Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 08 августа 2018, 17:10
6924
1

Суперники та розклад збірної України на міні-футбольному EURO-2018

Представляємо команди групи А чемпіонату EURO-2018 з міні-футболу — суперників збірної України

| Обновлено 08 августа 2018, 17:10
6924
1
Суперники та розклад збірної України на міні-футбольному EURO-2018

На груповому етапі збірній України з міні-футболу доведеться помірятись силами зі збірними Чорногорії, Словаччини, Італії та Бельгії. Оскільки EMF EURO – аматорський турнір, то прогнози стосовно складів команд суперниць та їх форми будувати майже неможливо, проте ми спробуємо оцінити шанси нашої збірної на вихід з групи і потрапляння на Чемпіонат Світу з міні-футболу, WMF World Cup 2019, до Австралії.

Італія. Найзручніший суперник для старту

Першим суперником наших хлопців на турнірі стане збірна команда Італії. Італійці прийматимуть участь у турнірі вшосте, першим їх турніром був EMF EURO 2013, що проходив у Греції. За ці шість років італійці жодного разу не піднімались вище третього місця в турнірній таблиці групового раунду. 


На EMF EURO 2013, в групі італійцям протистояли Литва, Греція та Туреччина. В першому ж матчі італійці зіграли внічию 1:1 з Литвою, після чого зазнали поразок в іграх зі збірними Туреччини та Греції 1-0 та 3-2 відповідно і завершили свій виступ на турнірі.

EMF EURO 2014 виявився для Італійців трішки вдалішим. В групі з Казахстаном, Хорватією і Ірландією, італійцям двічі пощастило зачепитись за результат – нічиї з Казахстаном та Ірландією 1-1 та 2-2 відповідно, щоправда матч з переможцями групи - хорватами, італійці програли, незважаючи на те, що забили першими і по перерві вели 1-0. Проте в другому таймі хорвати двічі забили і впевнено вийшли з групи, Італія у підсумку – третя.   EMF EURO 2015 в Хорватії італійці почали з перемоги над збірною Молдови 1-3, це була перша і поки єдина перемога італійської збірної на Чемпіонатах Європи. Щоправда після цього італійці розгромно поступились збірним Угорщини та Словенії 2-6 та 4-1 відповідно, та завершили виступ на турнірі на третьому місці своєї групи.

  Найневдалішим для італійців виявився EMF EURO 2016 в Угорщині. В квартеті з Росією, Польщею та Естонією, італійці не змогли набрати жодного залікового пункту та програли всі три матчі з розгромними рахунками: 11-0 від Росії, 6-2 від Польщі та 0-4 від Естонії 21 пропущений гол проти 2 забитих, останнє місце в групі і повернення додому.   Минулорічний Чемпіонат Європи також приніс італійцям мало хорошого. Справедливо відмічу, що і квартет у них був дуже складним. Потужні збірні Чорногорії і Боснії та непоступливі Серби. Італійці поступились тричі: 4-0 від Боснії та Герцеговини та дві поразки по 3-1 від Чорногорії та Сербії і зайняли підсумкове четверте місце в групі. За останній рік, наскільки можна судити з офіційної сторінки Італійської Федерації Міні-футболу, рівень їх внутрішнього чемпіонату виріс, відповідно і виріс рівень гравців. Два місяці тому італійці представляли список з 8 міні-футболістів, які сформують кістяк команди, жоден з цих восьми гравців не був в заявці минулого року. Проте будемо сподіватись, що італійці, не зраджуватимуть своїм традиціям і наші хлопці візьмуть 3 пункти у своїй першій грі.   Матч Україна – Італія відбудеться 12 серпня о 20:00.

 
 
Словаччина. Найважливіше випробування
 

Нашим другим суперником, на груповій стадії EMF EURO 2018, стане збірна Словаччини. Цей матч, мабуть, стане найважливішим для збірної України.    Словаччина - єдиний з представлених суперників, з якими нашій збірній вже доводилось мати справу. У 2016 році ми зустрічались на груповій стадії змагань, тоді наша експериментальна збірна поступилась 0-1.

