Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2849
1

Віталій КУЗІВ: «Дякую арбітру за медичну допомогу»

Гравець «Буковини» - про інцидент в матчі с тернопільською «Нивою»

Віталій КУЗІВ: «Дякую арбітру за медичну допомогу»
footballhub.com.ua

Гравець «Буковини» Віталій Кузів прокоментував неприємний епізод, що стався з ним підчас матчу Другої ліги проти тернопільської «Ниви»:

«У мене все добре. Я вже трохи відійшов від матчу, – каже захисник Буковини. – Дивився відео гри. Після пережитих емоцій виглядає не так страшно, як було на полі.

Була верхова боротьба і гравець суперника ліктем потрапив просто у скроню. На дві секунди я зупинився, а тоді втратив свідомість.

Потім на відео я побачив, що до мене відразу підбіг арбітр матчу і гравці. Дуже вдячний судді, що він надав мені першу допомогу.

Після матчу лікарі запитали чи не крутиться в мене голова. Сказали, що потрібно зробити МРТ. Подивитися чи не сталося чогось серйознішого. Поки ще не встиг цього зробити.

Арбітр після матчу підійшов і запитав чи все добре. Відповів, що все у порядку. Подякував йому за допомогу. Не кожен суддя так би вчинив. Це не його обов’язок, а медиків. Але він дуже швидко зорієнтувався у ситуації. Суперники і вболівальники теж підходили і підтримали мене.

Отримав багато дзвінків і повідомлень від друзів і незнайомих людей.  Всі бажали швидкого одужання.

Найбільше хвилювалася мама. Мої батьки прийшли на стадіон підтримати нашу команду. Мама дуже перелякалася. Їй було страшно дивитися з трибуни.

Я готовий грати в наступних матчах. Хочу допомогти своїй команді. Вейну Руні розбили ніс і було багато крові, але він дограв матч до кінця. В мене навіть трохи легша ситуація, бо не було крові. Хоча теж дуже неприємний епізод.

Десь прочитав, що в українському футболі було дві таких ситуації. Кілька років тому Канкава врятував життя Олегу Гусєва. І цей епізод зі мною.

Це справа випадку. У тій ситуації міг опинитися не тільки я, а будь-хто. Я не боюся і продовжуватиму грати без будь-якого страху.

Образи на суперника в мене також немає. Він сам дуже хвилювався і відразу вибачився. Сказав, що зіграв ненавмисно. Я відповів, що все добре і я знаю, що він не хотів цього.

Побачив, що йде передача, а потім боротьба. Наш гравець зачепив суперника ліктем чи головою. Я добре не роздивився. Віталій стояв, а потім я повернувся і побачив, що він вже лежить. Інтуїція підказала, що треба підбігти до нього. Ми з партнером швидко його перевернули, дістали язик і Кузів прийшов до тями. І навіть матч продовжив.  Добре, що все обійшлося.

На відео все виглядає моторошно. А на полі було ще страшніше. Він не рухався. Це був шок!

Таке може трапитися в будь-який момент з будь-ким. Говорили про це в команді. Добре, що швидко зорієнтувалися і врятували гравця. В мене були схожі матчі, коли суперники допомагали футболісту. Я знаю, що коли гравець втрачає свідомість, то треба перевернути його на бік. Це стало у пригоді.

Після таких моментів стараєшся грати акуратніше. Здоров’я і життя важливіші. Їх не купиш і не обміняєш».

Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию
Футбол | 19 апреля 2024, 16:30 8
Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию

Украина завершила сезон на 18-й позиции 5-летнего рейтинга

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.