Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 14 июля 2018, 17:19
5286
21

Мирон МАРКЕВИЧ: «Слабо вірю у швидке повернення Криму та Донбасу»

Відомий український тренер багато допомагає українським військовим під час війни на сході

| Обновлено 14 июля 2018, 17:19
5286
21
Мирон МАРКЕВИЧ: «Слабо вірю у швидке повернення Криму та Донбасу»
Sport.ua

67-річний український тренер Мирон Маркевич поділився думками щодо війні на сході України.

– Ви часто допомагаєте українським військовим, їздите в зону АТО. Для чого це вам?
– Я не можу по-іншому. Для мене очевидно, що треба хоч щось робити. Хлопці сидять там за нас. Сидять не в теплі і комфорті.

– Існує думка, що ця війна — нікому не потрібна, і люди помирають там марно. Згодні?
– Зовсім ні. Так кажуть провокатори. Якби ця війна була нікому не потрібна, то російських військових не було б на Донбасі. Якби наші хлопці не були там, то ми б з вами, може, зараз тут і не сиділи. Там молоді люди переважно. Сидять хлопці по 25 років і ризикують життям.

– Були моменти, коли ви ризикували життям?
– Було, але я не хочу про це отак розповідати. Мене там обмотували всяким, поначіпляли захистом і охороняли купа людей, як важливу персону. Бувало, що потрапляли під обстріли — але то таке. Хлопці там кожного дня під обстрілами, кожен день в небезпеці. Вони справжні герої.

– Яка історія чи розмова з АТО вам запам’яталася?
– Ох, та все запам’яталося. Була історія з фанатом «Металіста», який воює на передовій, був у багатьох гарячих точках. Він спершу не повірив, що я там – аж коли прийшов. Я підписав йому футболку, ми поспілкувалися. Також познайомився там з одним грузином — він водив мене в «сєкрєтку». Він грузинський підполковник, а воював за Україну. Через півроку хлопці прислали мені його фото — він загинув там. І таких багато.

– В Україні роками формувався стереотип, що Схід і Захід — практично дві різні країни, де живуть різні люди. У вас яка думка?
– Я з Західної України, але працював в Кривому Розі, Запоріжжі, Харкові, Дніпрі. Мені там навіть легше було працювати, ніж тут. Не те, щоб на Заході люди погані, але там якось так все простіше. Може, то в мене так було, але загалом — ніякої різниці. Всі ми однакові. Так, є нюанси — в мові, наприклад. Але то ж не проблема. Ви подивіться, скільки мов в Бельгії. І нічого — живуть люди. Ми не повинні роздувати оце. Говорять люди російською — хай говорять. Та й зараз є тенденція переходу на українську. Молоді люди вже починають говорити українською. Може бути таке, що на людях говорить українською, вдома російською. І що? На фронті за Україну воюють різні — і україномовні, і російськомовні, і ті, що на суржику балакають. Цей момент для нас зараз дуже важливий і позитивний. Для країни є шанс об’єднати це все, всіх до купи. Головне, його не профукати.

– Взагалі реально повернути Крим і Донбас?
– Слабо вірю, що це можна зробити в найближчі роки. Хоча хочеться. Треба розуміти, що люди, які там, не сильно в захваті від України. Треба відкрито про це говорити і не видумувати. З десяти двоє за Україну — решта інших поглядів.

– Що робити з тими, які за Україну, але не мають можливості виїхати звідти?
– Створити таку можливість. Багато людей виїхало, вони знайшли помешкання, гроші, роботу. Ситуація змусила якось рухатися.

– Припустимо, Україна перемагає у війні, але ж на Донбасі та в Криму залишаються люди, які за ДНР чи Росію. Що з ними робити?
– Треба розуміти, що вони є і будуть. Вони всюди, не тільки в Донбасі та Криму. Треба їх переконувати, доводити, що Україна — це добре. Така ситуація ж не тільки в нас. Ви подивіться на інші країни, всюди є люди з різними, може, навіть дивними поглядами, але нічого. В тому нема нічого сильно страшного.

– Назвіть найбільший позитив і найбільший негатив в діях нашої влади.
– Знаєте, я не люблю критикувати владу. Ото як сидять і розказують, що треба робити. Люди прийшли у дуже складний час, переломний, я б сказав. Як би не було, але щось робиться. Не можу сказати, що в нас усе настільки погано — ми рушилися з мертвої точки. Є безвіз, нова поліція — щось робиться. Ясно, що будуть задоволені і незадоволені, і хочеться більшого.

