Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 мая 2018, 21:23
6292
9

У першому матчі плей-офф Зірка й Десна розійшлися миром

Команди обмінялися голами та не змогли виявити сильнішого

| Обновлено 23 мая 2018, 21:23
6292
9
У першому матчі плей-офф Зірка й Десна розійшлися миром
ФК «Зирка». «Зирка» - «Десна»

Волею календаря у цій парі плей-офф зустрілися найменш результативна команда Прем’єр-ліги та найрезультативніший клуб у першій лізі. Головний тренер «Зірки» Роман Монарьов порівняно з недільним поєдинком проти «Чорноморця» зробив певні кадрові зміни. В основі червоно-жовтих з’явився Маткобожик, який востаннє виступав у Прем’єр-лізі ще в березні, та повернулися в основу Цюпа, Загальський і капітан кропивничан Драченко, який не грав з «моряками» через дискваліфікацію. 

 
Що стосується «Десни», то Олександр Рябоконь в заключному турі у грі з «Геліосом» дав відпочити Литовці, Денису Фаворову, які з перших хвилин вийшли на поле стадіону у Кропивницькому. Також повернувся до рядів «біло-синіх» Волков, який пропускав гру зі «сонячними» через дискваліфікацію. З особливим настроєм вийшов на поле Артем Фаворов, який взимку перейшов до «Десни» саме із «Зірки». До речі, крім Артема, досвід виступів у Прем’єр-лізі мали і його одноклубники Литовка, Слінкін, Огіря, Філіппов та Волков. Та й  наставник «Десни» Рябоконь свого часу у 60-ти матчах очолював команди елітного дивізіону – «Борисфен» та «Оболонь».
 
Обидва суперники без розвідки розпочали відповідальний поєдинок, причому гості з «Десни», яких приїхали підтримати чимало вболівальників, теж при першій нагоді небезпечно атакували. Ігрових зіткнень не бракувало, і досвідченому арбітру Сергію Бойко, за плечима якого 93 матчі у Прем’єр-лізі та 25 ігор у Першій лізі, одразу почав втихомирювати пристрасті з допомогою жовтих карток та усних попереджень, в основному на адресу гравців «Десни».
 
Перший небезпечний момент гри виник біля воріт незмінного у цьому сезоні воротаря «Зірки» Паста, коли  після передачі Коберідзе м’яч від суперника зрикошетив на кутовий. Господарі теж втратили момент, коли після удару Петрова м’яч прошмигнув поруч за рамкою воріт.
 
Обидві команди швидко переходили від оборони до атаки і небезпечних моментів не бракувало. Гольовий момент мав Філіппов, який у чемпіонаті забив 11 голів, проте не зумів реалізувати вилазку до воріт Паста. І все ж зусилля чернігівчан призвели до красивого гола. Досвідчений Мостовий з правого краю зробив вивірену передачу до штрафного, де Волков головою чітко пробив повз Паста. До речі, Волков у минулому сезоні теж показав непогану результативність, забивши 9 голів, в тому числі один кубковий. Так «Десна» продовжила свій гольовий першоліговий серіал з 17-ти ігор, який розпочався ще 20 жовтня, і на стиковий матч.
 
Господарі поля могли швидко відновити рівновагу в рахунку, коли Чичиков здійснив рейд правим флангом, але пробив поруч з дальньою штангою воріт «Десни». Активно увійшов у гру і «джокер» Монарьова Ямполь, який завдав декілька небезпечних ударів, але м’яч влучав або в захисників, або  пролітав над поперечиною воріт. Чернігівчани могли забити гол і в «роздягальню», але потужній удару Філіппова прийняла на себе хрестовина воріт «Зірки».
 
В перерві Роман Монарьов зробив вимушену заміну, і місце у воротах «Зірки» зайняв Льопка, який у нинішньому сезоні провів лише один кубковий матч. Як і очікувалось, господарі поля активніше розпочали другий тайм. «Десна» майже всією командою зустрічала розвиток атак суперника на своїй половині поля.  І господарі через брак завершальних передач та ударів ніяк не могли створити гольовий момент.
 
В середині тайму «Десна» поступово вирівняла гру і вже сама почала пресингувати суперників і небезпечно атакувала. Міг оформити дубль Волков, але Олександр пробив в руки воротареві. Натомість «Зірка» продовжувала активно атакувати і примусила помилитись Дениса Фаворова, який після флангового удару Чичикова несподівано «зрізав» м’яч у власні ворота. До речі, Денис у минулому чемпіонаті провів 13 голів, ставши при цьому автором єдиного у Першій лізі «покеру», забивши 4 голи у ворота «Миколаєва».
 
Окрилені таким розвитком подій і за підтримки вболівальників, господарі ще більше активізувалися. Вивести «Зірку» вперед міг Петров, але з вигідної позиції влучив у Литовку, і все завершилося лише кутовим. Забракло влучності і завершальній передачі Слінкіна на Арвеладзе.
 
У підсумку бойова нічия, яка ще більше додала інтриги у визначенні переможця цього двобою: все вирішиться в повторному недільному матчі у Чернігові.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 

«Зирка» - «Десна» - 1:1

Денис Фаворов, 76 (автогол) - Александр Волков, 31

«Зирка»: Евгений Паст (Роман Лёпка, 46), Александр Маткобожик, Антон Братков, Иван Цюпа, Павел Полегенько, Игорь Загальский (Даниил Кондраков, 70), Максим Драченко, Арно Гедж (Ярослав Ямполь, 31), Алексей Чичиков, Дмитрий Билоног, Сергей Петров

«Десна»: Игорь Литовка, Александр Головко, Андрей Слинкин, Виталий Ермаков, Денис Фаворов, Андрей Мостовый, Владислав Огиря, Артем Фаворов (Леван Арвеладзе, 87), Лука Коберидзе, Александр Филиппов (Денис Безбородько, 80), Александр Волков (Максим Банасевич, 69)

Сергей Петров, 86. - Владислав Огиря, 7. Лука Коберидзе, 84.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Сборная Украины U-19 начала сборы перед играми элит-раунда Евро-2024
Футбол | 18 марта 2024, 22:10 0
ВИДЕО. Сборная Украины U-19 начала сборы перед играми элит-раунда Евро-2024

Мини-турнир за выход в финальный раунд ЧЕ пройдет 20–26 марта в Скопье

ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола
Футбол | 18 марта 2024, 13:45 2
ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола

Жуткий удар по воробьям стал объектом троллинга в соцсетях

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Omega78
Десна должна проходить в вышку.
OM27
Десна грала краще,
а Зірка зіграла на досвіді.
Спочатку м'яч у відповідь,
а потім могли і перемогти!
Serhiy_94
Чернигов ждет большой футбол. Вперед Десна.
dima.gerrard
Давай Десна!! Все шансы есть)
kuzmen1992
А Десна реконструирует свой стадион?? Или ФФУ опять найдет к чему придраться и не пустит в УПЛ.