Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
781
0

ЗАСПА: «Суддя має бути нейтральним»

Гандболістки «Мотора» прокомментували інцидент, що стався в поєдинку між «Галичанкою» і запорозьким клубом

У єврокубковому поєдинку з іспанками наставник «Мотора» Андрій Портной займав звичне місце разом із командою. Інакше має бути в змаганнях під егідою ФГУ. Спортивно-технічна комісія федерації, розглянувши матеріали про другий матч 7-го туру другого етапу жіночої Суперліги між «ЛНУ-Галичанкою» та його підопічними, коли головний тренер клубу-лідера був вилучений за грубість проти арбітра, дискваліфікувала винного до кінця сезону-2007/08. Запоріжці ще мають сплатити штраф у розмірі 15 тисяч гривень, якщо це ухвалить президія.
 
Власний кореспондент «СГ» зустрівся з гравцями «Мотора» на їх прохання, і записав висловлювання лідерів клубу з приводу згаданого інциденту.

Наталі я  ЛЯПІНА,  капітан «Мотора»:

— Через непорозуміння з роздягальнею, на розминку ми мали лише десять хвилин. Оце й є ті складові, що призвели вже в дебюті другої зустрічі до рахунку 6:0 на користь господарок майданчика. Не останню роль зіграло й некоректне суддівство в наш бік. Я з повагою ставлюся до молодої львівської команди, але ж хай кожен грає в силу своїх можливостей. Природно, Андрій Анатолійвич не міг спокійно дивитися на це свавілля. Він висловив арбітру свою незгоду з деякими трактуваннями правил і отримав у відповідь червону картку.    Команда занервувала, збільшилася кількість помилок. Наприкінці другого тайму ми навіть йшли попереду, але молодь, на яку розраховували тренери, зіграла не кращим чином .

— Наталю, а хтось із вас бачив епізод, який призвів до вердикту головному тренеру?
— У нас був тайм-аут, і ми слухали зауваження другого тренера Сергія Польського. Та уявіть, якби чоловік штовхнув жінку, вона б не встояла на ногах. Гандбол завжди супроводжують емоції. Жоден тренер не спостерігав би спокійно, як «убивають» його команду. Прикро, що судді дозволили брудну гру напередодні єврокубкових ігор, які чекають і нас, і львівський клуб. Між іншим, нові правила спрямовані на зменшення травматизму, а виходить навпаки. На жаль, наша основна розігруюча Ірина Могиліна вже у першій грі зазнала травми, й участь її в матчах з «Орсан Ельда» стала проблематичною.

Лариса ЗАСПА, голкіпер «Мотора»:

— Суддя має бути нейтральним. Під час тренувань наші гравці враховують нововведення, які час від часу з'являються в правилах. У львівських матчах дівчатам «відривали» руки. Вони влітали в зону, маючи на плечах трьох захисників, — і це ніяк не каралося.

— Ви не побоюєтесь, що критика служителів гандбольної Феміди обернеться для вас неприємностями?
— Якщо нас піддають бува критиці за погану гру, чому ми не маємо права оприлюднити свою думку щодо суддівства? Адже мова не про новачків суддівського корпусу, а про арбітрів міжнародної категорії, яка, за логікою, не дає їм права на такі явні помилки. Торік не без допомоги цього дуету ми змушені були виборювати чемпіонське звання у суперфіналі.
 
Олена ЦИГИЦЯ, бомбардир «Мотора»:

— Те, що дозволялося львів'янкам, нам заборонялося. Гравці «Галичанки» з самого початку гри дуже жорстко грали в захисті, а каралися переважно жовтими картками. Ми за такі ж порушення — двохвилинними штрафами.

— А на останній хвилині зустрічі вас, Олено, вилучили до кінця гри обґрунтовано?
— Так, але в мене не було вибору. Залишалося десять секунд, суперниці оволоділи м'ячем і в них був шанс вирвати перемогу. Одна справа — розігрувати м'яч з 9-метрової лінії, інша — з центру поля. Відстань має велике значення, особливо для воротаря...


Аркадій КОПЕЛІОВИЧ, «Спортивна газета»
 

Від редакції
.

Ми поцікавилися думкою й головного тренера «Галичанки» Валерії Тищенко, чи не пішло все від налаштованості її гравців на жорстокість?

— Таких вказівок я ніколи не даю. Ользі Ващук дісталося по плечу так, що лікар зніяковів. Регіні Шимкуте двічі м'ячем у обличчя влучили свідомо. Арбітри могли зі свого ракурсу цей епізод не побачити. І я ж їм не докоряю! Касета показує: так, помилялися, проте в обидві сторони. Жорсткість — це не жорстокість. Коли проти тебе лідери збірної, не будеш же «гладити», це можна дитячу білизну гладити, то пак прасувати. Хоча повага має бути взаємною.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье
Другие виды | 24 апреля 2024, 22:23 2
Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье

Украинский гимнаст в карьере имеет уже 13 медалей чемпионатов Европы

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.