– Український футбол може зрушитися з мертвої точки в нинішніх умовах?
– Треба час. Я сидів і думав, що можна було б зробити, але розумію, що нема жодного 100-відсоткового методу. Треба, щоб створювалися умови, аби люди вкладали гроші футбол, щоб в кожному містечку була така академія, як у Винниках. Якщо так буде, то будуть народжуватися таланти. Важливо, щоб коли вони стануть професійними футболістами, їхали закордон в сильні команди. Важливо, щоб наші команди добре грали в Європі — а зараз, крім «Шахтаря» та «Динамо», важко на когось розраховувати.

Оцените материал
(12)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей
Футбол | 19 апреля 2024, 06:45 172
Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей

Горняки могут попасть напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды
Футбол | 19 апреля 2024, 14:23 8
Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды

Скандал с участием Александра Шевченко и Евгении Сагайдак получил продолжение

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pron1969
Все правільно сказав! Респект Богданович!!!
alexsh1
Респект, Мирону Богдановичу! Четкое понимание ситуации во всех аспектах. Анализ и выводы РЕАЛЬНЫЕ! Здоровья, Удачи!
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Василь Куян
Не побоявся сказати правду що мала кількість людей з окупованих територій хоче в Україну. За це йому респект.Нехай би ще на тв виступив, хоча швидше всього цензура не дозволить.
cat5419
Все правильно сказал. Просто когда надо было что-то делать, наши руководители мечтали лишь о том, как удержаться на месте у кормушки. А сейчас нам сказки рассказывают.
Sasha Zardunov
Рано или поздно Россия развалится и остатки россиян побегут в Украину, спасаясь от азиатов и кадыровцев
airwolf77
в 1990 году я неверил,что через год такаЯ махина как СССР развалится...лаптеногая педерация,тоже империя,и обратно они сами ее развалят...вот тогда мы вежливо,вернём своё Белгород,Курск,Кубань,Воронеж,Крым,Донбасс - это Украинское исконное
Владимир Копяк
Каждый гражданин Украины имеет право высказаться по этому вопросу. Вставлю и я свои пять копеек. О Крыме можно забыть ( пока жив карлик-педофил, а он может протянуть еще лет 15-20, за это время народ Украины забудет, что Крым был наш). Донецкая и Луганская области ВСЕГДА не признавала Западную Украину, давайте смотреть правде в лицо. Это знают все, кто там жил и работал. При теперешнем зомбировании населения этих областей пропагандой расеи ежедневно и ежечасно, поголовной военной подготовкой не только в школе, но и детских садах ( спросите тех, кто своих детей по утрам водит в эти организации), переход со всего украинского на расейский лад во всех сферах жизни, и это уже на протяжении более чем четырех лет, с каждым днем тамошний народ все дальше отдаляется от Украины. Те, кто считал себя украинцем, давно свалили с этого анклава, а те, кто остался (я не имею ввиду немощных стариков) НИКОГДА не будут признавать Украину своей. Маркевич немного заблуждается, сам себя убеждает, что все еще наладится и устаканется. Как говорил Станиславский - не верю! Давайте вернемся к этому разговору лет через 5-6 и посмотрим где мы и с кем... И последнее... О какой мертвой точке говорит Маркевич? Мы не стоим, мы стремительно катимся вниз, и дно уже близко! Да, я согласен с ним - нужны деньги, но не олигархов и нуворышей с наворованными у народа баблом! Детский футбол, фундамент всего остального - должен финансироваться ГОСУДАРСТВОМ, и на это должны выделяться деньги с бюджета, но не так, как это делает А.Павелко ( поэтому и катится наш футбол по наклонной...). Ставка на таких благодетелей порочна и не имеющая под собой никаких перспектив. И чем раньше футбольная общественность это поймет, тем быстрее у нас появится шанс хоть как-то замедлить вхождение в штопор....
sihar19762
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kizaru000
Нічого не маю проти Мирона Богдановича
Але для таких тем є відповідні ресурси
На спортивному сайті таким темам не місце.
Victor_Kolotov
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Юрий Карпенко
В это верят только тупые вуйки