Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
752
0

Олександр СТЕФАНКІВ: «Все в наших руках»

Президент СК «Енергія» (Львів) про стан справ у команді

Олександр СТЕФАНКІВ: «Все в наших руках»

Наразі в Чемпіонаті України з футзалу настала пауза зумовлена виступами збірної України у відборі до Чемпіонату світу. За цей період команди зможуть підготуватися до наступних матчів на внутрішній арені. Причому всім відомо, що центральною у наступному турі стане зустріч в Донецьку між «Енергією» та Шахтарем». Про те, як команда готується до цього матчу, яка ситуація панує в середині клубу і не тільки ми поспілкувалися з президентом «Енергії» Олександром Стефанківим.

– Яка зараз ситуація всередині клубу?
– Команда потрапила у психологічну яму. Думаю, що саме зараз даються взнаки наслідки чемпіонства минулорічного сезону. Якщо на початку сезону нас чекали виступи на міжнародній арені, то після цього розпочалися, грубо кажучи, сірі будні й відшукати слова, аби в футболістів з’явилася мотивація, досить важко. Ще після матчу-відповіді на Кубок України проти донецького «Шахтаря» стало відчутно, що в команді не все гаразд. Будемо сподіватися, що за цей період паузи в чемпіонаті гравці крізь себе пропустять ситуацію і зрозуміють -- малою кров’ю не обійтися. Попереду нас чекають нелегкі матчі. Саме там з’ясується, чи може команда проявити характер. Тим більше зараз переходимо на командну гру, що зробити не дуже легко. Ми позбулися з різних причин Ткаченка та Брунька – індивідуально сильних гравців, які не полюбляли командної гри. Зараз Юрій Кобзар намагається змусити грати командно людей, які до цього переважно намагалися грати індивідуально. Зробити це дуже складно, але я вважаю, що це той шлях, який ми мусимо пройти – нікуди від цього не втечеш. Сподіваюся, що вже у матчі з «Шахтарем» виступатиме та «Енергія», котру всі пригадують по минулому сезону.

– Ви маєте претензії до когось із гравців клубу?
– Звісно, з кожним особисто було проведено розмову. Так, у мене є конкретні претензії до Кардаша – їх причина об’єктивна. Він отримав травму, але побутову, що для гравця такого рівня неприпустимо. Він не вийшов на оптимальну форму, його невпевненість на останньому рубежі спричиняє провали в обороні. Якщо раніше Кардаш рятував команду, коли було потрібно, то зараз цього немає. Є претензії до Якуніна – він знизив рівень вимог до себе: коли потрапив у збірну, напевно, подумав, що досягнув вершини. А це відчувається у грі. Овсянніков теж не показує того рівня гри, якого ми сподівалися. Якщо після перших турів ми все скидали на період адаптації, то зараз до цього ставимося по-іншому. Ми взяли Овсяннікова, щоби він був лідером на полі, а не тягнув команду назад. З іншого боку, це наш потенціал – якщо він набере оптимальної форми, то безумовно допоможе команді. Можна говорити про те, що претензії певним чином є до Федюка. Він може сильно зіграти з сильними суперниками, зате з командами нижчого рівня припускається помилок, які не можна виправдати. Але це не означає, що ми будемо з кимсь прощатися у найближчому майбутньому.

– Враховуючи останні поразки, Ви не змінили думки з приводу важливості матчу проти «Шахтаря»?
– Ні, не змінив. На сьогодні це дві команди, котрі реально претендують на чемпіонство. Перший матч між ними завершився внічию, а в матчі-відповіді побачимо, хто є ким у сьогоднішньому вітчизняному футзалі. Зважаючи на те, що обидві команди втратили очки, котрі мали би брати, а попереду будуть матчі, у яких кожна з них може оступитися, цей матч відіграватиме важливу роль у психологічному плані. Якщо ми програємо в Донецьку, то відрив між командами сягне п’яти очок, і сумніваюся, що «Шахтар» упустить таку перевагу. З іншого боку, вигравши в Донецьку, випередимо «Шахтар» на одне очко – але це ще не гарантія, що втримаємо цю перевагу. Наразі все в наших руках.

– Програвати не можна?
– Так. Нічия -- теж не смертельний варіант, але зараз необхідність перемоги повинна стимулювати команду.

– У березні «Енергію» чекає складний графік ігор...
– Так, справді, нас чекає нелегкий місяць, але «Шахтар», який виглядає зараз справді потужно, гратиме з командами першої п’ятірки пізніше – і ніхто не може сказати, в якому стані команда підійде до цих матчів.

www.energia.lviv.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 13
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»
Футзал | 18 апреля 2024, 12:54 0
Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»

Вратарь сборной Бразилии по футзалу отметил игру Андрея Лунина против «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.