Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная Украины
| Обновлено 06 августа 2018, 08:42
1656
0

Збірна України провела два товариських матчі проти Греції

Обидві зустрічі завершились з рахунком 3:1 не нашу користь

| Обновлено 06 августа 2018, 08:42
1656
0
Збірна України провела два товариських матчі проти Греції
Підопічні Угіса Крастіньша провели два контрольних матчі із волейболістами Греції.
 
В рамках підготовки до кваліфікаційного раунду ЧЄ-2019 чоловіча збірна України вирушила до міста Александруполіс, де в неї було заплановано проведення трьох контрольних матчів із національною командою Греції. 
 
ГРЕЦІЯ – УКРАЇНА – 3:1 (25:18, 25:18, 24:26, 28:26)
 
Греція: Петреас, Філліпов, Протопсалтіс, Пелекудас, Зупані, Далакурас; Зісіс (л), Такурідіс, Коккінакіс, Раптіс, Фрагос. Тренер – Д.АНДРЕОПУЛОС.
 
Україна: Клямар, Терьоменко, Ковальчук, Єрещенко, Дрозд, Вієцький; Фомін (л), Діденко, Тевкун, Ковальов. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.
 
У порівнянні з турніром «Золотої Євроліги» українська збірна зазнала суттєвих кадрових змін, тож Угісу Крастіньшу потребується певний час, щоби «зліпити» оновлений колектив у добре збалансований ігровий ансамбль. Саме тому наставник «синьо-жовтих» підкреслив, що до Александруполіса команда вирушає не за результатом, але за пошуком належної зігранності та взаєморозуміння волейболістів. У греків із цим справи виглядають дещо краще, тож вони, вміло задіюючи в атаках своїх головних бомбардирів Нікоса Зупані (загалом набрав 18 очок) і Танасі Протопсалтіса (14 очок), у перших двох партіх мали певну перевагу.
 
Натомість у третій, коли Угіс Крастіньш вдався до серії замін, сценарій боротьби вирівнявся, а точні «постріли» Володимира Тевкуна (записав собі до активу 12 очок) стали для суперників неприємним сюрпризом. До того ж українці краще заграли на прийомі та блоках, де виділявся Дмитро Терьоменко (набрав 10 очок). Зрештою, у кульмінаційний момент нерви у наших хлопців виявилися міцнішими.    
 
Четверта партія добряче нагадувала попередню, і гостре протистояння знову сягнуло «більше-менше». Та цього разу останнє слово залишилися за господарями майданчику...
 
Залишається додати, що по 9 очок збірній Україні принесли Дмитро Вієцький та Олексій Клямар.
 
ГРЕЦІЯ – УКРАЇНА – 3:1 (24:26, 25:19, 25:21, 25:20)
 
Греція: Далакурас, Петреас, Філліпов, Протопсалтіс, Пелекудас, Зупані; Зісіс (л), Фрагос, Раптіс, Циумакас, Такурідіс. Тренер – Д.АНДРЕОПУЛОС.
 
Україна: Клямар, Терьоменко, Діденко, Ковальов, Семенюк, Вієцький; Брова (л), Тевкун, Ковальчук. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ. 
 
На відміну від попереднього матчу, сценарій цього поєдинку вийшов інщим, проте рахунок не змінився. Угіс Крастіньш вдався до певних стартових змін (зокрема, на позиції зв’язуючого замість Володимира Ковальчука вийшов Владислав Діденко, ліберо Дениса Фоміна замінив Горден Брова, а Ян Єрещенко участі в поєдинку взагалі не взяв), і його підопічним більш-менш вдалося закрити кращого бомбардира першої гри Нікоса Зупані, який набрав тільки 10 очок. В свою чергу, потужно заголосила «гармата» Дмитра Вієцького (загалом записав на свій рахунок 14 очок). І поки греки розбиралися, що до чого, перша партія залишилася за «синьо-жовтими».  
 
Натомість далі у греків «розійшовся» Андреас Фрагос (16 очок), котрий вчора з’явився на майданчику лише в четвертій партії. Також чимало проблем українському захисту завдали Панайотіс Пелекудас (12 очок) і Танасі Протопсалтіс (11 очок). А ось наші волейболісти власні непогані нагоди здобувати очки частенько марнували. І, певно, якраз це стало однією з основних причин, через які «спартанці» перепили ініціативу та, зрештою, довели гру до перемоги...
 
Додамо, що 12 очок записав собі до активу Ілля Ковальов, по 11 – Юрій Семенюк та Олексій Клямар.
 
- Ми продовжуємо пошук оптимального складу, граємо різними шістками виконавців, - резюмував Угіс КРАСТІНЬШ. – Проте, як я вже казав, хлопцям не вистачає зігранності. Якщо греки мали змогу дозволити собі розпочати підготовку до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи ще 12 липня, і нині триває вже її другий етап, то ми працюємо лише два тижні. До того ж у наших нинішніх суперників склад стабільний, а в нас, нагадаю, сталися солідні зміни. Тож нам доводиться варіювати, намагаючись добитися кращого взаморозуміння виконавців на паркеті. А його поки відчутно-таки бракує. Зокрема, саме через це сьогодні ми втратили чимало нагод відзначатися у сприятливих ситуаціях. Звідси й підсумковий рахунок. Проте настрій гравців мені подобається. Він робочий, оптимістичний. Хлопці вірять у власні сили, а це – найголовніше...
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.