Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
664
0

ФЕДОРІВ: «Кожанов і Баба Адаму допоможуть»

Місце Володимира Федоріва на правому фланзі захисту у тактичних схемах Валерія Яремченка є стабільним

Футболіст виходив зі стартових хвилин на своїй позиції у всіх трьох спарингах основної команди на другому тренувальному зборі в Туреччині. А це, швидше за все, означає, що саме Володимир візьме на себе «відповідальність» за праве «крило» захисту «Карпат» у поєдинках чемпіонату.

– Коли тільки приїхали в Анталью, важко було працювати з м’ячем. Адже до того у Трускавці ми обходилися без нього. Багато чого не виходило у технічному плані. Все стало на місце після першого спарингу з російським «Амкаром». Фізичні навантаження мене не здивували, я завжди готовий до них. Загалом турецький збір пройшов добре, без якихось проблем. Усе гаразд у мене було й зі здоров’ям, тому вважаю, що відпрацював я на максимум.

– Якщо порівнювати цей тренувальний збір у Туреччині з минулорічним, який проводив екс-головний наставник Олександр Іщенко, чим відрізняються методи підготовки до сезону Валерія Яремченка?
– Якихось особливих відмінностей я не помітив. Як і рік тому, розпочали ми підготовку у Трускавці, далі – вирушили в Анталью. Хоча тепер є багато нових вправ з м’ячем, які запровадив Валерій Іванович.

– У спарингах тобі доводилося діяти на одному фланзі разом з потенційним новачком Денисом Кожановим. Вдалося з ним знайти спільну мову?
– Як для такого молодого футболіста, він діє доволі добре і впевнено. Якщо Денис виступатиме в «Карпатах», ми обов’язково порозуміємося, як свого часу з Ігорем Худоб’яком чи Василем Кобіним. Я завжди знаю, де вони перебувають у будь-якому епізоді. Для взаєморозуміння на полі потрібен час. Думаю, зможу зігратися з Денисом. Узагалі ж і він, і Баба Адаму повинні допомогти «Карпатам».

– Хтось із молодих футболістів «Карпат» може вже у березневих матчах втрутитися у боротьбу за місце в «основі»?
– Вважаю, що їм ще зарано. Аби грати у вищій лізі, спочатку потрібно багато матчів провести в другій команді та пограти за дубль. Але не можу не відзначити, що в команді є багато талановитих хлопців. Їм треба працювати і доводити свою профпридатність. Наразі їм дають шанс, а це великий плюс.

– Окрім тренувального майданчика та м’яча ще щось вдалося побачити в Антальї?
– Практично нічого. Після виснажливих занять хотілося лише відпочити у себе в кімнаті готелю. Лише ввечері ми з футболістами могли подивитися кіно чи в Інтернеті поспілкуватися з друзями.

– Нещодавно твій брат дебютував у національній збірній України в товариському поєдинку зі збірною Кіпру. З ним уже спілкувався?
– Ні, але дуже радий за брата. Йому виповнилося лише 20 років, а він уже зіграв за національну команду.

– Ти провів набагато більше матчів у вищій лізі. Але наставник збірної Олексій Михайличенко робить ставку здебільшого на футболістів київського «Динамо», навіть якщо вони й не грають в основі команди...
– Напевне тренерському складу видніше, адже рівень в «Динамо» вищий. З одного боку мене засмучує те, що на футболістів інших команд чемпіонату України тренери збірної менше звертають увагу. З іншого – я їх розумію. Вони відповідають за результат і самі визначають, кого залучати до команди, а кого – ні. Моє ж діло наполегливо працювати, щоб вони мої вдалі дії могли зауважити на футбольному полі.

ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.