Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол 3х3
|
1778
0

Сергій АЛФЬОРОВ: «Усі хлопці молодці, добре себе проявили»

Тренер збірної України U-23 з баскетболу 3х3 розповів про підготовку до головних стартів сезону

Сергій АЛФЬОРОВ: «Усі хлопці молодці, добре себе проявили»
ФБУ, Сергей Алфёров

Головний тренер чоловічої збірної України U-23 з баскетболу 3х3 Сергій Алфьоров розповів про підготовку команди до головних стартів сезону. Якщо «жовто-сині» вже є учасниками Кубка світу (3-7 жовтня, Китай), то до Фіналу Ліги націй (22-23 вересня, Хайдарабад, Індія) ще треба кваліфікуватися. З європейської конференції учасниками фінальної стадії будуть перші три найкращі збірні за підсумком шести етапів. Після чотирьох етапів Ліги Націй чоловіча збірна України U-23 посідає у загальному заліку прохідне третє місце.
 
- Зараз ми виступаємо у Європейській конференції Ліги Націй. У ній грають шість збірних. Мета – за підсумком шести етапів увійти до чільної трійки. Позаду вже чотири етапи – перші два відбулися у Франції, потім у Чехії, а 1 і 2 вересня 5-й і 6-й етапи відбудуться в угорському Дебрецені. Три найкращі європейські збірні поїдуть до Хайдарабада (Індія) на фінальний тур Ліги націй (22 – 23 вересня). Там до них приєднаються команди з Азії та Африки. Перед кожним виїздом на базі Динамо-Одеса ми проводимо збори. Там створені усі умови – є і новий баскетбольний майданчик, відкритий корт зі спеціальним гумовим покриттям, є їдальня з відмінним харчуванням, сучасні номери для проживання. Стараємося за 10-12 днів збиратися, проводимо міні-збори, а це 3-4 тренувальних цикли. І після цього вже їдемо на змагання. На збори як правило запрошуємо шістьох кандидатів. Обираємо серед них чотирьох найкращих.
 
- Кістяк команди вимальовується?
- Є хлопці, що проявили себе краще за інших. Комусь інтуїтивно я довіряю більше. Знов таки – усі рішення, що стосуються тренувальних планів, процесу підготовки, ми узгоджуємо з тренером національної чоловічої збірної 3х3 Олегом Юшкіним. Ми усе робимо спільно, маємо план розвитку, вибудовуємо спільне бачення: як ми хочемо, щоб команди грали на корті. Я з ним завжди перебуваю на зв’язку, тримаю у курсі справ. Зараз говорити про те, що ось ці чотири хлопця є кістяком, я не можу. Постійно у нас щось змінюється. Скажімо, у Вуароні з нами був гравець з Хіміка Павлов, але на ці збори він не поїхав, бо його залучили до лав чоловічої збірної 5х5, що готувалася до турніру в Китаї. Така сама історія з Кожем’якіним, що також готується до виїзду до Піднебесної. Виникають пріоритети у гравців, тренерів, Федерації. І через це чіткого уявлення про склад поки немає. Можу тільки відповідати за ту команду, що виїздить на конкретний етап Ліги Націй. А їдуть ті, хто найкраще проявив себе на зборах.
 
- Задоволені виступом на даний момент?
- Ми завжди виходимо з групи, на кожному з етапів. А третій виграли. Вважаю це непоганим результатом. Боротьба напрочуд жорстка, поки що вдається реалізовувати плани. Так, на третьому переможному етапі Ліги Націй ми у півфіналі обіграли росіян, а у фіналі – Францію.
 
- Якщо виїзд до Індії ще треба заробити, то до Китаю на чемпіонат світу ви їдете однозначно. Ці змагання є пріоритетом?
- Так, це буде Кубок світу. Знаємо строки – 3-7 жовтня, але остаточного формату ще нема. Будемо налаштовуватися, дивитися. Баскетбол 3х3 – це такий спорт, де від травм ніхто не застрахований. Так, Віталік Зотов у першій грі на першому етапі отримав болісний удар у стегно, але попри це хлопець вчинив по-чоловічому, відіграв усі матчі. Інші хлопці також грають самовіддано. Так, було видно, що на другий ігровий день, а це 2 і відповідно четвертий етапи Ліги Націй, хлопці емоційно і фізично втомлюються. У кожного є мікротравми, бо грати дають дуже жорстко. І може саме у цьому хлопців трохи не вистачає. Маю на увазі їхніх сил та емоцій. Воно, знаєте як, потроху накопичується. Бо, наприклад, у тій самій Франції чи Росії на другий ігровий день було по одній заміні гравця. А це новий свіжий виконавець – як не крути, у грі 3х3, коли у тебе усі гравці у ротації, а кожен матч дуже інтенсивний, це дає відчутну перевагу. Але усі хлопці молодці, добре себе проявили, я кожному з них подякував.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 49
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

НБА. Сакраменто обыграл Портленд, Бостон перестрелял Вашингтон
Баскетбол | 15 апреля 2024, 09:09 0
НБА. Сакраменто обыграл Портленд, Бостон перестрелял Вашингтон

Сыграны заключительные матчи регулярного чемпионата лиги

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.