Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
| Обновлено 17 апреля 2018, 14:23
1460
6

Олександр БАБИЧ: «Відкритого футболу з Шахтарем не буде»

Наставник «Маріуполя» Олександр Бабич буде діяти обережно в матчі проти «Шахтаря»

| Обновлено 17 апреля 2018, 14:23
1460
6
Олександр БАБИЧ: «Відкритого футболу з Шахтарем не буде»
dynamo.kyiv.ua. Олександр Бабич

Завтра в півфіналі Кубка України «Маріуполя» доведеться зіграти з «Шахтарем». Головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич розповів про те, як його команда готувалася до цього поєдинку:

«Ми не вигравали чотири поєдинки поспіль, тому всіляко налаштовували хлопців на вдалий результат у зустрічі з «Вересом». У підсумку, як ми і прогнозували, матч вийшов складним, і ми задоволені, що змогли взяти три очки. Рівненська команда для «Маріуполя» завжди була незручним суперником, якого азовці не обігрували три роки.

Проте я не вважаю, що цей поєдинок був ключовим у боротьбі за п'яте місце. Звичайно, рівняни — наші конкуренти. Але поряд із нами в таблиці «Зоря», трохи більше очок у «Ворскли». До кінця чемпіонату команди зіграють ще по п'ять матчів, і нам треба буде зустрітися з «Вересом» ще у Львові. Тому вся боротьба попереду. Зараз перед нами головне завдання — добиватися успіху в зустрічах із нашими прямими конкурентами.

— Якщо проаналізувати весняний період, які матчі «Маріуполю» не вдалися?
— Особливо прикро було втрачати очки з «Олександрією» і з київським «Динамо». У Полтаві ми програли «Ворсклі» — 0:1, мали моменти, але Фортуна посміхнулася полтавцям. В Олександрії створили більше гольових можливостей, у грі з «Динамо» удача теж могла додати позитивних емоцій.

— 18 квітня «Маріуполь» зіграє у півфіналі Кубку України проти «Шахтаря». Чи робите ви ставку на цей турнір?
— Кубкові матчі треба виносити за рамки. Тут своя самовіддача, інтрига, яка, буває, закінчується несподіваними результатами. Звичайно, нам хотілося б піднести сюрприз, але ми розуміємо, що будемо грати проти топ-клубу й фаворита турніру. Ми постараємося зіграти в грамотний, організований футбол, не на відбій. У «Маріуполя» буде ротація, тому що орендовані футболісти не зможуть вийти на поле, це ми теж розуміємо. Тому ще подумаємо над складом.

— У чемпіонаті ви програли «Шахтарю» з рахунком 0:3. Що хочете поміняти в кубковій грі, щоб поліпшити результат?
— У тому поєдинку в нас не виходило зберігати м'яч. Швидкий перехід з оборони в атаку в нас теж не вийшов. Не вистачало швидкості в атакувальних діях. У кубковій грі постараємося ці моменти підкоригувати. Хочемо, щоб було більше позиційних атак, але розуміємо, що швидкостей через проблеми зі складом у поєдинку проти гірників не вистачатиме.

— Що цікавого помітили в недавньому матчі «Шахтаря» проти «Динамо»?
— Відзначив деякі моменти. «Динамо» використало високий і щільний пресинг, до якого «Шахтар», мабуть, виявився не зовсім готовим. Але грати в такій манері непросто, потрібна повна самовіддача кожного футболіста. І якщо гравці «Шахтаря», які володіють високою майстерністю, будуть виходити з-під пресингу, у наших воріт виникатимуть проблеми. Тому поки що з планом на кубковий матч ми не визначилися.

Ми розуміємо, що «Шахтар» захоче реабілітуватися в Кубку за поразку в чемпіонаті. Наше ж завдання — не дати гірникам проявити свої кращі якості й по можливості знайти свій шанс у контратаках, у стандартних положеннях. Грати у відкритий футбол небезпечно, але ставити біля своїх воріт «автобус» теж не хочеться.

— Окрім проблеми з орендованими футболістами, які не зіграють у Кубку, чи є в азовців інші кадрові питання?
— Так, ситуація складна. Ще не будуть готові Худжамов, Борячук. Але радує, що відновився Кирюханцев. У будь-якому випадку ми будемо прагнути показати гідну гру на тлі сильного суперника, щоб нам не було соромно перед своїми вболівальниками».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
SEMIRAMID
Вроде бы нормальный мужчина Бабич, приятное, человеческое лицо, а ведь в глубине души прекрасно знает, что о никакой борьбе и речи быть не может. Санин даст вказивку Мариуполю расставить ноги и Бабич её выполнит со своим коллективом "мужиков" на поле! Игры Мариуполя с ШЛАКтёром - это не футбол, а позорище, унижающее человеческое достоинство и гнобящее украинский футбол.
Grey Eminence
а вобще какой то футбол будет? После матча передача будет называться "Сливной Футбол"
fuckyoupeople
Смысл таких интервью?
vancetti
Бабичу, будучи ГТ ЧО, удавалось отбирать очки как у ШД, так и ДК. Но Мариуполь совсем другое дело. Хотя по подбору игроков тому ЧО далеко до Мариуполя! Мариуполь будет возвращать ШД пошатнувшееся после ДК чувство уверенности и превосходства. Разница в 2 и более мяча гарантирована. Да и жк в этом матче не будет)
olex.mykhailov
Ну да 3:0 закрито постеляться і все) нащо та відкритість?)
fk_narik
Клоун, він сам вірить про що бельмече???