Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 12 декабря 2020, 23:13
1871
0

Юлія ЦИПЛАКОВА: «Ми всі – одна команда»

Українська спортсменка розповіла про підготовку до чемпіонату Європи

| Обновлено 12 декабря 2020, 23:13
1871
0
Юлія ЦИПЛАКОВА: «Ми всі – одна команда»
Найдосвідченішою в нашій збірній є харків’янка Юлія Циплакова. Десятикратна чемпіонка України є капітаном жіночої національної команди, має великий стаж виступів на турнірах еліти, а також низку всеукраїнських та міжнародних досягнень. При цьому Юля – душа команди, знаходить можливість не лише займатися власною підготовкою (а багаторічна стабільність доводить, що в цьому Циплакова – профі), а й підказувати молодшим колегам з висоти свого особистого досвіду та статусу капітана.
 
Тож напередодні від’їзду української збірної на чемпіонат Європи ми запросили до слова її капітана.
 
- Який за рахунком цей турнір для вас?
- Боксом я займаюся вже десять років. Виступаючи за збірну України, відкрила для себе міжнародний бокс. Це той рівень, до якого прагнуть усі спортсмени. Велика честь – представляти свою країну на таких змаганнях. Для мене це вже десь п'ятий чемпіонат Європи. Я в олімпійській вазі 60 кг, і для мене це дуже важливо, тому що не хочу підвести ні себе, ні тренерів, ні всіх тих, хто мені допомагає. Постараюся завоювати медалі, але, крім того, на найближчому турнірі ми поборемося за ліцензії на Європейські ігри, які пройдуть в Мінську. Це найсерйозніші змагання з тих, які будуть найближчим часом. Ну а далі – Олімпіада-2020.
 
- Для вас, як для капітана збірної, будь-який турнір особливо відповідальний. Які ваші обов’язки, як першого номера команди?
- Ой, я практично за все відповідаю (посміхається). Спасибі старшому тренеру збірної, нашому улюбленому Сергій Володимировичу Гордієнку, який з нами і в хороші хвилини, і в погані - завжди підтримує. Величезна повага й подяка за це всьому нашому колективу. У збірній всі ми вболіваємо один за одного - у нас справжня команда. Внутрішні питання вирішуються дуже мирно, без будь-яких конфліктів.
 
- По змаганнях та тренуваннях видно, що у вас в команді дуже хороший мікроклімат. Колектив виглядає дуже дружними ...
- Так, у цьому плані знову ж таки спасибі Сергію Володимировичу, який привчив, що у нас не одноосібний вид спорту, а командний. Так, на внутрішньоукраїнських змаганнях ми вирішуємо на рингу, хто перший номер. А в збірній України ми - команда! Тому що, не дай Бог, хтось десь травмується - завжди підтримають другій, третій номери. Дійсно, у нас дуже хороший колектив!
 
- Особисто для вас вже такий час, коли ви цінуєте кожну хвилину боксу?
- Хочеться в своїй кар'єрі дійти до кінця і піти чемпіоном. Тобто, піти красиво. У боксі проведено вже багато років – це той багаж знань, який дозволяє іще більше любити цей вид спорту.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.