Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

НБА
|
1562
0

КІРСАНОВ: «Думаю, що і Михайлюка, і Санона можуть вибрати на драфті»

Експерт поділився очікуваннями від драфту НБА-2018

КІРСАНОВ: «Думаю, що і Михайлюка, і Санона можуть вибрати на драфті»
Getty Images. Святослав Миайлюк
Вночі з 21 на 22 червня (четвер – п’ятниця) у Нью-Йорку, США, на арені Бруклін Нетс Barclays Center відбудеться драфт НБА-2018. 
 
Про свою участь у драфті раніше оголосили три українці - це випускники університетів Канзас та Східний Вашингтон Святослав Михайлюк та Богдан Близнюк відповідно, а також український захисник словенської Олімпії Іссуф Санон. 
 
Хто з українських учасників драфту зверне на себе увагу представників клубів НБА і зможе укласти з ними контракт?
Напередодні важливої баскетбольної події, яка цього року має особливий резонанс в Україні, ми поцікавилися думкою експерта – нашої людини в НБА Миколи Кірсанова, який працює у структурі клубу «Чикаго Буллс».
 
— Я думаю, що і Михайлюка, і Санона можуть вибрати. Щоправда, останньому до НБА ще рости і рости. Михайлюк був на воркауті у Чикаго – ми з ним трохи поспілкувалися, він мені дуже сподобався. Одне з побоювань – у нього дещо закороткі руки, на усіх аналітичних сайтах ця інформація є. Але не дивлячись на це він добре захищається, це гравець, який добре розуміє гру і звичайно він чудовий шутер. У нього є майбутнє.
 
Я не здивуюся, якщо у наступному сезоні він проведе кілька матчів у G-лізі. Тут нічого такого нема. Ця ліга розвивається, особливо після підписання контракту з НБА. Там підвищують зарплати і більше сильних виконавців гратимуть там. Це гарний проект, який дає можливість усім розвиватися і дає шанс командам НБА тримати у своїй обоймі ще пару гравців, замість того, щоб підписувати після драфту одного гравця на мінімальний контракт. Вони можуть ще двох гравців підписати на подвійний контракт. І це дає їм шанс переглянути хлопців, а хлопцям – розкритися. Про Свята – я думаю, у нього усе вийде. 
 
— Ви так впевнено про це кажете, у ньому Ви більше впевнені, ніж у Саноні?
— Я не говорю, що перший на голову сильніший за другого. Я думаю, що на даному етапі, цього року, якщо Санона оберуть, думаю, він ще повернеться у Європу. Я не говорю про те, що я впевнений у Михайлюку більше, ніж у Саноні. Санону ще треба багато чому навчитися. Я кажу про готовність у цьому сезоні виходити і грати  там. 
 
— В НБА.
— Так. У Михайлюка, у нинішню епоху шутерів, думаю, усе буде гаразд. Місце йому знайдеться. 
 
— А щодо Богдана Близнюка?
— Моя особиста думка, йому краще їхати грати у Європу. Якщо він пограє у літній лізі, буде непогано, звісно, але схиляюся більше до європейського варіанту його кар’єри.
 
— Також прагне зачепитися у США Олександр Кобець.
— Ми знайомі з Олександром, я думаю, йому слід спробувати, я тільки «за». Якщо він з агентом спробує вирішити питання через G-л ігу, було б класно. Не гнатися зараз за грошима, не намагатися підписати подвійний контракт. Він ще молодий хлопець, випробувати себе, G-ліга розвивається, було б добре. Не любить захищатися, але приїде туди і зрозуміє, що захищатися треба. А в Америці якщо ти захищаєшся чи ні – різниця не у цифрах, а у нулях, у зарплаті маю на увазі. Отже, це має значення.
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена
Теннис | 19 марта 2024, 08:16 4
Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена

Константин Кольцов умер в возрасте 42 лет, причины смерти пока что неизвестны

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.