Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
2126
2

Етап Діамантової ліги в Стокгольмі: є новий рекорд

Новий рекорд Ліги в бігу на 400 метрів з бар’єрами та лідери без втрат — підсумки етапу

Етап Діамантової ліги в Стокгольмі: є новий рекорд
gathletics.com.ua
22-річний Абдерахман Самба з Катару продовжує свою переможну серію на дистанції 400 метрів за бар’єрами. Перше місце та оновлення рекорду Діамантової ліги і азійського континенту — 47.41. Головний суперник катарця, минулорічний чемпіон світу Карстен Ворхольм з Норвегії знову другий — 47.81. Самба колись починав зі стрибків у висоту, двохсот- та чотирьохсотметрівки. А на бар’єри перейшов лише минулого року. Поточний рекорд світу серед чоловіків становить 46,78, його встановив ще 1992 року американець Кевін Янг.
 
Так само без шансів, але на дистанції в 200 метрів, залишив своїх суперників Раміль Гулієв з Туреччини. Його результат — 19.92. У жінок на тій самій дистанції перше місце та 22.63 у болгарки Івет Лалової-Колліо. Проте жіноча дистанція не входила до списку «діамантових».

Подписывайтесь на канал >>> SPORT.UA в YOUTUBE
 
 
Жіночі 100 метрів з бар’єрами натомість у цей список потрапили. Тому дівчата викладалися на повну. Бріанна МакНіл з США фінішувала першою з результатом 12.38, що стало новим рекордом стокгольмського етапу та оновленням найкращого результату цьогорічного бігового сезону. 
 
 
У чоловіків цікавим вийшов забіг на 5000 метрів, де Селемон Барега з Ефіопії оновив кращий результат сезону — 13:04.05.
 
Змагання в стрибках у довжину та з жердиною показали, що тут боротьба за перші місця у рейтингу ще тільки починається.
 
Рекорд у чоловічих стрибках в довжину також «немолодий», він не оновлювався з 1991-го, коли американець Майк Пауелл «полетів» на 8.95. 19-річний кубинець Хуан Ечеварія має всі шанси побити цей рекорд. Він вже є цьогорічним чемпіоном світу у закритих приміщеннях. У Стокгольмі ж його результат склав 8.83. Шведський етап сприяв погодою — сила вітру в спину спортсменам становила +2.1, але навіть попри це цифри вражають.
 
 
Швед Арман Дуплантіс виграв перший в своєму житті етап Ліги. 18-річний стрибун з жердиною тренується у США, а його особистий рекорд — 5.93 м. На домашній арені для перемоги йому вистачило 5.86. Головні конкуренти фінішували з такими результатами: Сем Кендрікс (США) — 5.81 та друге місце, поляки Пьотр Лисек та Павел Войцеховський мають по 5.76. Але Лисеку знадобилася менша кількість стрибків, тому він 3-ій.
 
У жіночому секторі стрибків у висоту Марія Ласіцкене отримує 42-гу перемогу поспіль та стає першою з результатом у 2 метри. Українка Юлія Левченко повторює свій особистий кращий результат сезону — 1,94 та фінішує четвертою.
 
З важливих результатів у жінок — біг ефіопки Гудаф Тсигей на 1500 метрів з результатом 3:57.64, час 49.84 на 400-метрівці від Сальви Ейд Насер з Бахрейну та 10.92 на стометрівці від британки Діни Ашер-Сміт, котра на одну десяту випередила переможницю етапу в Осло — івуарійку Мьюріель Агуре з 11.03.
 
Сьомий етап Діамантової Ліги відбудеться в Парижі 30 червня. Але перед тим легкоатлетична еліта зустрінеться 13 червня у чеській Остраві на змаганнях 57th Ostrava Golden Spike.
 
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Oleg Bugaets
не повезло кубинцю в стрибках у довжину-вітер в спину перевищив норму на одну десяту і результат не зарахується як особистий рекорд(хоча відверто до змагань явним фаворитом був південноафриканець-необхідно ще відзначити дуель представника Ямайки та литовця де з високим результатом переміг перший