Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 19 мая 2018, 14:44
18334
48

Рим. Свитолина второй год подряд вышла в финал

Первая ракетка Украины оказалась сильнее эстонки Контавейт в двух сетах

| Обновлено 19 мая 2018, 14:44
18334
48
Рим. Свитолина второй год подряд вышла в финал
Jimmie48 Photography. Элина Свитолина

Первая ракетка Украины Элина Свитолина второй раз подряд вышла в финал грунтового турнира серии Premier 5 в Риме. В полуфинале украинка одолела эстонку Анетт Контавейт.

Рим. Полуфинал
Элина Свитолина (Украина) – Анетт Контавейт (Эстония) – 6:4, 6:3

Стартовый сет лучше начала украинка, в первых двух геймах эстонка смогла выиграть всего 2 розыгрыша. Но дальше ситуация на корте выровнялась и некоторое время Контавейт показывала действительно отличный теннис. Соперницы обменялись сериями по 3 выигранных гейма, было видно, что Свитолина потихоньку находит ключи к Контавейт. При счете 5:4 Элина заработала сетбол на своей подаче, который материализовался в выигранную партию.

Вторая партия началась с того, что теннисистки защитили свои подачи. В третьем гейме Свитолина уперлась, долго играла на больше-меньше и все-таки заработала брейкпоинт. 100% реализация продолжилась и украинка повела. После этого Контавейт немного поникла, ее пытался поддержать тренер, но из этого ничего не вышло. Матч продолжался под диктовку украинки, которая практически ни разу не дала себе расслабиться. В девятом гейме Свитолина заработала тройной матчбол на подаче соперницы и успешно его реализовала.

