Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 23 июня 2018, 20:06
2434
0

Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА: «Наша ціль - Олімпіада»

Українка прокоментувала виступ на чемпонаті Европи

| Обновлено 23 июня 2018, 20:06
2434
0
Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА: «Наша ціль - Олімпіада»
ФКУ
Одним із приємних сюрпризів дорослого чемпіонату Європи став виступ жіночої каное-двійки у складі Людмили ЛУЗАН (особистий тренер – Сергій БАТУМАНКОЄВ) та Анастасії ЧЕТВЕРІКОВОЇ (особистий тренер – Василь ЦИХОВЛІС) на олімпійській дистанції 500 м. Вони стали п’ятими, показавши кращий результат в історії українського веслування. Вперше українська жіноча двійка здолала «п’ятисотку» швидше двох хвилин. Тепер ця, новостворена в цьому сезоні двійка, де обидві каноїстки, що, цікаво, праві, готується штурмувати п’єдестал молодіжного Євро. До вашої уваги інтерв’ю з Анастасією ЧЕТВЕРІКОВОЮ. Спочатку поговорили про європейський прорив.
 
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПРОРИВ
 
- Анастасіє, час проходження у фіналі, причому по тихій воді, просто вразив. Як ви самі сприйняли такий показник, адже раніше кращим результатом було тільки 2.05?
 
- Так, такий результат і здивував і, звісно, порадував одночасно. Такий результат стимулював на подальшу роботу, і ми з Людою хочемо з кожним разом покращувати час проходження.
 
Спочатку ми розраховували просто показати гарний час проходження, але після попереднього заїзду ми з Людою зрозуміли, що можемо розраховувати на більше, навіть поборотися за медаль. На цей і націлювалися. На жаль, трохи не дотягнули до нагород.
 
- Розкажіть, як пройшов фінальний заїзд?
 
- Чесно кажучи, ми з Людою не хвилювалися за результат, адже ми дуже добре налаштувалися на цей фінальний заїзд, знали, як проходитимемо ії. Ми зосередилися на проходженні. Пройшли дистанцію добре, нам було комфортно, ми не збивалися, йшли, як планували. Єдине, що нам треба було раніше додавати. В цілому ж, ми виступом, звісно, задоволені. Для місяця цілеспрямованої підготовки, вважаю, це гарний результат.
 
 
- Із ваших слів виходить, що час проходження міг бути ще краще?
 
- Так. Саме так. Ми знаємо, що ми можемо ще краще проходити цю дистанції. Ми в цьому впевнені.
 
- Який, взагалі, був план проходження?
 
- Човен зі старту не зривати, щоб потім була можливість його розкотити і додати на фініші, щоб потім наздогнати суперників, якщо відставання невелике. Так і вийшло. Ми дали, як і розраховували, непоганий старт. А потім, коли ми проаналізували гонку, прийшли до висновку, що темп був замалий і можна було ще додати. Ми побачили свої помилки – тож виправлятимемо. Також головний тренер збірної Юрій Чебан розклав нам все по поличках.
 
 
ЯК НАРОДЖУВАЛАСЯ ДВІЙКА
 
- Розкажіть, як була створена двійка?
 
- Ця двійка була створена за підсумками контрольних стартів на тренувальному зборі, де перевірялися найрізноманітніші варіанти з різними спортсменками. За результатами контролю ми з Людою Лузан показали найкращий результат. Двійка у нас пішла відразу. Але, звісно, ії треба була скатувати, адже є певні нюанси в рулінні, адже ми обидві праві.
 
Потім ми вже з Юрієм Володимировичем працювали над нюансами веслування в «двійці». Приділяли увагу скочуванню, потраплянню в гребок, рулінню, ходу човна. На другому тижні, коли ми з Людою стали вже краще відчувати одна одну, стали напрацьовувати швидкість. Кожне тренування тренер знімав на відео, потім разом аналізували, він вказував нам на помилки. А вже на «Європі» ми постійно відчували його підтримку, він давав нам позитивній настрій. І дійсно, було дуже круто.
 
- Руління, напевно, найбільша проблема в підготовці двійки, тим більше, що в екіпажі дві праві?
 
- Так, дійсно це велика проблема, адже відрулювати човен некомфортно. Якщо в мене не виходить, Люда мені допомагає. Але, якщо з рулінням немає проблем, човен дуже добре йде.
 
- Взагалі, як ви вважаєте, ваша підготовка до сезону дозволяє розраховувати на покращення часового показника, адже ви напевно не були готові виступати в човні збірної України?
 
- Нас морально готували, що буде такий відбір в «каное-двійку, 500», тож і настрій в підготовці був відповідним, як і сама підготовка. Таким чином, те, що я зараз веслую в «двійці» для мене не є несподіванкою. Я до цього була готова.
 
- За вашими емоціями, відчувається, що вам дуже подобається працювати в «двійці».
 
- Та-ак, дуже подобається (на підйомі). Ми відчуваємо, що ми можемо додати, відчуваємо в цій «двійці» перспективу. Націлюємося поборотися за ліцензію на Олімпійські ігри в Токіо-2020. Така у нас тепер мета. У нас є велике бажання потрапити на Олімпіаду. Ми аналізуємо кожну гонку, кожне тренування напрацьовуємо. Думаю, що все у нас вийде.
 
 
МОЛОДІЖНЕ ЄВРО
 
- Як пройшла підготовка до молодіжного Євро?
 
- Ми цілеспрямовано готувалися на дистанції 500 метрів. Також паралельно Люда готувала «одиночку», але це аж ніяк не заважало підготовки «двійки». Ми інтенсивно катаємо «двійку»: ми ходимо швидкість, ходимо «кілометражі», і результат - ми бачимо – покращується.
 
- Які цілі ставите?
 
- Націлюємося поборотися на медаль.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 13
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 8
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.