Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
|
1145
0

Сергій ВОРОНІН: «Налаштовуємся на бойовий матч з Ворсклою»

Захисник ФК «Львів» - про поєдинок з «Ворсклою»

Сергій ВОРОНІН: «Налаштовуємся на бойовий матч з Ворсклою»
ФК Львів. Сергій Воронін

Захисник ФК «Львів» Сергій Воронін поділився думками стосовно сьогоднішнього матчу третього туру УПЛ проти «Ворскли»:

«– Сергію, ФК «Львів» стартував в чемпіонаті України перемогою над «Арсеналом» і поразкою від «Динамо». Як вважаєш, закономірний результат для команди чи могли все-таки виступити краще?
– Звичайно, можна було краще. Як мінімум, заробити очко в грі з «Динамо». Але маємо те, що маємо. Працюємо і будуємо нову команду. Багато нових футболістів, новий тренер, тому триває робочий процес.

– Ти забив красень-гол зі штрафного у грі з «Арсеналом», а спортивні ЗМІ виділили тебе, як одного з найкращих гравців 1-го туру УПЛ. Як ти сам оцінив свій виступ в першій грі?
– Було приємно як забити гол, так і отримати визнання від журналістів. Можна сказати, що голосно повернувся в Прем’єр-лігу. Перша гра вийшла досить напруженою, тому що була тривала літня перерва, збори, перший офіційний матч і перемога. Було дуже багато позитивних емоцій, тому, природно, залишився задоволеним своєю грою.

– З огляду на ігрове амплуа, чи можна цей гол назвати одним з найбільш пам’ятних у твоїй кар’єрі? Взагалі, часто пробиваєш штрафні?
– Досить часто. Але у мене був період в житті, коли вдавалося забивати голи зі «стандартів», а був час, коли м’яч вперто не йшов у ворота. Але зараз я потрапив в команду, яка вірить в мене. Напевно, тому все і склалося вдало.

– У другому турі «Львів» на останніх хвилинах поступився вдома «Динамо», а ти протистояв на лівому фланзі захисту Віктору Циганкову. Важко було проти одного з найяскравіших талантів українського футболу?
– Звичайно. Він дуже швидкий і технічний футболіст. Але ми працювали всією командою, допомагали і страхували один одного. Здавалося, що впоралися із завданням на матч, принаймні, в обороні. Але потім трапився цей гол на останніх хвилинах. Миттєва позиційна помилка. І гол, можна сказати, вийшов необов’язковим, зруйнував нам хороший настрій.

– Сьогодні ФК «Львів» зустрінеться на «Арені Львів» з полтавською «Ворсклою». Що знаєш про цей колектив? На чому в аналізі ігор акцентував увагу тренерський штаб?
– «Ворскла» – дуже хороша команда, в якій зібрані сильні футболісти. Не дарма вони посіли третє місце в минулому чемпіонаті. Незважаючи на те, що вони програли дві зустрічі, по грі це дуже серйозний суперник. Ми налаштовуємося на бойовий матч.

– Як в цілому відбувається адаптація колективу до гри, що сповідує новий тренер? Які вимоги до тебе пред’являє Жилмар?
– Що стосується мене, то це нюанси гри в оборонній лінії – перестроювання, підстраховка та інші тактичні моменти. Але, в цілому, Жилмар будує гру на контролі м’яча і вимагає, аби вся команда як атакувала, так і захищалася, тобто дотримувалася усіх канонів сучасного футболу.

– Що скажеш про взаємодію з бразильськими футболістами? Як спілкуєтеся на полі та у побутовому рівні?
– Існує такий всесвітня мова, як англійська. Правда, не всі хлопці його знають. З кимось по-англійськи, з кимось – жестами. Але ми беремо участь в загальному процесі, тому з кожним днем ​​все краще розуміємо один одного – взаємні сильні якості і над чим нам потрібно працювати. Адаптація ще не завершена, але всьому свій час.

– За словами Жилмара, в команді наразі присутня гостра конкуренція між гравцями на кожній позиції. Але ти вже в двох матчах поспіль виходиш в старті. З ким ти конкуруєш на лівому фланзі оборони?
– Краще запитати у тренера, чому саме я виходив в основі в двох останніх матчах. Але дійсно, на кожній позиції у нас існує конкуренція. Зокрема, Артур Западня і Олександр Голіков можуть також зіграти зліва в захисті.

– Як тобі підтримка на «Арені Львів» в грі з «Динамо»? На трибунах було більше 10 тисяч вболівальників, а нині в УПЛ це хороший показник підтримки на стадіоні. Сподіваєшся, що на грі з «Ворсклою» буде не менше людей?
– Величезна подяка нашим уболівальникам за підтримку! Я сподіваюся, що така відвідуваність буде не тільки на іграх з грандами – «Динамо» і «Шахтарем», а й з іншими суперниками. Від себе особисто можу пообіцяти намагатися радувати їх гарною грою і перемогами. Було дуже приємно відчувати таку шалену підтримку. Я давно не грав перед такою аудиторією, атмосфера була дуже класною».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 04:32 1
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Реал Сосьедад – Реал Мадрид. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании
Футбол | 26 апреля 2024, 06:01 0
Реал Сосьедад – Реал Мадрид. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок в Ла Лиге

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.