Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2042
0

Директор Полісся: «Домашні матчі поки плануємо проводити в Новограді»

Володимир Загурський розповів про підготовку житомирської команди до сезону 2018/19

Директор Полісся: «Домашні матчі поки плануємо проводити в Новограді»
ПФЛ. Полесье
Новий директор «Полісся» Володимир Загурський розповів про підготовку команди до сезону.
 
— Володимире Францовичу, ви вже працювали в ФК «Полісся» раніше. Як вперше потрапили до клубу? 
— Дійсно, в мене перший запис в трудовій книжці був в 2002 році - я працював в прес-службі футбольного клубу «Полісся». В той час, десь протягом 2001 - 2006 років, я займався спортивною журналістикою і мене запросив Юрій Іванович Чернишов. 
Тоді ж створив перший клубний клубний сайт для «Полісся». За першою освітою я програміст і для мене це не стало проблемою. Після цього мені навіть дзвонили з Німеччини та Японії люди, які поїхали туди з Житомира. Тоді в світі інтернет був набагато поширеніший, ніж в Україні. В 2002 році у нас був ще комутований доступ, одне графічне зображення могло вантажитися декілька хвилин і перериватися. Тому дзвонили люди з Ізраїлю, Польщі, Німеччини, які активно користувалися сайтом. 
 
— Довго ви пропрацювали тоді в «Поліссі»? 
— Потім перейшов на іншу роботу, фактично. Але до кінця існування клубу якесь відношення до нього я мав. 
 
— Знаю, що Зая Зедович був складною людиною. Як вам з ним працювалося? 
— Я, в принципі такий, що можу знайти спільну мову з будь-якою людиною, простою-непростою. Але не варто забувати, що Зая Зедович був неординарною особистістю і справжнім фанатом своєї справи. 
 
— Самі грали у футбол? 
— Професійно не займався, але на любительському рівні на поле виходив. Мені здається, тоді всі грали у футбол. Я так само грав в школі, потім за інститутську команду, збірну журналістів області, яка існувала в той час у нас. Тоді там грали і Віктор Радчук і Руслан Павлюк. 
 
— Чому вирішили повернутися в ФК «Полісся»? Які головні мотиви були саме для вас очолити комунальний клуб? 
— Тому що це серйозний виклик і мені було цікаво його прийняти. Задача зараз перед клубом одна - перша ліга. Фактично, я під цю амбіцію і задачу прийшов, тому що інакше було б просто не цікаво. Зважив всі за/проти і погодився. Практика першого тижня показала, що немає нічого неможливого, зрозуміло куди йти і що робити. Тим паче, що маю досвід керівництва комунальним підприємством. З 2006 по 2012 рік я очолював КП «Агенція з управлінням майном». 
 
— Які задачі ставите перед собою? 
— Взагалі на сьогодні «Полісся» - це такий собі симбіоз футболу, комунально підприємства і хобі. Я сюди занурився, працюю трошки більше тижня. Вихідних немає, додому приходжу десь після 23.00, навіть пообідати не завжди виходить. Чогось такого незрозумілого для мене немає. Просто на все потрібен час, а його катастрофічно не вистачає. Ми опинилися в такому собі цейтноті - потрібно формувати команду, підписувати футболістів, вирішувати питання з полями, матеріальним забезпеченням, базою. Є багато юридичних моментів, які потрібно враховувати. А до старту чемпіонату залишилося всього нічого. Важко, але вірю, що справимося. 
 
— Що вже зроблено і що потрібно буде зробити? 
— На сьогодні серйозне питання стоїть по полям. Ми плануємо підключити в якості тренувальної бази стадіон «Шкіряник» в Бердичеві. На поле військового інституту, де зараз тренується команда, велике навантаження. Тому було прохання губернатора до міського голови Бердичева, щоб нам надали їх стадіон. І на сьогодні ми вже маємо два тренувальні поля. 
 
На сьогодні практично готова до вселення база в Березині. Підготовлені, фактично, всі номери, завершується питання по кухні, вирішуємо, в який спосіб харчуватиметься команда. Загалом, є багато нюансів. 
 
— До першої гри лишається менше двох тижнів і всіх хвилює питання щодо команди. На якому етапі зараз її формування? 
— Тренерський штаб продовжує працювати. Вирішуємо лише питання по тренеру воротарів, тому що попередній звільнився. Також зараз проходить стажування адміністратор команди, на іспитовому терміні працює спеціаліст по зв’язкам з громадськістю. 
 
— А як щодо нових гравців? Можете назвати якісь прізвища? 
— На жаль, поки ні. Можу сказати, що є ціла група гравців, десь до 10, з якими ведуться переговори. Контракти будуть підписані вже найближчим часом. Принципові домовленості вже є, але потрібно узгодити багато деталей. Так що кістяк наразі команди вже визначений. Є так само багато молоді, які, можливо, поки не готові грати в основному складі, але в будь-якому разі можуть підстраховувати на замінах. А в майбутньому посилити клуб. 
 
— Знаю, що Віталій Лясковський теж лишився в клубі... 
— Так, попередній директор перейшов на посаду заступника. Він буде більше відповідати за адміністративні питання, а також більше за селекцію молоді. 
 
— Питання по фінансуванню. Чи очікуються проблеми з бюджетом? 
— На сьогодні підтримка з міського бюджету складає 3,5 мільйони, субвенція з обласного бюджету складає майже 1,7 мільйонів. Близько мільйона не буде вистачати для закриття потреб. Але це вже питання 4 кварталу, вони на контролі і міського голови і голови облдержадміністрації. Тому з цим проблем не буде. 
 
— Як щодо спонсорів? 
— Робота зі спонсорами також ведеться. Є попередні домовленості, інтерес люди проявляють. Є високі шанси підписати генерального спонсора. 
 
— Вже за два тижні стартує новий сезон. Де гратиме команда и які зміни варто чекати вболівальникам?
— Домашні матчі поки плануємо проводити в Новограді-Волинську. Ціна квитка залишиться старою - 20грн. Анонси чекайте вже зовсім скоро. І запрошую всіх підтримати «Полісся».
 
Нагадаємо, раніше «Полісся» вийшло з відпустки.
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.