Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
|
1067
0

Євген МУРЗІН: «Джетер приєднається до збірної в Ізраїлі»

Керманич збірної Украиїни розповів про підготовку команди до відбору на чемпіонат світу

Євген МУРЗІН: «Джетер приєднається до збірної в Ізраїлі»
ФБУ. Евгений Мурзин
Головний тренер національної чоловічої збірної України Євген Мурзін напередодні вильоту команди на спаринги до Ізраїлю (збірна відлітає 20 червня) розповів про позитивну динамівку у підготовці до відбірних матчів Чемпіонату світу. 28 червня в Анкарі Україна зіграє з турками, а 1 липня у Києві прийме Латвію.
 
- Ми провели ретельний аналіз спарингу зі збірною Чехії. Він надав мені чимало інформації. Після повернення ми, вважаю, плідно попрацювали і в Ізралі продовжимо рухатися до мети. Там у збірній усе ще не буде Сергія Гладиря, але за нього я спокійний. Він продовжує боротьбу у чемпіонаті Франції, його кондиції не викликають у мене сумнівів. Але в Ізраїлі лави збірної поповнить Юджин Джеттер і нам буде вже легше. Чого чекаємо від спарингів? Будемо продовжувати награвати наші взаємодії, відпрацьовуємо гру у захисті і нападі. Дуже непроста команда, повністю змінився склад у збірної Ізраїлю. Вони грають цікаві варіанти захисту, для нас це будуть гарні спаринги, думаю, мої очікування справдяться. Усі, хто поїде, отримають ігровий час, перевіримо усіх. Дві гри поспіль зіграємо – буде цікаво.
 
- Зараз тренувалися 13 хлопців, усі вони і поїдуть?
- Ні, До Ізраїлю не поїдуть Конате і Крутоус, усі інші їдуть, приєднаються до команди Олександр Липовий і Юджин Джеттер. У моєму розпорядженні буде 13 гравців.
 
- Яка ваша головна вимога на останніх тренуваннях?
- Усі хлопці – професіонали, але моя вимога – ми маємо бути агресивними і у нападі, і у захисті. Відчуваю, що на сьогодні хлопці вже набрали форму і я вже не переймаюся їхніми фізичними кондиціями. Я тепер вимагаю від них додати в агресивності. Коли є гарна фізична форма, вже можна вимагати жорсткості у захисті, швидкості і жорсткості у нападі. Ми дещо змістили акценти, бо у збірній контактний баскетбол – кість у кість, доводиться битися за кожний сантиметр паркету і саме від гри у захисті залежатиме результат. 
 
- Оприлюднено склад збірної Туреччини на матч з Україною. З’явилися хлопці з НБА, натуралізований гравець – це додає вам головного болю?
- Звісно, склад сильний, але питання – у ступені їхньої і нашої готовності. Ми маємо інформацію, що турки розпочали підготовку до матчу з нами 27 травня. Я почав 5 червня, і мені багато хто говорив – це дуже рано. А вони – 27 травня. То ж, є над чим працювати, ми зробимо правильні висновки після цих ігор (з Ізраїлем – ред.). Для мене головне, не хто грає на майданчику, а як ми гратимемо. Під час спарингу у Чехії був ігровий відрізок, який мене не задовольняв. Але потім у четвертій чверті хлопці зібралися, показали, що можуть переламати ситуацію. Тому я у них вірю. 
 
- Коли відіграєте в Анкарі з турками, видихнете, а вдома з Латвією буде вже легше?
- Побачимо. Безумовно, я закликаю усіх прийти і підтримати збірну України, стати свідком цікавої боротьби. Та й подивитися у складі суперника буде на кого. За Латвію зіграє представник НБА Бертанс (гравець "Сан-Антоніо Сперс" – ред.), будуть гравці Євроліги Стрєльнієкс, Тімма. Подивимося, на що вони здатні. 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.