Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фигурное катание
|
5688
0

Максим НІКІТІН: «Ми пішли від тренера, але не прощаємося з ним»

Танцювальний дует Олександра Назарова/Максим Нікітін розпочне новий сезон з іншим тренером

Максим НІКІТІН: «Ми пішли від тренера, але не прощаємося з ним»
Федерация фигурного катания Украины

Провідний український танцювальний дует Олександра Назарова/Максим Нікітін розпочне новий сезон з іншим тренером. Фігуристи завершили майже дворічну співпрацю з відомим американським фахівцем Ігорем Шпільбандом й наразі повернулися до рідного Харкова.

Про те, що змусило талановитих спортсменів прийняти непросте рішення, з ким і де вони тепер тренуватимуться, а також про нові програми розповів Максим Нікітін.

-Переїзд із США та зміна тренера стали вимушеним кроком, який ми зробили під тиском обставин фінансового характеру. Ми довго і ретельно обговорювали це питання з Українською федерацією фігурного катання, яка докладає всіх зусиль до розв’язання фінансової проблеми, і зрештою вирішили, що в даній ситуації  буде доцільним залишити США, - заявив Максим Нікітін.

-Чи вирішено уже питання щодо нового тренера?

- Цей процес ще не врегульовано, формальності та обговорення тривають. Водночас можна з великою долею вірогідності сказати, що на найближчий час нашим тренером буде Фаб’ян Бурза (відомий французький фігурист,виступав у спортивних танцях на льоду в дуеті з Наталі Пешала-авт.). Незабаром він приїде до Харкова і ми працюватимемо під його керівництвом, ймовірно, до кінця серпня. Водночас разом з Федерацією шукаємо варіанти та можливості переїзду до Франції для подальших тренувань. Ми дуже раді, що Фаб’ян погодився з нами продовжити роботу і навіть заради цього змінив деякі свої плани та графіки. Він і раніше нам дуже допомагав, за що ми йому безмежно вдячні.

- Чи свідчить той факт, що ви працюватимете з фахівцем з команди Шпільбанда, про неповний розрив зв’язків з колишнім тренером?

-У будь-якому разі розриву, у сенсі якихось непорозумінь чи конфліктів, не було. Ігор з розумінням поставився до нашої ситуації  і був дещо засмучений,коли дізнався, що ми мусимо залишити його групу. Він схвалив наш вибір (Фаб’яна Бурза), навіть обговорювали можливість того, що у разі приїзду Ігоря на змагання до Європи, він заїде проконсультувати нас. Ми й зараз з ним на зв’язку, буквально вчора розмовляли, Ігор питав, як у нас справи, що робимо, який режим тренувань. Він сказав,що готовий допомагати нам, а якщо зміниться ситуація, радо прийме нас, як він висловився, «з обіймами».

-Зараз, поки ще не приїхав Бурза, ви тренуєтеся самі чи з вашим першим тренером – Галиною Чуріловою?

-Звісно, нам допомагає Галина Володимирівна. Вона це робить упродовж всієї нашої кар’єри, спільна робота ніколи не припинялася. Зараз ми на одному льоду і наш тренер, як завжди, допомагає нам і приділяє дуже багато уваги.

-Відомо, що більшість танцювальних дуетів вважають за краще заздалегідь не розказувати про свої нові програми. Ви також дотримуєтеся цього правила?

- Ні, ми особливих секретів з наших нових програм ніколи не робили. Ритм-танець буде на тему мюзикла «Чікаго», а  довільний - на музику із знаменитого фільму Чарлі Чапліна «Вогні великого міста». Ми намагалися взяти «шматки», які раніше не так часто використовувалися, оскільки сама ідея була неодноразово втілена в програмах фігуристів. Зараз  обговорюємо ескізи костюмів, тут у розпалі творчий процес, опрацювання пропозицій, деталей…

Зазначу, що з ритм-танцем особливих проблем у виборі музики не було, хіба що треба було врахувати деякі нюанси,пов’язані з новими правилами. А от з ідеєю довільної ми довго не могли визначитися, оскільки не  зовсім розуміли, що саме хочемо, тому почали інтенсивну роботу над Чарлі Чапліним досить пізно. Доводиться наздоганяти час…Але спасибі рідному Харкову, де нам надають додатковий лід. І директор ковзанки, і наші спортивні школи – всі розуміють, що для нас це важливо, йдуть нам назустріч і прагнуть допомогти.

-Хто постановник ваших програм?

- Над ними працювали Ігор(Шпільбанд) та Фаб’ян(Бурза). Ось приїжджає Фаб’ян і впритул займеться програмами, які звісно, ще не мають остаточного вигляду. Певна складність полягає у тому, що набрали чинності нові правила і не всі фахівці однаково їх трактують. Тому ми намагаємося підігнати свої програми, так би мовити, під середньостатистичну думку. В планах – запросити ще одного хореографа, який  допрацює уже готовий варіант.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ГЕРАСКЕВИЧ: «Любительница дубайских кокосов должна быть лишена всех званий»
Зимние виды | 01 мая 2024, 09:10 4
ГЕРАСКЕВИЧ: «Любительница дубайских кокосов должна быть лишена всех званий»

Украинский скелетонист отреагировал на скандальные заявления Алсу Алейниковой

Рим. Стародубцева не пробилась в основную сетку
Теннис | 07 мая 2024, 20:42 5
Рим. Стародубцева не пробилась в основную сетку

Украинка проиграла Кэти Волынец в финале квалификации

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.