Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1711
0

Ольга БІБІК: «На чемпіонаті України маю вибігти з 52-х секунд»

Українська спортсменка готується до чемпіонату Європи-2018

Ольга БІБІК: «На чемпіонаті України маю вибігти з 52-х секунд»
Срібна призерка чемпіонату Європи-2017 у приміщенні в естафеті 4х400 м киянка Ольга Бібік є однією з претенденток на участь в чемпіонаті Європи-2018, який 7-12 серпня відбудеться в Берліні. Проте, боротьба за місце в збірній України на жіночій 400-метрівці на вирішальному етапі відбору – чемпіонаті України (18-21 липня, Луцьк) – очікується дуже серйозною. У цій дисципліні маємо відразу дев’ять атлеток з виконаними нормативами. Тоді як виставити одна країна має право щонайбільше трьох учасниць в особистій дисципліні та шістьох в естафеті 4х400 м.
 
На чемпіонаті Києва 3 липня Ольга хоча і здобула золото з бігу на 400 метрів, час – 54,52 – далекий від того, з яким можна буде претендувати на місце в збірній.
 
- Насправді, я не орієнтуюся навіть на норматив. 53,20 – це дуже слабкі цифри. Тому й не дивно, що у нас стільки атлеток його виконали. Моє завдання на чемпіонат України – вибігти з 52-х секунд. Я готова на такий результат. Показувати його вже зараз мені певною мірою завадила серія закордонних стартів – через участь в них я трошки не допрацювала перед минулим командним чемпіонатом України. Все-таки, шість разів бігла по 500 метрів (пейсмекером на 800-метрівці), фактично кожні два дні. Під час циз забігів 400 метрів бігла щоразу за 57 секунд. Отож, в Кропивницькому далися взнаки втома, перельоти. Залишилися ще одні такі змагання – у четвер у Норвегії, і після цього починаю навантажуватися повною мірою, цілеспрямовано готуватися до чемпіонату України. Якраз до Луцька залишиться два тижні, те що потрібно.
 
- Певно, при підготовці до сезону не обійшлося без гір?
- Так, їздили на середньогір’я у Киргизію. Після неї, як це завжди буває, була певна «яма» - пішов спад, три тижні нічого не могла робити. Просто ходила, розминалася, ніби вже закінчую кар’єру. Але цей період вже позаду, і зараз має бути підйом. Якраз під чемпіонат України. Там, думаю, все буде нормально.
 
- Естафетною командою цього літа вже працювали?
- Ще ні. Зараз будуть збори в Черкасах. Проте ми з тренером вирішили, що готуватимемося в Києві. На місце в естафеті дуже багато претенденток. І коли її учасниці відберуться, тоді й будемо відпрацьовувати взаємодії.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 14
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.