Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
738
0

Григорій Суркіс відвідав Польщу

Вчора президент ФФУ Григорій Суркіс взяв участь у надзвичайній Генеральній асамблеї Польського футбольного Союзу

Труднощі − позаду
Виступаючи перед польськими колегами, глава ФФУ підкреслив важливість статутних змін, які прийняв Конгрес ПФС у контексті подолання труднощів, які переживав польський футбол наприкінці 2006 − початку 2007 рр. Як член комітету Національних асоціацій ФІФА і Виконкому УЄФА, що курирує питання ПФС (так званий портфель члена Виконкому), Григорій Суркіс відзначив неможливість повторення ситуацій втручання польського уряду в справи громадської організації, якою є Польський футбольний Союз. Нагадаємо, президент ФФУ в свій час дуже посприяв регулюванню того конфлікту, організувавши в березні 2007 року візит президента ФІФА Йозефа Блаттера до Польщі та його зустріч із президентом країни Лєхом Качинським.

Запорука демократизації
Прийняті Генеральною асамблеєю ПФС зміни до Статуту цієї організації тепер приводять юридичні основи її діяльності відповідно до вимог УЄФА й ФІФА, що є запорукою демократизації польського футболу. Звертаючись до колег, Григорій Суркис також закликав їх сконцентрувати зусилля і зробити все необхідне для гідної підготовки до спільного проведення Євро-2012 в Україні та Польщі.

Зустріч з міністром спорту й туризму
У той же день пройшла зустріч із міністром спорту й туризму Польщі Мирославом Джевецьким, у ході якої за участі посла України в Польщі Олександра Моцика, були обговорені актуальні питання виконання Україною й Польщею завдань, поставлених УЄФА в контексті підготовки до Євро-2012.

Візит прем'єр-міністра до України
Наступного дня, 11 лютого, обговорення питань співробітництва щодо підготовки до Євро-2012 стало основним під час офіційного сніданку від імені віце-прем'єр-міністра та міністра внутрішніх справ Польщі Гжегоша Схетини. У ньому також взяли участь міністр спорту й туризму, представники ПФС тощо. Григорій Суркис і Олександр Моцик обмінялися думками з керівниками Польської Республіки відносно погодженості дій і чіткого виконання завдань, поставлених УЄФА. Сторони висловили спільну позицію про необхідність подальшого розвитку координації діяльності двох держав у реалізації амбіційного й престижного проекту. Також були обговорені питання підготовки й підписання договору про співробітництво між Україною й Польщею  під час візиту прем'єр-міністра Республіки Польща Дональда Тусека до України 27-28 лютого 2008 р.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

КЛОПП: Нам нужно, чтобы МанСити проигрывал. Арсенал выглядел не очень слабо
Футбол | 25 апреля 2024, 01:55 1
КЛОПП: Нам нужно, чтобы МанСити проигрывал. Арсенал выглядел не очень слабо

Главный тренер «Ливерпуля» прокомментировал поражение от «Эвертона» (0:2)

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.