Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 28 мая 2018, 08:14
17107
45

Десна не помітила Зірку на шляху до Прем'єр-ліги

Чотири голи забезпечили чернігівській команді місце в еліті на майбутній сезон

| Обновлено 28 мая 2018, 08:14
17107
45
Десна не помітила Зірку на шляху до Прем'єр-ліги
Getty Images. «Десна» - «Зирка»

Повторний матч, враховуючи результат першого протистояння в серії плей-офф між «Зіркою» та «Десною», викликав у Чернігові неймовірний ажіотаж. Вболівальники «Десни» прийшли на стадіон імені Юрія Гагаріна з надією, що їх улюблена команда вперше у своїй історії здобуде путівку до елітного дивізіону країни.

 
Порівняно з попередні матчем з кропивничанами  наставник «Десни» Олександр Рябоконь зробив лише одну кадрову зміну в стартовому складі своїх підопічних, випустивши на поле Арвеладзе замість Слінкіна. Натомість Роман Монарьов після домашньої нічиєї з чернігівчанами здійснив значно більше кадрових ротацій.  Не знайшлося місцем в основі досвідченим Драченко, Загальському, Полегенько, Цюпі, Петрову. Натомість з перших хвилин на поле вийшли легіонери червоно-жовтих Кейта, Гафаіті та молоді Маліновський, Авер’янов і Кондраков. 
 
Господарі поля за активної підтримки своїх уболівальників впевнено розпочали цей поєдинок. При цьому гравці «Десни» обережно діяли біля власних воріт. «Зірка» також великими силами зустрічала розвиток дій суперників і до небезпечних моментів справа не доходила. Бракувало влучності і завершальним ударам Дениса Фаворова та Філіппова.
 
Пожвавлення на трибунах викликало падіння Волкова у штрафному «Зірки» і досвідчений  арбітр Костянтин Труханов (71 матч у Прем’єр-лізі та 26 ігор у першій лізі)  зафіксував порушення правил зі сторони Геджа.  «Десна» у нинішньому сезоні в рамках першої ліги всі свої домашні пенальті до цього реалізовувала (3 удари). Артем Фаворов, навесні забивши 7 голів у чемпіонаті, у цьому сезоні пенальті ще не пробивав, але мабуть дуже хотів забити гол своїй колишній команді. Проте удар Фаворов з позначки прийшовся у штангу воріт Льопки, викликавши неабияке розчарування у прихильників «Десни».
 
Незважаючи на такий приголомшливий розвиток подій, підопічні Олександра Рябоконя продовжували шукати шляхи взяття воріт «Зірки». Збільшив напругу у штрафному гостей Філіппов, обігравши декількох суперників та пробивши впритул з рамкою воріт. Почав пристрілюватися до воріт і Денис Фаворов і таки свого досяг. 
 
Після передачі з правого флангу від Волкова капітан «Десни» в падінні в один дотик пробив низом у дальній кут воріт Льопки.  Так Денис реабілітувався за прикрий «самостріл» у першій грі в Кропивницькому. Принагідно нагадаємо, що саме Денис Фаворов став кращим бомбардиром «Десни» у минулому чемпіонаті, забивши 13 голів. Забитий гол додав неабиякої впевненості господарям підтримки, які «притиснули» суперників до своїх воріт. Чернігівчани грали на куражі, багато комбінуючи  і гол у «роздягальню» «Зірки» міг забити Волков, але Олександр в падінні пробив мимо рамки воріт. 
 
Намагаючись переламати хід поєдинку головний тренер «Зірки» під час перерви зробив подвійну заміну, випустивши на поле Ходаковського та Сьомку. Проте «Десна» продовжувала володіти відчутною перевагою і другий гол у ворота Льопки не забарився. Арвеладзе у штрафному правильно оцінив ситуацію і чітко пробив у ближній кут воріт. Для Левана, до речі, це вже п’ятий гол у поточному сезоні.
 
Відчувалося, що другий пропущений гол психологічно надломив гравців «Зірки».  Господарі поля, які у попередніх чотирьох домашніх матчах перемагали суперників з великим рахунком, намагалися продовжити цей серіал і на матч плей-офф і таки свого досягли. Волков, який нагадаємо забивав і в першій грі проти «Зірки», з лівого краю атаки наблизився до воріт і пробив між ніг воротареві.  У цей час ейфорії на трибунах стадіону, де зібралося понад 10 000 (!) глядачів, не було меж.
 
Заключний відрізок часу пройшов в безперервних атаках «Десни». Дуже хотів збільшити рахунок Філіппов, але Олександру цього дня бракувало влучності.  Під завісу матчу пристрасті на полі закипіли і Труханову довелося втихомирювати гравців з допомогою жовтих карток. Після цього дубль оформив Арвеладзе, чудово виконавши штрафний удар і пробивши впритул зі штангою – 4:0.
 
