу з групи. Крім того, команди, що у підсумку не вийдуть зі своїх груп, зіграють на 1 матч більше, ніж в попередні роки, а значить отримають ще більше досвіду і вражень.
 
Оскільки з кожної групи вийдуть по 2 команди, а загалом груп 4, то плей-офф стадія турніру розпочнеться з чвертьфіналів. Там переможці груп A та C зустрінуться з командами, що посіли другі місця у групах  B та D відповідно. Та навпаки, переможці груп B та D, зустрінуться з командами, що посіли другі місця у групах A та C. Далі переможці чвертьфіналів з груп А та В зустрінуться між собою у першому півфіналі, а переможці чвертьфіналів з груп C та D - у другому.
 
Крім того турнір, що пройде у Києві стане знаковим, адже це останній із щорічних EMF EURO. Наступний такий турнір пройде вже у 2020 році та розігруватиметься раз на два роки. У непарні роки будуть проводитись чемпіонати світу з міні-футболу, так само у форматі раз на два роки.
 
Вісім команд, що вийдуть зі своїх груп на EMF EURO 2018 отримають право представляти Європу на чемпіонаті Світу з міні-футболу, WMF World Cup 2019 в Австралії. 
 
Спостерігати за перебігом чемпіонату можна буде в ефірі телеканалу XSport, або на офіційному YouTube-каналі EMF, за посиланням:https://www.youtube.com/channel/UCPffV6AiSNwet6Om-7P2YJA
 
Ми щиро віримо, що до вісімки кращих проб’ється і збірна України! Проте без Вашої присутності шанси наших хлопців на вихід з групи суттєво зменшаться, тому замовляйте пакет «Вболівальник України» за номером: 050 469-01-46, або замовляйте квитки на окремі матчі збірної на сайті: https://esport.in.ua/ru/sport/gorod-sporta-675.html, та подаруйте нашим хлопцям атмосферу справжньої підтримки!
Источник Sport.ua
Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: клубы УПЛ поддержали идею премирования арбитров
Футбол | 24 апреля 2024, 20:14 2
Источник: клубы УПЛ поддержали идею премирования арбитров

Каждый клуб-представитель элитного дивизиона должен выделить 1 млн грн

Клуб НХЛ переехал в Юту. Что случилось и какие перспективы новой команды
Хоккей | 24 апреля 2024, 15:25 13
Клуб НХЛ переехал в Юту. Что случилось и какие перспективы новой команды

Аризона Койотис на этот момент прекратила существование

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.