Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1380
0

Карпаты - ФК Харьков - 1:0

Перший гол Фещука - переможний

Поєдинок сусідів по турнірній таблиці пройшов у прохолодну дощову погоду і зібрав найвідданіших уболівальників, які палко підтримували «Карпати» до фінального свистка. Львів’яни ж, здобувши важливі три очки, значно покращили своє турнірне становище.
В стартовому складі господарів дебютував естонець Сергій Зеньов, який діяв на вістрі атаки разом з Максимом Фещуком. У харків’ян же попереду діяв також дебютант вищої ліги швидкісний Ібрагім Абдулайє з Того.

Перший небезпечний момент біля воріт гостей виник після удару капітана команди Гунчака, який головою ледь не зрізав м’яч у власні ворота. Нагадаємо, що саме Гунчак приніс мінімальну перемогу міщанам в матчі першого кола. «Карпати» з перших хвилин заволоділи територіальною та ігровою ініціативою і в першому таймі створили декілька гольових моментів. Першим міг відзначитись Худоб’як, який після того, як Худжамов ногами парирував удар Зеньова, пробивав низом у порожні ворота, але пробив поруч зі стійкою. Згодом Кобін, який діяв на лівому краю півзахисту, в один дотик замикав флангову передачу Худоб’яка, і знову м’яч летить мимо цілі. До перерви господарі виконали чимало кутових ударів, але після ударів Худоб’яка надійно діяв на виходах Худжамов, та й захисники «Харкова» вдало грали на «другому поверсі». І все ж до перерви, Фещук нагадав про свій бомбардирський хист і після пасу Зеньова скористався помилкою центральних захисників суперника, вийшов на побачення з Худжамовим і пробив впритул з лівим від воротаря кутом воріт – 1:0. Для Фещука це був перший гол у сезоні, який, забігаючи наперед, і виявився переможним. Гості ж, за весь тайм спромоглися лише на гостру передачу Федецького партнерам в центр штрафного, але Налєпа спокійно заволодів м’ячем.

Після перерви Володимир Бессонов, намагаючись підсилити атакуючу ланку команди, випустив на поле спочатку Білого, а згодом Піхура. Проте харків’яни часто потрапляли в офсайди, які вміло створювали захисники «Карпат» на чолі з капітном команди Іщенком. Знову втратив момент відзначитись Худоб’як, якому після передачі Фещука забракло зовсім мало відстані аби замкнути передачу на дальній штанзі. В середині тайму Валерій Яремченко випустив на поле ще двох новобранців «Карпат» - Кожанова та Ощипка, намагаючись зміцнити середню лінію поля. В центр поля змістився Худоб’як, а Кирильчик почав допомагати захисникам. Харків’яни досить великими силами за рахунок коротких передач створили ряд небезпечних контратак. Одна з яких могла завершитись голом, але Білий пробив з лінії штрафного повз Налєпу, який залишив ворота, і прошмигнув впритул з дальньою стійкою.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова, спеціально для sport.ua

«Карпаты» - ФК «Харьков» - 1:0
«Карпаты»: Налепа, Федорив, Лащенков, Ищенко, Пшеничных (Ощипко, 68), Годвин, Худобяк (Кополовец, 86), Кобин, Кирильчик, Фещук, Зенев (Кожанов, 66).
ФК «Харьков»: Худжамов, Аладашвили, Соколенко, Панковец, Чеберячко, Городов, Федецкий (Белый, 46), Гунчак, Милько, Ибрагим, Рибейро (Пихур, 56).
 Фещук, 33.
 Налепа, 91 - Аладашвили, 29.

Зрителей: 9.250.
Честная игра: 7.750 - 7.714.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.