 
 

Збірна команда Словаччини – найдосвідченіша збірна групи А. Цьогорічний Чемпіонат Європи стане для них вже дев’ятим в історії! За попередніх вісім років Словаччина не вийшла з групи лише одного разу – у 2011 році. На першому в історії Чемпіонаті Європи з Міні-футболу Словаччина посіла друге місце, поступившись у фіналі Румунії.   На EMF EURO 2012 Словаччина без зайвих зусиль вийшла зі свого квартету. В першому турі зіграли у нульову нічию зі збірною Молдови, а потім була розгромна перемога над Словенією 6-0 та запекла гра зі Збірною Німеччини, де словаки все ж взяли своє 5-4. Після цього в чвертьфіналі в серії пенальті словаки переграли хорватів, проте вже в півфіналі Чорногорія виявилась сильнішою 1-2, словаки отримали шанс позмагатись за третє місце зі збірною Чехії, проте після 3-3 в основний час, фортуна стала на бік збірної Чехії і Словаччина посіла підсумкове четверте місце (поразка збірної Словаччини по пенальті 3-4).

З 2013 року Словаччина стабільно виходить зі своїх груп, хоч іноді і «зі скрипом», проте так само стабільно словаки не можуть виграти перший же матч плей-офф.   На EMF EURO 2013 з шести груп в наступний раунд виходило 16 команд. Тобто перші 2 місця виходили напевне, окрім того в плей-офф виходили 4 з 6 команди, що посіли треті місця своїх груп. Саме такою командою стала збірна Словаччини. Перемога над Шотландією 1-0, поразка збірній Австрії 0-1, нічия з Казахстаном 3-3 та підсумкова різниця забитих-пропущених «0», яка і дозволила протиснутись до однієї восьмої фіналу, Іспанці пропустили на 1 гол більше. Проте вже в одній восьмій словаки мінімально поступились збірній Румунії і припинили боротьбу у турнірі.   Через рік у групі з Польщею, Болгарією та Уельсом, збірна Словаччини виступила впевненіше і на груповому етапі не програвала. Перемога над Уельсом 4-2, та результативні нічиї з поляками та болгарами, двічі по 2-2. Далі друге місце в групі, вихід до плей-офф, гра зі збірною Чехії та повернення додому. Безкомпромісні 1-5 від Чехії.   EMF EURO 2015 став майже точною копією попереднього виступу. Знову перемога у першому матчі, цього разу 2-1 зі збірною Латвії і знову дві результативні нічиї, цього разу з Англією та Португалією, двічі по 1-1. Щоправда, нічия англійців з Латвією та перемога над Португальцями подарувала збірній Словаччини перше місце в квартеті, та слабшого суперника у першому раунді плей-офф. Щоправда словаки не скористались подарунком і поступились словенам 1-2.

 
 

У 2016 році в Словаччина посіла друге місце проте знову з неймовірним скрипом пройшла до наступного раунду змагань. Нічия з прямим суперником – Шотландією 1-1, складна перемога над Україною 1-0, поразка збірній Боснії 2-3, ідентичні статистичні показники зі збірною Шотландії та прохід у наступний раунд лише через фортуну. Проте вже в плей-офф фортуна перейшла на бік збірної Німеччини, яка після 3-3 в основний час переграла Словаччину по пенальті.   Минулоріч на груповій стадії словаки зустрічались зі збірними Іспанії, Росії та Туреччини і знову пройшли в наступний раунд лише через кращу різницю м’ячів. Допомогли їм у цьому Іспанці, які програли 5-0. В другому турі майбутні чемпіони Європи росіяни обіграли словаків 1-2, а в останньому турі прямі конкуренти – турки, спромоглись лише на нічию 2-2, яка задовольняла збірну Словаччини. Проте за традицією в одній восьмій сильнішою виявилась збірна Франції 1-2.

