Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Шахматы
| Обновлено 03 июля 2018, 14:53
3977
1

CAS анулював дискваліфікацію українського шашкіста Анікєєва

Міжнародна федерація шашок виплатить українському гросмейстеру компенсацію у розмірі 5 тисяч доларів

| Обновлено 03 июля 2018, 14:53
3977
1
CAS анулював дискваліфікацію українського шашкіста Анікєєва
Miroslaw Rzepka. Юрий Аникеев
У понеділок, 2 липня 2018 року, Міжнародний спортивний суд Лозанни виніс вердикт, згідно з яким всі претензії Міжнародної федерації шашок (IDF) до українського гросмейстера з шашок Юрія Анікєєва вважаються недійсними, а 3-річна дискваліфікація з 16 грудня 2016 року по 15 грудня 2019-го повністю анульована.
 
Міжнародна федерація шашок, правління якої знаходиться в Санкт-Петербурзі, зобов'язана виплатити Юрію Аникееву 5 тисяч швейцарських франків (близько 5 тисяч доларів США) як компенсацію. Крім того, IDF понесе витрати за хід судового процесу в CAS. 
 
Нагадаємо, чемпіон світу з шашок-64, а також переможець першості планети з швидких шашок українець Анікєєв в 2016 році був дискваліфікований за політичними мотивами, без пояснення конкретних причин. Як пояснював сам спортсмен, він постраждав за полеміку в пресі, де він розмірковував про шляхи розвитку шашок-64. 
Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Странно, почему такая мизерная сумма компенсации, даже не дотягивает среднемесячной зарплаты швейцарского гражданина? А ведь он год не играл ни в каких турнирах и соревнованиях. Где справедливость, в финансовом плане?