Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 05 августа 2018, 17:23
4262
5

Карпати - Олімпік. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Павло Ксьонз зіграє проти «левів»

| Обновлено 05 августа 2018, 17:23
4262
5
Карпати - Олімпік. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
Владимир Кравс

У неділю «Карпати» на стадіоні «Україна» вже четвертий раз у цьому році зустрінуться з  «Олімпіком». Серед новачків «олімпійців» виділимо екс-півзахисника «Карпат» Павла Ксьонза, для якого це буде 200-й матч у Прем’єр-лізі.

 У минулого сезоні  шляхи «Карпат» та «Олімпіка» перетиналися фактично п’ять (!) разів, бо один з матчів через грудневу непогоду доводилося догравати  в лютому. Загалом в чемпіонатах України за плечима суперників вже 10 ігор, у яких 5 перемог було на стороні «левів», 3 – «олімпійців» та двічі суперники грали внічию.

Востаннє підопічні беззмінного в елітному дивізіоні керманича донецького клубу Романа Санжара прибували до Львова 11 березня і здобули одну зі своїх найбільших перемог у Прем’єр-лізі, здолавши «зелено-білих» з рахунком 3:0. Голи тоді забивали Біленький, один з братів-близнюків Пасічів, Геннадій, та Щедрий.  Згодом, 22 квітня, підопічні Олега Бойчишина реабілітувалися перед своїми вболівальниками в Києві, на полі «Олімпіка» відсвяткувавши також впевнену перемогу – 2:0. Тоді голи до свого активу записали Карраскаль і Швед, у якого, до речі вже 3 (!) «олімпійські» взяття воріт. Серед діючих гравців по разу відзначалися голами у попередніх зустрічах і карпатівці Кльоц і Мякушко, а  також «олімпієць» Кравченко.

Під час літнього міжсезоння в складі «Олімпіка відбулися традиційні  масові кадрові ротації. Залишили клуб гвардієць «олімпійців» Махарадзе («Зоря»), Кичак (МТК, Угорщина), Парцванія («Кішварда», Угорщина), Іллой-Айєт («Вайле», Данія),  Вуковіч («Марітіму», Португалія),  Хомутов («Чорноморець»),  Щедрий («Дніпро-1»), Брікнер («Рух»), Кісіль («Десна»), Доронін («Арсенал-Київ»). Натомість поповнили ряди «олімпійців»  Кринський, Трояновський, Дегтярьов (усі - «Полтава»), Махновський («Десна»), екс-карпатівець Зубейко («Чорноморець»),  Мелінишин («Волинь»), Морозенко («Верес»), Ксьонз («Сандеція», Польща) та повернулися капітан команди Гришко (СКА-Хабаровськ, Росія) і Кравченко («Карабюкспор», Туреччина).

Тож футбольні шляхи не передбачені і воротарі Максим Кучинський та Володимир Кринський,  які ще у травні виступали за одну команду («Полтаву»), в неділю можуть опинитися по різні сторони «барикад». Це саме стосується і екс-польових гравців полтавського клубу  Олега Бородая та Олексія Ковтуна з «Карпат» та «олімпійця» Максима Дегтярьова.

«Олімпік» приїде до Львова, обходячись без нічиїх у чемпіонатах вже 7 ігор поспіль: 2 перемоги та 5 поразок. З іншого боку, «Карпати» при Олегу Бойчишину на своєму полі обходяться без «мирових» вже 11 ігор: 5 перемог та 6 поразок. Чи збережеться ця традиція в неділю дізнаємося після фінального свистка арбітра Володимиру Новохатнього, для якого це буде лише 6-й матч у Прем’єр-лізі. Обидва суперники при арбітру Новохатньому в чемпіонатах ще не програвали: «Карпати» один раз перемагали і двічі грали внічию, а «Олімпік» - один раз порівну ділив очки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:
 
«Карпати»: 
Кучинський, Мирошніченко, Федецький, Лебеденко, Мехремич, Вербний, Голодюк, Ді Франко, Мякушко, Карраскаль, Швед.

«Олімпік»: Кринський, Зубейко, Гришко, А.Кравченко, Немчанінов, Кольцов, Вакуленко, Ксьонз, Сондей, Балашов, Дегтярьов.

5 серпня, неділя

«Карпати» — «Олімпік»
Львів. Стадіон «Україна». 17:00
ТВ-трансляція на телеканалі «ZIK»
КАРПАТИ — ОЛІМПІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Володимир Новохатній (Київ)
Прогноз Sport.ua — 1:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
 
 
 
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ssssyab
Карпати вперед!
3:0
Dragon9
ксьонз ше той сєпар
Ігор Стеців
1 зв1дки так1 грош1 з окупованих теретор1й.
olexyn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dragon9
Тілько львів і тілько фк львів