 

Минулорічна збірна Словаччини була однією з наймолодших команд на турнірі і показала непоганий футбол, тому є всі шанси, що кістяк цієї збірної залишиться таким же, а це значить, що збірна буде добре зіграною і неймовірно потужною.   З огляду на історію виходів з групи словаків, збірній України варто акумулювати всі сили, аби здобути максимально комфортну різницю м’ячів на груповому етапі змагань.   Матч зі словаками розпочнеться у вівторок, 13 серпня о 20:00.

Бельгія. Команда-загадка

Бельгійці виступатимуть на турнірі такого рівня лише втретє. Перший їх приїзд на Чемпіонат Європи у Хорватії, видався не найприємнішим. В групі з Чехією, Іспанією та Грецією Бельгійці програли всі три зустрічі та покинули турнір. Проте, як виявилось найгірший виступ бельгійців на турнірі ще попереду.   В 2017 році на чемпіонаті Європи в Чехії, потрапивши до квартету з Словенією, Хорватією та Францією, бельгійці змогли нав’язати боротьбу лише Словенії в першому матчі турніру, їх зустріч завершилась з рахунком 1-2 на користь словенців. Далі на бельгійців чекало два розчарування, безжальні збірні Хорватії та Франції не залишили жодного шансу дебютантам турніру – двічі по 0-11.

 
 

Проте, незважаючи на провальний виступ на попередньому «Євро», збірну Бельгії явно не варто недооцінювати. Бельгійці зробили всі необхідні висновки після нищівних поразок та почали повномасштабну підготовку до турніру, що наближається. Точно можна сказати, що бельгійці готують сюрприз для всіх, хто не сприйматиме їх за серйозних суперників.   «Червоні змії», як називають свою збірну самі бельгійці,у процесі підготовки до EMF EURO 2018 вже встигли провести дві міжнародні товариські зустрічі зі збірними Англії та Німеччини. Якщо англійці виявились сильнішими (3-4 на користь Англії), то збірна Німеччини, що посідає 9 місце в рейтингу збірних EMF поступилась бельгійцям з рахунком 4-3.

Отож бельгійці явно не планують стати хлопчиками для биття на EMF EURO 2018 і готові боротись на рівних з будь-яким суперником. Якщо підхід до міні-футболу у Бельгії такий самий, як і до футболу великого – то боротьба у групі вийде неймовірно запеклою.   У першому своєму матчі Бельгійці зустрінуться з фаворитами – збірною Чорногорії. Цей матч покаже дуже багато і будемо сподіватись, що «Червоні змії» все ж «вкусять» суперників з Чорногорії. Найсприятливішим для України результатом буде нічия у їх матчі.   Що ж до шансів збірної України у матчі з Бельгією – щось передбачити надто складно. Бельгійці у будь-якому випадку будуть налаштовані перемагати, на їх боці може неймовірна амбіційність цьогорічної команди, проте на боці України, окрім підтримки трибун - ще й додатковий день відпочинку перед матчем. Бельгійці точно будуть у хорошій формі та покажуть свій кращий футбол, проте виходити на поле проти суперника, якого підтримує майже кожен на трибунах – дуже не просто. Якщо наші хлопці відразу візьмуться до діла, то дуже можливо, що бельгійці так і не прийдуть в себе.   Тому 15 серпня приходьте і підтримайте нашу збірну в грі з бельгійцями.

 
Чорногорія. Фаворит групи.
 

На даний момент збірна Чорногорії знаходиться на найвищому місці у рейтингу збірних EMF, серед наших суперників по групі. На папері чорногорці – безперечні фаворити групи. За шість років участі у Чемпіонатах Європи найгірший результат збірної Чорногорії – одна восьма фіналу.   На дебютному Чемпіонаті Європи 2012 року Чорногорія потрапила до квартету з Великою Британією, однією з найсильніших збірних тих часів – Чехією та Італією і посіла цьому квартеті першу сходинку. Спочатку були обіграні італійці 4-3, потім просто знищені британці 7-1 і на сам кінець було обіграно срібних призерів попереднього чемпіонату чехів – 1-0. Після цього 2-1 над збірною Словаччини, а перша поразка спіткала дебютантів лише у фіналі 1-2 від збірної Румунії.  

