Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
637
0

Збірна та ЗМІ: новий формат спілкування

Відбулося засідання «Футбольного прес-клубу» за участю головного тренера збірної України Олексія Михайличенка

Нагадаємо, що на пропозицію президента ФФУ Григорія Суркіса спортивні та футбольні журналісти провідних вітчизняних ЗМІ − газет, журналів, телеканалів та інтернет-порталів започаткували традицію корпоративних зустрічей за «круглим столом» задля відвертої розмови та професійного обміну думками.

Один тайм − за Михайличенком
Цього разу на запрошення членів «Футбольного прес-клубу» відгукнувся головний тренер збірної України. У першій частині засідання, що проходило у невимушеній та доброзичливій атмосфері, Олексій Михайличенко вислуховував думки представників ЗМІ щодо перших кроків національної команди та її тренерського штабу у підготовці до відбірного циклу ЧС-2010, а в другому «таймі» − вже сам детально розповідав про зроблені ним висновки, відповідав на запитання і полемізував з журналістами.

Висновки робити передчасно
«Всерйоз до лютневої гри з Кіпром ставитися не можна, − задав тон дискусії головний редактор тижневика «Футбол» Артем Франков. − Тому мені дивно було чути чи читати ледь не волання на зразок того, що «як же ми могли зіграти внічию з якимось Кіпром?» чи «Михайличенко довів, що він нічого не зможе вдіяти зі збірною». І це незважаючи на те, що гра відбувалася в лютому, що Кіпр вже далеко не європейський аутсайдер… Зрештою, товариські поєдинки майже ніколи не є показовими. Якісь висновки, на мій погляд, можна робити хіба що стосовно окремих гравців, та й то за умови, що ви перебували на стадіоні, а не переглядали неякісну телекартинку».

У лютому − не до ігор?
Водночас представник телеканалу ICTV Ігор Мірошниченко наполягає на тому, що навряд чи доцільно збірній проводити товариські матчі в лютому. «Хочемо ми цього чи ні, прихильники національної команди формуватимуть свою думку одразу після гри, яку вони щойно переглянули. І не зважатимуть на пору року чи на обмежені терміни підготовки, що передували поєдинку. Їм дії збірної або подобаються, або ні. Інша річ, що, на мій погляд, взагалі не потрібно грати в період, коли футболісти надто далекі від своїх оптимальних кондицій».

Труднощі першого кроку
У свою чергу, спеціаліст інформаційно-аналітичного відділу ФФУ Богдан Буга акцентував увагу на тому, що в тренера був фактично один повноцінний день для знайомства з командою, і за такий короткий проміжок часу Михайличенко просто не мав можливості зробити щось таке, що одразу би кинулося у вічі. «Тут знаходиться низка головних редакторів, і вони як ніхто інші знають, наскільки важко стартувати, наскільки проблематично робити перший номер газети чи журналу, не познайомившись як слід з персоналом. Команда грала на Кіпрі фактично з чистого аркуша, і загострювати увагу на тому, вдалося щось саме Михайличенкові чи ні, гадаю, не варто».

Нюанси психології
«Насправді все було надзвичайно цікаво, − підвів риску першій частині прес-клубу Олексій Михайличенко. − Звісно, мені всім серцем хотілося перемогти господарів. Однак в силу низки причин ця гра не могла відрізнятися від багатьох, що проходять саме в цей підготовчий період. І хлопцям було непросто насамперед з психологічної точки зору. Щодо селекції. Викликати усіх, кого ми хотіли, з об’єктивних причин не вдалося. Відтак, остаточний список коригувався кілька разів. Зрештою, ми не мали повної інформації (і не могли її мати) щодо стану кожного збірника. Навіть незважаючи на те, що виїжджали на збори «Дніпра», на Кубок Першого каналу, контактували з тренерами провідних клубів і безпосередньо із самими футболістами...»

Місія виконана
Проте попри труднощі, пов’язані з підготовчим періодом, Олексій Михайличенко вважає, що свою місію гра з Кіпром виконала: «Найголовніше було − познайомити гравців з ідеологією нового тренерського штабу. Приємно відзначити, що, на мій погляд, усі без винятку гравці горять бажанням виступати за збірну. А також мають віру в те, що все буде нормально, і нам до снаги вирішити поставлене завдання».
 
«Подобається переможний футбол»
Головний тренер не надає надто великого значення стилю гри збірної. На першому місці для нього − результат. «В який футбол гратиме збірна? Я розумію, що всім хочеться «веселого» футболу, крупних перемог. Якщо чесно, то наразі мені важко відповісти, в який футбол ми гратимемо, адже нам протистоятимуть команди різного рівня, і при підготовці до матчів потрібно враховувати сильні і слабкі сторони як  суперника, так, відповідно, і свої. Однак, переконаний в одному: вболівальникам подобаються перемоги, незалежно від того, як вони здобуваються! Хто ж надає перевагу поразці, зате при красивій грі, той − не вболівальник, а просто глядач. Який рахунок більше подобається мені − 1:0 чи 5:4? Все-таки 1:0. Адже гру потрібно починати будувати з оборони. Навіть в діях форвардів не може бути впевненості, якщо в захисті безлад».

Зворотній зв'язок зі збірною
Під завісу зустрічі журналісти висловили побажання отримувати якомога більше інформації про те, що відбувається в збірній і навколо неї. І одна з новацій в цьому плані вже втілена в життя. На офіційному сайті ФФУ запроваджено зворотній зв'язок з тренерським штабом збірної, завдяки якому можна отримати відповіді на актуальні запитання щодо функціонування національної команди.

Юрій Малишев

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 8
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Минай – Динамо – 1:3. Доигрывание скандального матча. Видео голов и обзор
Футбол | 17 апреля 2024, 18:16 6
Минай – Динамо – 1:3. Доигрывание скандального матча. Видео голов и обзор

Смотрите самые интересные моменты матча 16-го тура УПЛ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.