Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
|
2413
0

ФОНСЕКА: «Для мене головне – виграти обидва трофеї»

Головний тренер «Шахтаря» Пауло Фонсека – про фінал Кубка України проти «Динамо»

ФОНСЕКА: «Для мене головне – виграти обидва трофеї»
Getty Images. Пауло Фонсека

Сьогодні в Дніпрі «Шахтар» у фіналі Кубка України зустрінеться з «Динамо». Наставник донецької команди Пауло Фонсека відзначив, що його команда прагне зробити золотий дубль в цьому сезоні:

«— «Шахтар» лідирує в чемпіонаті України та вийшов до фіналу Кубку України. Що для вас, як футбольного спеціаліста, важливіше: перемога в першості чи в кубковому турнірі? І чим відрізняються для вас ці змагання?
— Для мене головне — виграти обидва трофеї. Різниця лише в тому, що чемпіонат триває весь сезон, а кубок складається з ігор на виліт. Думаю, що для вболівальників чемпіонат має більшу вагу. Чесно кажучи, я не розділяю ці турніри і хочу перемогти в кожному з них. Це і є нашою головною метою.

— На шляху до Дніпра «Шахтар» здолав опір луганської «Зорі», рівненського «Вереса» та «Маріуполя». Якщо у чвертьфіналі та півфіналі гірники здобували впевнені перемоги над суперниками, то гра із «Зорею» могла стати останньою для колективу у Кубку. У чому виникли складнощі у тому протистоянні і за рахунок чого команді вдалося гідно вийти із ситуації?
— Ту гру ми проводили на виїзді, до того ж у турнірі, де подальша доля залежить від однієї зустрічі… Поєдинки із «Зорею» завжди складні, а гра в кубку стала підтвердженням цього. Нам вдалося перемогти завдяки самовіддачі та концентрації кожного гравця. Ми провели непоганий матч, постали агресивною командою, створили чимало моментів, тому і закономірно святкували перемогу.

— У фіналі Кубку на «Шахтар» чекає зустріч із київським «Динамо». Чим для вас особисто є протистояння із цим клубом?
— Відзначу, що в таких поєдинках завжди більше вболівальників на стадіоні і загалом інша атмосфера на трибунах. Це особливі матчі найсильніших клубів країни з високим емоційним навантаженням. «Динамо» — колектив з відмінними якостями.

— Минулого року вам виявилося до снаги виграти зі своєю командою національний кубок. Тоді гірники також конкурували з «Динамо» за почесний трофей. Чи буде, на вашу думку, матч у Дніпрі відрізнятися від того, що був рік тому у Харкові?
— Команди зараз зовсім різні. В «Динамо» прийшов новий тренер, команда інакше веде гру і показує більш прагматичний футбол. На нас очікує складне протистояння з максимальною самовіддачею кожного з футболістів. Переконаний, що емоційний фон буде на найвищому рівні, як і в минулому році. У будь-якому разі — це фінал, і в ньому завжди є щось особливе.

— Цього сезону «Шахтар» тричі зустрічався із киянами у рамках чемпіонату, але жодного разу не спромігся піти з поля переможцем. Чи стане це додатковою мотивацією обіграти «Динамо»?
— Незалежно від попередніх результатів, ми завжди вмотивовані в зустрічах з «Динамо». Навколо нашого протистояння завжди великий інтерес: на нього чекають футболісти, вболівальники та преса. Тим не менш, результати останніх зустрічей ніяк не вплинуть на майбутній фінал.

— Назвіть найголовніші принципи/складові, на яких будується гра команди Паулу Фонсеки…
— Уважність, концентрація, хоробрість, дисципліна, самовіддача і тактичний компроміс між гравцями».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 83
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 0
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.