 У підсумку «Десна», яка провела 14 сезонів у першій лізі,  нарешті  здобула заслужену та омріяну путівку до Прем’єр-ліги. А «Зірка» ж після дворічної перерви  знову повертається до першої ліги  і знову, як зрештою і «Чорноморець», буде боротися за повернення до елітного дивізіону.
 
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Десна» - «Зирка» - 4:0

Денис Фаворов, 38, Леван Арвеладзе, 52, Александр Волков, 63, Леван Арвеладзе, 88 

Нереализованные пенальти:
24': Артем Фаворов (Десна) не забил пенальти ! Мяч попал в штангу.

«Десна»: Игорь Литовка, Александр Головко, Александр Филиппов (Вадим Мельник, 89), Виталий Ермаков, Денис Фаворов, Андрей Мостовый, Владислав Огиря, Леван Арвеладзе, Лука Коберидзе, Артем Фаворов (Денис Безбородько, 78), Александр Волков (Максим Банасевич, 82)

«Зирка»: Роман Лёпка, Адель Гафаити, Александр Маткобожик, Антон Братков, Кейта, Назар Малиновский, Дмитрий Билоног (Никита Ходаковский, 46), Алексей Чичиков (Артем Сёмка, 46), Даниил Кондраков, Арно Гедж (Кирилл Дрышлюк, 63), Максим Аверьянов

Виталий Ермаков, 87. - Максим Аверьянов, 55. Адель Гафаити, 86. Артем Сёмка, 86. Кирилл Дрышлюк, 88.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 45
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dima.gerrard
красавы
Veteran80
Десна наконец-то пробилась, молодцы!
Patriot  UA
ЗАСЛУЖЕНО та справедливо ДЕСНА УПЛ, а Верес - друга ліга...
kuzmen1992
От вам и уровень УПЛ! Без шансов!
tyomych
интересно, чинуши позволят ей сыграть в УПЛ?
S.N.EF
Кількість глядачів на стадіонах показали правильність отриманого результату! Десна - в УПЛ!!!
Hassassin
В першому абзаці помилка - путівку Десна вперше здобула ще минулого року. Просто у папуасів_за_кермом були інші плани. Щиро вітаю Десну і бажаю, щоб цього разу ФФУ не мала жодних причин їм відмовити у підвищенні
LembergWestUkraine
Десна молодці ! і ФК Львів молодці!
А от Верес нарешті позбавився "львівського шапіто" !
уух
за прем`єр-лігу не дуже радійте:
то ще як оте опудало неголене, що посуд по дніпровських церквах розносило, - намєстнік, б***ь, рудого в фє-фє-у - вирішить...
acfred
Буду болеть за Десну тоже
Олег Карплюк-самсин
Десна,Полтава,Арсенал,-по грі все чесно-моживол Львів-але там все залежить від бабла..на вболівальників там ніхто на буде зважати....а от в премєр лізі-хотілося би щоб ці клуби були незалежні-А не грали на Динамо чи Шахтар...бо вже набридли ці договарняки-за які нічого нікому небуде...внас футбол перетворюють на відмивання бабла...УЕФА бабло дає ,спонсори дають,держава дає через клуби перекачувати,кантори дають, а вболівальник хаває те гімно яке нам дають-давайте грати чесно ....
minolt152
Ну с Луганска и Донецка у нас в УПЛ 4 ком.
Парень ты ошибся. Из Донецка теперь только Олимпик. Шахтер получил Мариупольскую прописку и теперь он называется Шахтер Мариуполь
Кепік
http://wiki.istmat.info/миф:гагарин_не_был_первым_ко
смонавтом
leoha
Поздоровляю, молодці!
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Veteran80
Еще НИ ОДИН горд не смог зацепиться в УПЛ 2 командами- Олимпик пока небольшое исключение, а так киевские Арсенал и Оболонь, Торпедо Запорожье, ФК Харьков, МетаДон сейчас Зирка ...Тот же ФК Львов Карпаты и "сольют"... А Полтава то снималась с 1 лиги, теперь выскочила в УПЛ-мутят что-то.
Dmitriy Ziborov
Дуже брудна гра. Зірка привезла другий склад, який не наніс жодного удару в бік воріт Десни. Цікаво скільки Берьозкіну дали за виліт його команди?
LembergWestUkraine
ФК Львів скоро в кубку УЄФА буде грати !
Владимир Пидвирный
А що доброго зробив гарарін для Чернігова. І в його честь назвати стадіон. Стидоба. Скоро і ваша десна полетить в космос за цим хероєм.