Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1100
0

«Орбіта». Політ пройшов нормально

Волейбол. «Галичанка» у рідних стінах здобуває дві перемоги з однаковим рахунком

«Галичанка» – «Орбіта» 3:1 (23:25,25:18,25:17,25:20), 3:1 (25:13,21:25,25:16,25:22)
«Галичанка»:
Туркула(к), Чернецька, Косило, Зварич, Лонюк, Шкурлатовська, Пацюркевич, Щур, Мандражєєва, Танащук (л).
«Орбіта»: Агєєва(к), А. Дьяченко, Л. Дьяченко, Володіна, Змієвська, Жосан, Шелухіна, Розова, Іноземцеві (л).

У суботу та неділю відбулись матчі чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд суперліги. У Тернополі зійшлися Галичанка та запорізька Орбіта, третя та сьома команда чемпіонату відповідно. 
Суботній ігровий день розпочався з перемоги тернопільського дублерок над запоріжанками 3:1, у складі тернополянок увесь матч провела Тетяна Мандражєєва, яка уже оговталася від хвороби та поступово набирає форму.
Матч основних складів розпочався у рівній боротьбі, яка тривала до рахунку 4:4, далі тернополянки почали відриватися у рахунку, гостям не допомагали ані перерви, які брав тренер Орбіти Володимир Бузаєв, ані вихід на майданчик Володіної замість Жосан.

За рахунку 18:11 з тернополянками стається щось не зрозуміле, і вони поступово починають віддавати ініціативу гостям. І ось на табло вже 23:25! Що це було, вам мабуть не скаже ніхто!

Друга партія почалась так, як і закінчилась перша, тобто за переваги гостей, відрив сягав 4 очок (7:11). Та тернополянки і не думали віддавати партію. Вони зусиллями Анни Зварич, Наталії Чернецької, Надії Косило та гравців Орбіти, які занадто багато помилялись у простих ситуаціях, перехоплють ініціативу і доводять партію до впевненої перемоги 25:18.

Початок третьої партії був знову ж таки за Орбітою, гравці якої активно грали на сітці та впевнено у захисті, де виділялась Каріна Іноземцева. За рахунку 9:13 на майданчику з'являється Тетяна Мандражєєва замість  Катерини Шкурлатовської, і саме з цього моменту починається ривок тернополянок 16:4, який завершується перемогою в партії 25:17.

Четверта партія почалась з вдалих дій на блоці та в атаці Олени Туркули та Надії Косило, які забезпечили стартовий відрив Галичанці. Надалі він почав стрімко збільшуватись. Досвідчений Віктор Перебийніс намагався перервами та замінами розрухати команду, що йому і вдається. В другій половині партії гра вирівнялась, проте запасу очок тернополянкам хватило для перемоги у партії та матчі. Фінальну крапку поставили Лонюк та Чернецька які заблокували Анну Дьяченко.

Другий матч розпочався з швидкісної та потужної гри тернополянок на сітці, за якою явно не встигали блокуючі Орбіти, які мабуть ще не проснулись, хоч це і була уже 12-та година. І як результат 25:13.

Початок другої партії ще за інерцією виграли тернополянки, які на першу технічну переву пішли за рахунку 8:4 (постаралась Надія Косило). Надалі запоріжанкам вдалось вирівняти гру зусиллями Ольги Жосан та сестер Дьяченко. В кінцівці партії нерви у гостей виявились міцнішими, і за рахунок меншої кількості помилок вони перемогли 21:25.

Третю партію, гадаю, можна назвати бенефісом блокуючих Галичанки Олени Туркули та Наталії Чернецької. Їхні взльоти з другої та третьої зони стали повною несподіванкою для волейболісток Орбіти, і - 25:16 на табло, яке правда чомусь не захотіло в неділю працювати, мабуть день вихідний!

Четверта, і як згодом виявилось остання партія, почалась із невеликої переваги гостей, які атакували зусиллями Жосан та Розової, в обороні надійно грала Іноземцева та Змієвська, яка виходила на прийом замість Анни Дьяченко. Проте в кінцівці партії більш досвідченим господаркам вдалось вирвати перемогу у партії та матчі. І знову ж таки завдяки Наталії Чернецькій, одиночний блок якої приніс Галичанці 25-те очко.

Кращими гравцями цих матчів признали: у Галичанці Олену Туркулу, а в Орбіті Каріну Іноземцеву. Також хотілось би відмітити Наталію Чернецьку, за її вміння заробляти останні очки в матчах, яке вона підтверджує уже декілька турів поспіль.
Із негативу відмічу форму Орбіти  -  у всіх гравців форма з прізвищами, лише двоє дівчат грали у формі з заклеєними прізвищами на спині, я розумію що дівчата недавно з командою, але невже так важко (дорого) на дві футболки нанести прізвища?
Із веселого напишу про дублерок тернополянок, які у переривах між партіями пили воду з трьохлітрової бутилки! Чому з такої великої? Це питання не до мене.

Олексанлр ПАЛІЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.