Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
794
0

ЛЕГЧАНОВ:Кожен думає, що заб’є хтось інший

Інтерв"ю з Валерієм ЛЕГЧАНОВИМ, гравцем львівської «Енергії» та збірної України з футзалу

Валерій ЛЕГЧАНОВ: «Кожен думає, що заб’є хтось інший»

13-го лютого капітан «Енергії» Валерій Легчанов відсвяткував своє 28-річчя. Ми зателефонували до Валерія того ж дня, але він пояснив, що напередодні матчів інтерв’ю не дає. Відтак розмову перенесли. І хоча після кубкової зустрічі капітан «Енергії» перебував не в дуже хорошому настрої, але відповісти на декілька запитань він таки погодився.

– Ти вже проаналізував, що сталося з командою в матчі проти «Універ-Автомара»?
– Ми програли, тож самі винні. У кожного з нас є своє бачення гри та кінцевого результату -- думаю, це і зіграло злий жарт із командою. Як на мене, у цьому матчі потрібно було грати першим номером, здобути результат і перейти на гру від оборони. У принципі, ми дотримувалися тактики гри від оборони, але пропустили нелогічний гол зі штрафного – це і перевернуло все з ніг на голову.

– Як капітан команди, що можеш сказати про сьогоднішню гру «Енергії» й зокрема останні невдачі - можливо, починається спад у грі?
– Відповісти на це питання не просто. На мою думку, у складних ситуаціях гравці повинні об’єднатися задля досягнення кінцевого результату, тоді показується командний дух. А коли кожен пробуватиме рятувати ситуацію, нічого путнього не вийде. Потрібно всім разом шукати вихід зі складних ситуацій.

– Натякаєш на те, що в команді немає єдності?
– Ні, вона є. Але чомусь, коли ми перемагаємо, то всі разом радіємо успіху -- а коли програємо, кожен переживає це окремо.

– Можливо, причина в тім, що у команді так і не з’явився лідер, який міг би в скрутний момент об’єднати команду? Адже саме про це колись говорив президент клубу Олександр Стефанків.
– Судячи зі складу, в нас дуже хороший підбір сильних виконавців. У кожному окремо взятому матчі в когось гра «йде» -- і він перетягує на себе лідерські функції, а комусь не вдається зіграти на високому рівні. Відтак комусь бути лідером випадає частіше, комусь менше. Як такої проблеми лідера в команді не існує. Проблема в тому, що ми не можемо по ходу матчу перелаштуватися. Окрім того, підводить реалізація моментів.

– Яким бачиш вирішення цієї проблеми?
– Розумієте, на тренуваннях все наче добре, а під час зустрічі не вдається реалізувати свій момент. Як на мене, кожному потрібно більше концентруватися на грі. На даний момент у нас дуже багато сильних гравців, тому іноді складається враження, наче кожен думає, що заб’є хтось інший, тому до своїх моментів ставляться не зовсім дбайливо. Результат: ніхто не забиває раз, другий, так воно йде -- і програємо матч. 

– А ротація з «четвірками» впливає на якість гри «Енергії»?
– Ми працюємо за такою системою. Хто її розуміє, тому легко грати. Звісно, нелегко, коли склад «четвірок» часто змінюється, але це не є виправданням тих результатів, які ми показали в останніх матчах. З нашим підбором гравців таких суперників, як «Контингент» чи «Універ-Атомар», потрібно обов’язково перемагати.

– Ти задоволений своїм рівнем гри?
– Оцінювати себе завжди складно. Зараз почуваюся набагато краще, аніж на початку сезону. Трохи відчувається втома, адже дуже багато часу провів у дорозі. Через ці переїзди матчі випадають через два дні на третій, тому трохи складнувато. Загалом усе нормально. 

– Останнім часом доводиться чути думки про те, що вирішальним матчем сезону стане зустріч «Енергії й «Шахтаря» у Донецьку. Ти погоджуєшся з цим?
– Ні. Після зустрічі в Донецьку нас чекає чимала турнірна дистанція. От якби матч проти «Шахтаря» відбувався за два тури до завершення чемпіонату, тоді гра була би вирішальною. А так утратити очки може кожен, адже можна перемогти «Шахтаря» й програти тому ж «Контингенту». На мою думку, той, хто переможе у цьому матчі, опиниться на психологічному підйомі, тож йому буде легше проходити турнірну дистанцію.

– Нині «Шахтар» - головний конкурент «Енергії» в боротьбі за чемпіонство. Як ти ставишся до появи в стані суперника легіонерів?
– Позитивно. Вже давно потрібно було залучати іноземних гравців в український чемпіонат. Тоді би зростав його рівень, адже українські футболісти чогось би навчилися в іноземців, а вони, відповідно, у нас.

www.energia.lviv.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

МИХАЙЛЕНКО: «Никогда в юношеских сборных не было столько легионеров»
Футбол | 26 апреля 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Никогда в юношеских сборных не было столько легионеров»

Коуч сборной Украины U-19 рассказал о юных игроках, уехавших за границу

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 9
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.