В финале украинка сыграет против победительницы матча Симона Халеп – Мария Шарапова.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 48
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LAZIO
Ну що друзі...вітаю....і як обітцяв вчора - квиток придбав...хоч і курва недешевий....але то того вартує!!! Наступна обітцянка - завтра буду рвати горло за НАШУ ЕЛІНУ!!!
LAZIO
Буду з прапором і у вишиванці чорночервоній!!! І якщо чесно не люблю хвалитися...просто таке випадає не часто....просто українка у фіналі!!! Я би собі цього не зміг пробачити...бути тут і не підтримати нашу красуню...УХХХХ І НАСТРІЙ!!!! ВСЕ... бережу енергію на завтра!!!
Eurospring
Ну ж, Еліна по праву королева Premier 5 турнірів. Це по-перше.
По-друге, в неї безперечно є психологічна проблема, пов'язана з великими турнірами(Гренд Слеми і Premier Mandatories) і ранніми раундами. Еліна до і на / після півфінальних матчах- це різна Еліна.
Остання - впевнена в собі, гравець атакуючого стилю.
Завтра з ким би не грала, здивуюся дуже, якщо не переможе. При цьому хочеться двобою з Шараповою.
Далі стосовно втрати ваги: тут не погоджусь з вчорашньою думкою Матусевича, що Еліна втратила потужність - сьогоднішній матч це довів.Контавейт вона ні в чому не поступалася, потужні форхенди, кроси і по лінії, бекхенд на рівні. Подача- не знаю з чим це пов'язано- на ґрунті летить у всіх повільніше, ніж зазвичай.
Коротше кажучи, матч вийшов хороший.
Stanislav Matusevych
Скажу так: пусть лучше я буду ошибаться в оценке игры Элины и ее шансов, и меня тут будут минусовать и матюкать, только бы она и дальше играла так, как сегодня. Действительно классный матч. Причем с обеих сторон, второй сет был вообще отличным по качеству тенниса. Видимо Элина все же приспособилась к новому весу, плюс горящие глаза сыграли свою роль. Уже почти не сбоил форхенд, хорошо обстояло дело с глубиной игры и движением по корту.
Ну что, ждем повторения прошлогоднего финала? Если, конечно, Халеп сможет выиграть у Шараповой второй раз в жизни.
Andrian Harandzha
Молодець. Не бачив матч повністю. Але думаю, що поникла Контавейт - результат чудової гри Світоліної. Вітаю! Успіхів у фіналі!
Stanislav Matusevych
Кстати, Элина становится четвертой в Чемпионской Гонке, и до РГ останется на нем.
vit-2
Все ніяк не мав часу відписатися Станіславу і, здається, Боргу, яким чимось завинила більш стрункіша Еліна. Теніс це не сумо, де більш важчий спортсмен має перевагу, тому складно зрозуміти мотиви.
Сила ударів? Має бути період на адаптацію і все знову повернеться обов'язково.
Витривалість? Ну це спірне питання. Треба запитатись у кенійських бігунів із марафону...
Коротко я би описав нову Світоліну відомою фразою мовою оригіналу "порхай как бабочка, жаль как пчела", Мохамед Елі українського розливу.
Позитивні зміни в грі Еліни важко не помітити:
- стабільна перша подача;
- не валідольні подачі українки на сет/матч (згадайте кожного разу хтось наступав на ті самі граблі...);
- агресивність у атаці (вчорі віннерсів у Еліни було зовсім на трошки менше, ніж у Остапенко і Шарапової (ми ж постійно нарікали що вона просто повертали м'яч через сітку на центр корту, для нової зручної атаки суперниці);
- менше бездумних виходів до сітки;
- Еліна стала менш емоційна, що їй раніше заважало;
- ну і вишенька на торті - свічки (Еліна за останні 2 гри зробила 3 успішних свічки, а раніше українка тільки намагалася обвести суперниць по лініях, як правило, безуспішно).
П.с. Усе просто: Еліна, її команда, чи ще хтось, зрозуміли що старим стилем шлеми не виграєш, а тут ще й повернулись Квітова, Шарапова, з'явилися нові незручні обличчя у вигляді Остапенко, Гарсії, тому й про першу сходинку, "стара Еліна" могла тільки помріяти. Через це й з'явилася "нова Еліна".
Особисто я готовий почекати скільки треба, навіть якщо доведеться пожертвувати теперішнім високим місцем у рейтингу WTA, щоб Світоліна звиклася до нового стилю гри, почувалася в ньому комфортно і її гра засяяла новими барвами.
Навіть і не знаю, чому буки вважають румунку фаворитом у фіналі? Перша ракетка, яка давно не вигравала в фіналах, у Еліни серія з 7-ми поспіль виграних фіналів, румунка зручна по стилю для українки.
Віримо в Еліну, вболіваємо за неї завтра і на РГ.
yura_voloshyn
Вітаю Еліну із заслуженою перемогою! Контролювала хід гри, а в 4 геймі 2-го сету, при відіграші вкороченого від естонки, навіть з’явилась посмішка на обличчі. Вболіваємо за захист титулу (байдуже чи з повтором минулорічного фіналу чи з Шараповою). Якби не виїздна гра Роми в останньому турі серії А, півкоманди на чолі з Тотті, мали б прийти підтримати нашу тенісистку!
limb-ua
Вадім Рубік, 19.05.2018 14:35 Згадати ваші попередні коменти,вболівайте за український теніс і будьте більш обєктивними
__________________________________________________________________
Беру вчерашние слова обратно, "снимаю шляпу" перед Рубиком и больше не держу зла за биатлонистов на олимпиаде
hozyain666
Как по мне, с прошльім весом Елина бьіла разбалансированной, а сейчас появилась скорость, резкость, летает по корту, как молния. + ко всему данньій вес ей больше к лицу, фигура у нее сейчас отличная. Сейчас у некотрьіх комментаторов и язьік не повернется сказать, что у нее "ноги-столбьі". Браво, Елина! Утри нос всем недоброжелателям!
Vladislav Pohily
Молодец. Сегодня все было на уровне.
P.S. Знаю, что за это меня заминусят, но все же я считаю, что сетка благоволила Эли Ни одной из не удобных соперниц (Гарсия, Квитова, Остапенко) не было и уже не будет. Но это конечно не умоляет того, что Эля в финале. Она молодец. С кем выпало играть с тем и играет.
pa110385
Хороший матч, так тримати мала.
Василий Лавренюк
Впринципі я згідний.Але не будемо забігати наперед.Хотілось би як мінімум півфіналу.
gudini1977
Хотел было обматюкать здешнего Станислава, ну да ладно, пусть живёт пока А если серьйозно, то главное на таком уровне - концентрация. Умения плюс-минус хватает у многих, а вот держать себя в напряжении и не сорваться на протяжении турнира, дорогого стоит. Болеем дальше, верим в Элину. И приятное предвкушение РГ, надеюсь в основной сетке наших будет по максимуму.
Stanislav Matusevych
А кто-то из наших комментаторов собирался покупать билет на завтрашний финал. Купил-таки или нет? Элине нужна поддержка на стадионе.
sunichkin
Молодчина, так тримати !!! Перемоги у фіналі !!!
VITASS
не просто было, но без валидола. Эля в финале! Йо-хо-хо. я уже стал скучать за финалами с Элинкой
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Vasyl Kotsyuba
Перемоги у фіналі. Дуже подобається психологічний настрій Еліни під час двобою. До кінця матчу всі емоції тримає в собі. Молодець!!!
Михайло Крайник
Ну що ж тримаємо кулаки за нашу Еліну,успіхів їй у фіналі