Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
| Обновлено 06 июля 2018, 04:31
3037
1

Результати українців у перший день ЧЄ U18 з легкої атлетики

В Угорщині стартував чемпіонат Європи U18 з легкої атлетики

| Обновлено 06 июля 2018, 04:31
3037
1
Результати українців у перший день ЧЄ U18 з легкої атлетики
ФЛАУ

Вечірня частина програми першого дня чемпіонату Європи U18 з легкої атлетики почалася для українців з кваліфікацій зі стрибків у висоту серед юнаків і першого кола з бігу на 800 метрів серед дівчат.
 
Анастасія Кудінова майже всю дистанцію 800 метрів пробігла по другій доріжці, але запасу сил, швидкості і витривалості їй вистачило для того, щоб фінішувати другою з особистим рекордом і напряму вийти до півфіналу. Час Кудінової – 2.12,25 хв, що лише на дві соті гірше, ніж в ірландки Софі О’Салліван.
 
Не мала жодних проблем з виходом у наступне коло і Світлана Жульжик. Вона тактично грамотно провела весь забіг, на фініші обійшовши суперниць і ставши другою (2.12,07 хв). Напряму з кожного забігу виходили по три спортсменки.
 
Для проходження кваліфікації зі стрибків у висоту юнакам вистачило 2,04 м. І Олег Тикул, і Олег Дорощук подолали цю висоту і тепер продовжать боротьбу у фіналі. Для Тикула цей результат став особистим рекордом.
 
Майже до самого фінішу Олександр Гонський тримався у четвірці, яка напряму виходила до фіналу з бігу на 1500 метрів. На заключних метрах його зуміли обійти двоє суперників. Але українець все ж зміг вийти до вирішальної стадії змагань за часом (3.56,37 хв). Переможець забігу, турок Тарік Демір, встановив рекорд чемпіонатів (3.55,49 хв).
 
Не без пригод до фіналу з бігу на 100 метрів вийшов Андрій Васильєв. Після старту, прозвучав другий постріл, який сигналізував про фальстарт. Олег Васильєв і ще двоє учасників його почули, решта – добігли всю дистанцію до кінця. Хлопці стартували першими серед півфіналістів. Судді прийняли рішення дати атлетам відпочити і пробігти вже після третього забігу. На щастя, українець не втратив гарний настрій і на старт вийшов налаштованим на боротьбу. З результатом 10,84 с він фінішував другим і напряму пройшов до вирішальної стадії змагань.
 
Після фінішу Васильєв зізнався в інтерв’ю організаторам, що дещо хвилювався, адже, повернувшись у коллрум, спортсмени чекали ще хвилин десять. Було прохолодно, і був ризик, що м‘язи можуть охолонути. При цьому Андрій зазначив, що у фіналі буде прагнути перемогти, адже відчуває, що це йому під силу.
 
Блискуче забіг на 2000 метрів з перешкодами провела Катерина Онісімова. Українка встановила особистий рекорд (6.54,62 хв) і фінішувала п’ятою, що гарантувало їй вихід до фіналу напряму. На жаль, Любов Север’янова не змогла подолати перше коло змагань. Її час – 7.20,97 хв.
 
Владислав Шепелєв повторив особистий рекорд з потрійного стрибка (14,52 м) і з десятим результатом пройшов кваліфікацію. Ілля Нехаєв приземлився на позначці 14,31 м, чого для продовження боротьби у вирішальній стадії змагань не вистачило.
 
У кроці від основного кола змагань зі стрибків у довжину зупинилася Марія Горєлова. З результатом 5,82 м вона 13-та.
 
Не вдалося вийти до фіналу і Марії Ященко. Українка повторила найкращий результат сезону (3,70м ) зі стрибків з жердиною, але для подолання кваліфікації цього не вистачило. Дівчата пройшли далі з результатом 3,80 м.
 
Несподівано закінчилася кваліфікація з метання диска серед юнаків. Минулого року Олексій Кирилін став срібним призером юнацького чемпіонату світу, а на цьому ж стадіоні у Дьйорі виграв Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Але повернення на арену виявилося не таким щасливим. Дві перші спроби Олексія були невдалими. Третю він виконав результативну, але 50,43 м для виходу до основного кола, на жаль, забракло. Українець цього разу 14-й.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 9
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Oleg Bugaets
а чого не сказано про нашу метальницю молота-вона виграла кваліфікацію з відмінним результатом