Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Первая лига
|
1207
0

Футзал. Перша ліга. Імпульс-Фортеця - 3:0

«Імпульс» (Шостка) одержує четверту перемогу поспіль!

Футзал. Перша ліга. Імпульс-Фортеця - 3:0

Після двох домашніх перемог «Імпульсу» глядачі, звичайно, у перший день весни бажали розвинення успіху. Лише перемога давала теоретичні шанси шосткинцям не залишитися зайвими на святі так званого розіграшу «фінальної пульки», в якому і будуть розіграні малі золоті медалі 1-ї ліги.

Але перший тайм чисельні глядачі на трибунах відверто нудьгували. Гра, як-то кажуть, проходила без воріт. До того ж «Імпульс» почав матч занадто обережно, вичікуючи на помилку суперника. Перші декілька хвилин територіальна перевага була на боці гостей. Але постріл Орла після розіграшу аута в поперечину підтвердив усю серйозність намірів «Імпульсу». Тільки-но шостккинці увімкнули командну швидкость, як гол не залишив себе чекати. На 19-й хвилині Кролевельций у куті майданчика на досвіді корпусом відтер захисника і викотив м’яча на забутого всіма Максимовського, якому не складало труднощів переправити з метра м’яч у порожні ворота.

У другому таймі картина гри не змінилася. Гості часто помилялися у центрі поля, не дуже вправно пораючись з м’ячем. Одна з таких помилок Антонюка призвела до виходу сам на сам Носенка, який поклав на паркет воротаря, та з гострого кута пробив під поперечку.

Подільчанам лише залишалося перевіряти Скотникова дальніми пострілами. До речі, перший удар у площину воріт «Імпульсу» стався лише на 18-й хвилині. Басько пробив лівою зльоту у руки голкіперу. Підключення Хомина за 2 хвилини до сирени у якості 5-го польового ніякого зиску гостям не принесло. До того ж, Носенко оформив дубль, з центру поля покотивши м’яча до порожніх воріт.

Таким чином, «Імпульс» приклав рівно стільки зусиль, скільки було потрібно для перемоги. В свою чергу, «Фортеця» нестачу майстерності компенсувала тактичною дисципліною та шаленою психологічною підтримкою один одного. Тішить той факт, що не тільки в великих містах, а й у регіонах з’являються не байдужі до футзалу люди, як, наприклад, президент «Фортеці» Олександр Юрчик, який за власний кошт утримує команду. В таких містах вислів «майбутнє за молоддю» - не лише пустий звук...

«Імпульс» (Шостка): Скотников – Хімченко-к, Носенко, Максимовський, Кролевецький – Орел, Савченко, Завгородній, Шлик.

«Фортеця-КПДУ» (Кам’янець-Подільський): Хомин – Беркунян, Угрена, Оржановский, Басько - Тарасов-к, Матвєєв, Кирилишин, Антонюк.

«Імпульс» (Шостка) – Фортеця-КПДУ (Кам’янець-Подільський) – 3:0

Голи: Максимовський (19), Носенко (25, 38)

Попередження: Шлик (5), Савченко (40)

Арбітри: Д. Беспорочний (Харків), І. Ємельянов (Луганск)

Післяматчеві коментарі

Сергій Хімченко, головний тренер «Імпульсу» (Шостка):

- Установка на початку гри була такою, щоб свідомо віддати ініціативу супернику, а потім вже почати підтискати. На жаль, довго розгойдувалися у цьому чемпіонаті, втратили багато необов’язкових очок у Дрогобичі, з «Меркурієм» вдома. Про що можна казати, коли у Дрогобичі з «Каменярем» за 5 секунд до фінальної сирени не влучаємо у порожні ворота. Було б у нас не 21 очко як зараз, а 24 можна було казати про вихід до фінальної пульки, а так маємо лише чисто теоретичні шанси.

Іван Стасюк, головий тренер «Фортеці» (Кам’янець-Подільський):

- Їдучи до Шостки, ми прекрасно розуміли, що наш суперник перебуває на емоційному піднесенні. Потому що до нас «Імпульс» обіграв і лідера чемпіонату Іллічівець, і Дрогобич. Знали, що гра видасться важкою, тому побудували свою гру від оборони. Програли ми за рахунок власних помилок. Перша - людина не сіла зі своїм гравцем, друга – обрізка у центрі поля, третя – коли воротар вводив неправильно м’яч. 3 помилки – 3 м’ячі, але саме з цього складається концепція гри у футзал.

- Що з себе представляє «Фортеця»?

- Нашій команді всього 2 роки. В минулому році ми виграли другу лігу, виборовши право виступати у першій. Склад команди складається майже повністю з місцевих хлопців чи студентів Кам’янець-Подільського Національного університету. На жаль, в нас немає юнацької школи, щоб готувати кадри. Тому ми вимушені забирати хлопців з 10-го класу і 2 роки готувати їх при команді, але в окремих змаганнях вони участі не беруть. Звичайно, є молоді перспективні гравці, але якщо не поставити цю справу на професійні рейки, то ми нічого не доб’ємося.

ІГОР САЛДИГА, www.shostka.net

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.