Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 29 апреля 2022, 04:53
1332
0

Дмитро НЕВОЛІН: «Бажання вигравати у дівчат було стовідсоткове»

Наші дівчата виграли всі матчі групового етапу кваліфікації

| Обновлено 29 апреля 2022, 04:53
1332
0
Дмитро НЕВОЛІН: «Бажання вигравати у дівчат було стовідсоткове»
Головний тренер юнацької жіночої збірної України U-18 з баскетболу 3х3 Дмитро Неволін підсумував виступ своїх підопічних у кваліфікації чемпіонату Європи. В угорському Сольноку Ганна Сугак, Вікторія Федоренко, Ліка Ляшко і Вероніка Космач виграли усі три матчі проти збірних Швеції 17:9, Німеччини 21:10 і Польщі 17:7.
 
- Було складно передбачити такий успіх. Склади команд U-18 постійно змінюються. Наші суперники – не виключення. Спочатку ми думали, що збірна Німеччини буде найсильнішою, а як виявилося достатньо потужна – команда Польщі. Дві гри з Німеччиною і Швецією ми зіграли добре. І так вийшло, що ані ми, ані полячки не зазнали поразок. То ж вирішували між собою, хто посяде перше місце і напряму кваліфікується на Євро, а хто боротиметься далі. 
 
- Отже, у матчі зі збірною Польщі дівчата проявили характер?
 
- Скажу по-іншому. Усі три гри були неппрості. Якщо результат свідчить про велику різницю у рахунку, то насправді, ми вигравали за рахунок того, що у другій половині знаходили сили відриватися. А так і перша гра зі Швецією була дуже непростою, бо було дуже жарко, І друга гра з Німеччиною також спочатку була проблемною, бо рахунок в обох випадках був 7:7. І тільки після цього ми відривалися вперед. А Польщею взагалі був напружений початок. Найбільш складною була гра з Польщею, і на початку гри тривалий проміжок часу ми нічого не могли забити, полячки першими відкрили рахунок, але потім ми вже почали набирати очки, стало легше. Фізична підготовка порадувала, бажання у дівчат було стовідсоткове. Дещо важко було через травми, ми відіграли чимало турнірів перед початком, і це далося взнаки. Ми багато ігор зіграли, баскетбол 3х3 – це той вид спорту, де контакт достатньо серйозний, більший ніж у 5х5. І навантаження набагато вищі. На пульсі, на тлі втоми, дівчата максимально відпрацювали на 100% як фізично, так і психологічно. З бажанням, тому і результат вийшов відповідним.
 
- На фінальну стадію ви збережете цей склад?
 
- Ми будемо викликати на НТЗ 7-8 людей, З них 4 людини будуть ті самі дівчата. Я думаю, до складу можна буде потрапити і іншим гравцям, збірна відкрита для усіх. Хто краще грає, той і потрапить до складу, У нас головна мета – підготовка до Юнацьких Олімпійських Ігор у Буенос-Айресі. Оскільки ігри співпадали, то  5-5 і ігри 3-3 перебувають серед ігор 5х5.  Але усі мають шанс потрапити до збірної, додасться ще 4 людини, будемо передивлятися дівчат і будемо прагнути вибрати максимальний склад на Європу.
 
- А потім вже відштовхуючись від Європи – оберете склад на юнацьку Олімпіаду у Буенос-Айрес. 
 
- Так, будемо бачити. Так, збірна Угорщини грала зовсім іншим складом на кваліфікації, де  ми були. Так само і Росія поміняє пів складу . Усі збірні трохи поміняються, бо багато країн і гравців поїхали у 5х5 у цей проміжок часу. А на Європу склади вже будуть змінюватися. 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.