У 2013 році поразка спіткала Чорногорію набагато раніше – в першому турі групового етапу, сильнішою виявилась збірна Ізраїлю 1-3. Програвати чорногорцям не сподобалось і наступні два матчі групи вони виграли, 3-0 з Ірландією та 2-1 з Молдовою, далі в одній восьмій впевнено були обіграні болгари. Зупинили збірну Чорногорії лише в чвертьфіналі, зробила це збірна Росії 1-2, яка у підсумку посіла четверте місце.   На домашньому EMF EURO 2014 збірна Чорногорії почала дуже впевнено. Жодної поразки в групі з Шотландією, Ізраєлем та Молдовою 3-2, 5-1 та 5-4 відповідно. В одній восьмій було обіграно збірну Англії 2-1, проте далі чвертьфіналу пробитись не вийшло, після нічиєї 2-2 в основний час, в серії пенальті точнішими виявились гравці збірної Німеччини.   Виступ на EMF EURO 2015 став одним з найгірших в історії збірної. Після двох перемог без пропущених м’ячів, над Кіпром 3-0 та Польщею 1-0, збірна Чорногорії поступилась збірні Франції 1-2 та посіла лише друге місце в групі, яке в підсумку стало фатальним. В одній восьмій на шляху Чорногорії стала збірна Росії, яка стала нездоланним бар’єром для чорногорців, у підсумку поразка 2-3 та найшвидше повернення додому.   Через рік збірна Чорногорії повернулась на турнір серйозно налаштованою, перемоги над Австрією 2-1 та над Латвією 4-1, забезпечили вихід з групи, щоправда в останньому турі на збірну Чорногорії чекала поразка від майбутніх переможців турніру – збірної Казахстану 1-3. В одній восьмій на шляху Чорногорії знову стала збірна Росії.  

Мабуть, росіяни – найнекомфортніший суперник Чорногорії основний час команди закінчили внічию 2-2, щоправда в серії пенальті влучнішими виявились саме чорногорці – 2:0 по пенальті. В чвертьфіналі також було непросто, за 40 хвилин з Боснією і Герцеговиною глядачі не побачили жодного м’яча, знову серія пенальті і знову фортуна з чорногорцями 3:2 по пенальті. Щоправда в півфіналі дотягти до пенальті не вийшло, сильнішими виявились Хорвати 1-3. Мабуть, ця поразка боляче вдарила по амбіціях збірної, адже в матчі за третє місце Чехи доволі просто взяли своє 2-0 і лишили Черногорію лише на 4 сходинці.
 
 
Збірна Чорногорії, скликана минулоріч, показала також один з найгірших результатів. Лише одна перемога 3-1 над Італією в групі і дві нічиїх з Боснією та Сербією 3-3 та 1-1 відповідно, друге місце в квартеті та збірна Польщі в одній восьмій, прикра поразка 1-2 та повернення додому.
 
Попри не надто впевнений виступ на минулорічному Євро збірна Чорногорії лишається грізним суперником після свого першого вильоту з EMF EURO у першому раунді плей-офф, Чорногорці повернулись і зайняли четверте місце. Матч з Чорногорією буде четвертим для України. Будемо сподіватись, що ми вирішимо питання виходу з групи раніше, а з Чорногорією лише поборемось за підсумкове перше або друге місце.
 
Проте все може скластись інакше і цей матч буде матчем життя та смерті, матчем за вихід у наступну стадію, чи перехід у стан глядачів. В такому випадку збірній України потрібна буде вся підтримка, яку тільки ми можемо їм дати! Прийди і підтримай свою збірну в четвер, 16 серпня, о 20:00 в «Місті Спорту»!
 
Замовити квитки можна за номером 050 469-01-46. Окрім того матчі збірної України транслюватимуться наживо на телеканалі XSport та офіційному YouTube-каналі EMF.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри
Бокс | 25 апреля 2024, 14:53 6
Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри

Также MEGOGO покажет поединок Беринчик – Наваррете

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире в следующем сезоне

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ihor Kindyak
Турція ??? Я думав , що українською буде Туреччина..... та напевне сайтові видніше.